| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 9:32 pm Post subject: |
|
|
E jebajiga sada, toliko truda uloeno, a uvik se potkrade neka sitnica koja digne ivce
Vano da je to napravljeno, sad u nove radne pobjede!  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 10:34 pm Post subject: |
|
|
A danas sam se malo iglao sa letvom i tangom volana ...
Ukratko, zamjenio sam plastike tange volana te istokario (tj. moj stari) piksu letve volana te pretelao spone.
Evo i slikica.
Ljevo je novo istokarena teflonska piksa, desno je nekakva stara zdelanec piksa.
Sve na mjestu ...
Stavljanje spone ...
I, sve je gotovo.
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 7:55 am Post subject: |
|
|
na piksni letve volana obavezno napravi kanal za mazanje..... najbolje sa tri strane i to dosta iroke.
moda si napravio ali se na fotki ne vidi.
piem iz vlastitog iskustva.... prije 15 god. sam napravio sam piksnu, okruglu normalno bez kanala za mast+ ulje....i volan mi je nakon pola sata vonju uvjek bio skoro blokiran...... _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Mon Oct 13, 2008 9:46 am Post subject: |
|
|
Pa èuj, piksa je od teflona ali ipak sam zarezao sa pilom dva mala kanaliæa, valjda æe biti dovoljno ...
Od kojeg materijala je bila tvoja piksa ? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 9:55 am Post subject: |
|
|
isto neke vrste teflon zelen boje. navodno je imao sposobnost samo podmazivanja i upotrebljavao se za leajne piksne..... ali oèito je bez kanala unatoè potrebnoj toleraciji se bez kanala osuilo i letva je volan je postao veoma rigidan, tvrd i na autoputu je bilo uas voziti..... naravno izbacio sam je van. napravio kanale i mislim, da je imam jo dan danas nakon 300.000 km _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 11:59 pm Post subject: |
|
|
| vrlo pomno odraðeno, po obièaju! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Tue Nov 04, 2008 10:49 pm Post subject: |
|
|
| gregor.tm wrote: | sori, tek sada sam vidjeo post.
najvie ima bosh lambdi.... pa ti nju preporuèujem. ice.... minimalno tri ali veèina ih veè ima po èetri- jedna je +, druga masa, a treèa i èetvrta grijanje.
|
Koju æukicu preporuèa za spojiti na lambda sondu?
Mislim da æu kupiti nekakvu na e-bayu. Sonda je sa tri ice. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Nov 05, 2008 8:31 am Post subject: |
|
|
mislim da je odabir èukice danas vie stvar okusa a ne tehnike i preciznosti. ebay je prepun njih razlièitih.
osobnu bi uzeo èuku, koja pokazuje brojke i ima led diode u boji za pokazivanje raspona smjese.
na alost do sada jo nisam pronaao nijednu retro èukicu. najvie se palim na dimljeno staklo, negdje sakrivenu od pogleda. zapravo treba je samo da uteluje fergazere- iglu..... a kasnije vie ni ne treba, osim za testove, pa je moe slobodno odmontirati.
neznam dali sam napomenuo..... lambu montiraj to blie spoju ispunih grana. tamo je najveèa vruèina i najpreciznije èe ti raditi. npr. pogledaj na injection minije.
osim ako ide na percekciju onda ide na noviju tehnologiju- narow lambda, koja ima jo iri spektar pokazivanja..... _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
TURBO ST Mini Owner
|
Posted: Sun Nov 09, 2008 1:23 pm Post subject: |
|
|
sa obicnom sondom nemozes napravi stelu kakvu ti oces jer te sonde sluze za korekciju mapa na minimumu odnosno korekciju na konstanom gasu, cruising voznja otvorenom cestom da bi osiromasila smjesu radi potrosnje.
idealna stvar je nova generacija tj. wbo2 koja ocitava odnos smjese konstantno.
moja preporuka
http://shop.vems.hu/catalog/product_info.php?products_id=101&osCsid=09334043c07433a8e4afc12acf70d498
tu ti je ukljucen i EGT (temperatura ispusnih plinova), podatak koristan za idealno ustelat fazu...
