| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
brundo Mini Owner
|
Posted: Tue Nov 25, 2008 2:24 pm Post subject: blok 1300 a+ |
|
|
| zanima me dali netko ima blok od A+ 1300 za prodaju ili neki drugi koji odgovara za brusenje na 73.5 mm mozda metro |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Tue Nov 25, 2008 8:09 pm Post subject: |
|
|
moe i std blok od austina 1300 buit na 73.5 mm, ali nemoj oèekivat extra snagu samo sa klipovima, tribati pun kua para, znanja i rada da bi diga snagu na nekih tajaznam >70 hp, nisam siguran bi li std getriba mogla trpit veæa poveæanja snage  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Nov 25, 2008 8:58 pm Post subject: |
|
|
Standardna getriba trpi do 100 konja. Nakon toga potrebni su straight-cut brzine i drop gears-i _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Knot
Mini: RAJNGLICA 71 i sinovi... Posts: 36
|
Posted: Wed Nov 26, 2008 1:09 am Post subject: |
|
|
Brundo, kad krene od 73,5, jedno vuèe drugo, a skupa su ekipa...
Kad na kraju potcrta, cifra kol'ko tol'ko sloenog 1380 premai generalno sloeni ''somatristo'' za NAJMANJE dva puta. Ako pak razmilja unaprijed, pa ti imperativ predstavlja pouzdanost, koja æe uz to moda danas sutra morati podnijeti supercharger ili nitro (od obiènog ne oèekuj èuda), to se lako pretvori i u 4 do 5 puta... Moje iskustvo: da se nisam u to upustio, upustio bih se ponovo, a s obzirom da jesam, ne bih NIKAD VIE.
Dobro razmisli. _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Wed Nov 26, 2008 1:11 am Post subject: |
|
|
Knot, svaka èast!
Èuje se nadaleko i nairoko za vaeg Minija, to ga ne predstavite u garai, obavezno i neku snimku iz vonje  |
|
| Back to top |
|
 |
Knot
|
Posted: Wed Nov 26, 2008 1:26 am Post subject: |
|
|
Bok, Darjane!
E, jesi brz... ma, da, ja skrivam svoju kanticu k'o Frolo Kvazimoda. Isto se penje besprijekorno, al' je malo grbav od hrðe... Dva projekta su u tijeku, prve slike stiu oko Boiæa.
Va'ja poæ leæ, 'ajd laku noæ ! _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
brundo Mini Owner
|
|
| Back to top |
|
 |
Knot
|
Posted: Sun Nov 30, 2008 7:24 pm Post subject: |
|
|
Nemoj, molim te, u kompletno restaurirani mini ubacivati ''pa ta bude'' motor, jer prisjest' æe ti sigurno. Kad je veæ sve vani, koji god da izabere, podvrgni ga tretmanu koji je Kinfa preporuèio. Jer, bez obzira na primamljivih 11 erafa na glavi de tomassa, praksa je pokazala da samo nebo zna to se unutra krije. Zato, raskopati, provjeriti bitne serijske brojeve , i uz izmjenu potronih djelova, sklopiti natrag, moj je savjet. Ti motori fenomenalno startaju i imaju odlièna meðuubrzanja (imao sam se prilike uvjeriti), jer dif je vrlo kratak (3,67, ako je originalan), no konstantna pak vonja iznad 110 prilièno umara. To takoðer moe prilagoditi svojim potrebama prilikom rasklapanja motora. Inaèe, od klipnjaèa spomenutog motora, bolje su jedino Cooper S-ove, to ga, uz glavu i blok, èini odliènom bazom. Samo naprijed, sa generalno ureðenim standardnim, bit æe i vie nego zadovoljan.
to se tièe opruga i coil-overa, da ne idem u detalje, s obzirom na sve to smo proèitali i èuli, svi smo nekako skloniji uz hi-lo korekciju ostati vjerni gumenim kuglama. E, sad, ako æe ti biti prvi koji je tu spreman eksperimentirati sa svoticama i do 6 tisuæa kuna, mislim da æe svi znatieljnici to rado pozdraviti, ukljuèujuæi i mene, ali mislim da ima puuuuuno pametnijih naèina za ulaganje u minija. _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
brundo Mini Owner
|
Posted: Mon Dec 01, 2008 7:33 pm Post subject: |
|
|
E moji ljudi ja sam cili izbezumljen tija bi sto bolje napraviti sta se tice karoserije i trapa NEMA STRAHA ali od motora imam nocne more dosta dugo sam u ovoj bransi ali jednostavno sam dosao pred zid .
Dobija sam ponuda za komplet reparaturu 1300 motora 1000eura a
de tomaso koju stotinu vise (od vama ne bas omiljenog mehanicara)cak sam kupio i motor od 636r novi da bi kasnije svatijo da nitko ne radi bazu (kos)za taj motor nego samo za R1 i to do 2002 g eto i to lezi u sobi bez veze .
Htio bi da mini ima "brutalno" ubrzanje potrosnja nije toliko bitna, krajna brzina je i nije bitna vrti mi se u glavi od 1300 , de tomasa , r1, vti-a i tako u nedogled naj sretniji bi bio kad bi stavio motor od minija "nabildan" .
Imamo jos vremena dok se ostale stvari ne sredu pa cu do onda vec odluciti sta napraviti.
Bio bih jako zahvalan na nastavku vasih komentara i savjetima |
|
| Back to top |
|
 |
brundo Mini Owner
|
Posted: Mon Dec 01, 2008 7:40 pm Post subject: |
|
|
p.s.
sta mislite o minisport.com
-isporuka
-brzina
-pouzdanost
u rubrici OPCENITO otvorija temu ali nista ?????? |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Mon Dec 01, 2008 7:53 pm Post subject: |
|
|
ne znam, ako ti nije toliko do krajnje brzine, moe se igrat s diferencijalima.
mislim da bi ti std 1300 motor bio sasvim dosta.
Nije ba jednostavno nabrijavat Minijev motor, pogledaj samo koliko Fakin ima sitnica za utelat na Green Stuffu a vrhunski je mehanièar i znalac.
Nije to ba tako jednostavno, jedna stvar trai drugu, i definiraj pojam brutalno ubrzanje to je dosta irok pojam  |
|
| Back to top |
|
 |
brundo Mini Owner
|
Posted: Mon Dec 01, 2008 9:03 pm Post subject: |
|
|
brutalan
vozio sam 1300ne mogu reci da nije u startu dobar ali je puno losiji od de tomasa kojeg sam prodao htio bi da bude jaci od de tomasa |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Dec 01, 2008 11:04 pm Post subject: |
|
|
Prica je u biti VRLO JEDNOSTAVNA!
Pljunes jedno 7000 (ako ne i vise) i imas jedan OPASAN Minijev motor sa adekvatnom getribom i prijenosom...hoces???  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Mat Black Mini Owner

|
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Tue Dec 02, 2008 10:13 am Post subject: |
|
|
Ovo ti nije slagano u Z cars ali isto tako bi sa ovim motorom o kojem ja pricam sigurno bio brzi od Yarisa  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
|