inace vems-ov ecu vozi najbrze serisko auto u europi (mozes vidit na njihovim stranicama), a i trenutno hrvatsko (alfa 145 turbo mislim 10.410@402)
da se malo pohvalin, mapiranje na alfi odradia je tonci (brat)...
ako te zanima po cijenama se web shopa dobijes preko nas u hr... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 2:07 pm Post subject: |
|
|
Znaèi, "obiène" sonde imaju ispravno oèitanje samo pri konstantnom gasu ? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 2:45 pm Post subject: |
|
|
Wideband lamda sensor controller je najbolji odabir kao to kae Turbo ST. to sam i sam napomenuo da ide za tim ako hoèe perfekciju. ali cijena je daleko via...
vezano uz klasiènu sondu ... ako bi ispravno èitala samo na konstantnom gasu, onda injection auti nebi mogli ispravno djelovati. zapravo ispravnu smjesu bi davali samo na autoputu.... a vidimo da prekrasno idu i po gradu
ona èita sve faze....... i to je to treba.
naravno, to je najednostavnija i najeftinija varijanta ali tekom nekoliko godina dolo je do novijih proizvoda kao to navodi TURBO ST. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
TURBO ST Mini Owner
|
Posted: Mon Nov 10, 2008 10:12 pm Post subject: |
|
|
gregore mislim da fulajes injection auti sa starijim sondama (mislim do 2001) imaju upisane tablice i nemaju sigurno nikakvu korekciju za razliku od wbo2 koji konstantno salje podatak o odnosu smjese...
a sta se tice cijene skupa je, radi kontrolera...
e i usput mislim da je to bilo 2000. ili 2001. kad smo stavili sondu (obicnu) sa displeom i mislim da stim nema prave stele, nikad srice s njom uvik je stuca ili trokira...
pogledaj malo po forumima iskustva drugih... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Thu Nov 20, 2008 11:14 pm Post subject: |
|
|
Evo dugo oèekivanog nastavka akcije upgrade-a Green Stuff-a na verziju 2.0
Ubacio sam novi crown wheel i pinnion diffa sa omjerom 3.211:1, promjenio spindl i pinion speedo drive-a (6/16) da bi mi ura toèno oèitavala brzinu. Usput sam prepiksao diff-cage te stavio nove podlone ajbe izlaznih osovina i planetara. Ponovno pretelao preload na lagerima diffa i naravno predihtao kompletnu getribu.
E, a zatim ono to me najvie muèilo. Timing proklete bregaste.
Pri telanju koristio sam i aku kajli za lanèanik bregaste. Uglavnom, bregasta mi je bila 8 stupnjeva u nahu (unatrag, retarded)
Dao sam prepiksati i potokariti primary gear. Luft naspram radilice mora biti oko 0.1 mm dok aksijalni luft od 0.089 do 0.165 mm
Novi, malo kvalitetniji semering kuplunga/radilice, koristeæi spec. alat takozvan: "clutch oil seal tool"
A evo i slike olakanog verto zamanjaka i polu-trkaæe lamele.
Ondak, posluao sam savjet Gregora i ugradio lambda sondu u ispunu granu. Uricu sam kupio na E-bayu, èekam isporuku.
Malo sam "osvjeio" auspuh bojom za parete ...
.. te creva od kilera koristeæi glicerol.
Pofarbao sam kuplung cilindar u "krom boju"
I ugradio jo jedan stabilizator
meðutim morao sam izvriti male preinake i modifikacije na breather-u ...
Ostali su jo frgiæi za staviti i brmmmm ... _________________

Last edited by Fakin on Sun Nov 30, 2008 11:49 pm; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Thu Nov 20, 2008 11:19 pm Post subject: |
|
|
Bravo, svaka ti dala!!
Jebote, ti od odliènog ide pravit bolje, svaka èast, ti si moj idol  |
|
| Back to top |
|
 |
Knot
Mini: RAJNGLICA 71 i sinovi... Posts: 36
|
Posted: Thu Nov 20, 2008 11:22 pm Post subject: |
|
|
Dragi moj Kinfa, kapa ti dolje ! _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|