| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
ties
Mini: traži se....i papiri od ukradenog:) Posts: 24 Location: split
|
Posted: Sat Feb 28, 2009 4:50 pm Post subject: nje ontopic pa je ode-nabavka i rebuild moje vespe 125ts |
|
|
nije da je baš vezana uz èetvorotoækaste miniæe ali opet možda nekom od vas i bude gušt vidit ovo-možda vas i zarazii
dakle vespa 125 ts,1976.g
radim je relativno u originalu-odstupanja su samo u nekim sitnijim šemama u bojanju-ipak je radim za svoj gušt
ovo je start negdje tamo u 10-om mjesecu 2008-me
forèela i feder spaljeni,obrušeni,temeljnom premazani i na kraju lakirani,makinja rastavljena-danas èišæenje dekla i lagana promjena svega(ležajeva,prstena,itd iako je sve zdravo ali neka neka :hap1:
e i usput me tetoviralo a uber masna makinja skroz satrala moje fensi ruèice
iðemo forward :sepra:
eto makinja gotova,sve novo-u praktiènom pokretanju radilice rukom sve radi ali pravu istinu o mojem znanju s mašinama(ovo mi je prvi kompletni uradak) cemo vidit kad je barba majstor spoji s ramom-mozda cak i dogodine
:hap3:
posto san malo privrtija vide na pržunjerama-i naravno sheba ih-sad san u potrazi za 2 kom(pržunjeri),jednoga mi je spasija meštar šta radi kraj garaže od prike mi,drugu mi je da jer nije moga više naè i uglavnom zakon lik,a ostale koje mi fale cu napravit jer san narucija šipku s navojem pa cemo malo pilat itd,sve živo san ispolira-od aluminija do plastike:9
prve dvi slike su podsjetrnik kako je to sve izgledalo.ostalo gotovi proizvodi uz još sitna dotjerivanja
nisam bia zadovoljan sjajem tromela pa je proša danas ponovo torturu polirke-sad je to to-ogledalo(a u njemu alfina èunka :rofl2:)
nastavimo-poliran selektor brzina i napokon kompletna makinja sastavljena-nepoznanica je da li radi ali bar okej izgleda :rofl2:
next
stari mort i novi-opruga obrušena i piturana
neki dan rastavija far i ispalo mi staklo na pod-adio,otiša na otpad i stara škodica donirala organ-drago mi je da se to desilo jer je sad far
ko novi i puno bolji od staroga
evo malo se opet poliralo(prešlo iz zabave u bolest)
i kako je to izgledalo prije poliranja(liva,zanemarite ošteæenja gledajte dno) i desna nakon....
onda nedavno temeljna parti(vidija san šišmiše sa praseæin papcima)-katastrofa od otrova.ma kakva droga
i rupetina koju ce dr. limar riješiti,ali fala bogu da je tu jer mi je olakšala nalivanje temeljne boje s unutrašnje strana rame
 _________________ e da je dobit na lotu i otvorit "farmu minija" |
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Sat Feb 28, 2009 4:55 pm Post subject: |
|
|
da ponovimo-sici i celer bifor
i sad,ja san pa na guzicu kad san vidija jedno i drugo-moji ljudi su to odradili ne za 5 nego za 8-naravno sve sjajno na iduèim slikama je moja suluda polir-psiha sredila :
evo,èovik mi pripremija bubrige i blatobran-sve ostalo je andrkonstrakšn.posa je napravija okej,ali ne savršeno ka šta bi ja tija,ali nije ni èudno koliko je bila u lošem stanju.
zato sam ja odluèija još to malo isfiniširat kvalitetnije koliko je moguæe
PRIPREMA NA PRIPREMU
tu vidite nakon moga bruškinanja da je ipak ostalo greškica a i iza mene æe ih sigurno bit ali jebat ga(to je veæ pod poveæalom kontrola)
i nakon friškog polivanja šprickitom ushitija me sjaj koji ce valjda ubrzo usljedit:)
:vekac:
kako san osta bez auta pumpan radove na vespi svon forcon,èovik je dobro odradia s obzirom kakva je bila,ali dosta sitnih detalja je bilo u komi pa san je ja uvatija peglat,i bubrige koji su se dosta skrivili u sudaru dricava i popucani kit odstranjiva pa sve ponovo
i nakon pripreme prvog meštra,pa moje otišla je u najboljega majstora za vespae da napravi pripremu na ove dvi jer nisan bija zadovoljan
boja ce bit nešto ovako
i uskoro ce doc s bojanja pa na sastavljanje,eto--- _________________ e da je dobit na lotu i otvorit "farmu minija" |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Sat Feb 28, 2009 5:23 pm Post subject: |
|
|
Bravo majstre, odlican pojekt!! Ocekujem slike kad je zgotovis..
 |
|
| Back to top |
|
 |
minimalac Mini Owner

Mini: 1000 iz `70. Posts: 371 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Mar 01, 2009 12:36 pm Post subject: |
|
|
nije Mini, ali obožavam gledati "podizanje iz mrtvih" bilo èega. Pogotvo s ovakvom voljom.
Èestitam.  |
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Sun Mar 01, 2009 2:36 pm Post subject: |
|
|
fala fala,a stvarno mi je drago da cu je oživit jer su svi digli ruke od nje,vrtila se po podrumima u zadru godinama dok mene nije puklo da je odem uzet i ozbiljno vratit meðu žive,e tako mi je i plan s jednim mk3 ili(da bog) mk 2-mislin to ce trajat godinama ali nije bitno bit æe i veæi gušt _________________ e da je dobit na lotu i otvorit "farmu minija" |
|
| Back to top |
|
 |
ignore Član MCZ
Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80 Posts: 1034 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Mar 11, 2009 8:41 am Post subject: |
|
|
 _________________ ?piC gEtriBA i sTrAigHt cUt kLipi ! |
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Mon Mar 23, 2009 9:34 pm Post subject: |
|
|
evo bliži se uskrs:)
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Wed Apr 01, 2009 11:34 pm Post subject: |
|
|
i brzo je....................
|
| Back to top |
|
 |
ignore Član MCZ
Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80 Posts: 1034 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Apr 02, 2009 7:20 am Post subject: |
|
|
 _________________ ?piC gEtriBA i sTrAigHt cUt kLipi ! |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

Mini: Mini Rover May Fair Posts: 400 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Apr 02, 2009 8:31 am Post subject: |
|
|
Stvarno je lijepa !  |
|
| Back to top |
|
 |
minimalac Mini Owner

Mini: 1000 iz `70. Posts: 371 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Apr 02, 2009 9:59 am Post subject: |
|
|
| Kad si u ZG s njom? |
|
| Back to top |
|
 |
Silvo Mini Owner

Mini: Cooper x2, Clubman estate `81 Posts: 232 Location: Poreè
|
Posted: Thu Apr 02, 2009 12:41 pm Post subject: |
|
|
svaka èast jako lijepo odraðen posao. _________________ Ni bed milo! |
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Sat May 02, 2009 10:08 pm Post subject: |
|
|
evo je-skoro gotova,braèki se više ispizdija s njom pa san je odnija æa(u biti sutra oko 3 ure æu je odvest doma),struja(svitla,prekidaè,itd) nije spojena pa æe mi neko od vas tribat dat ruke(u biti ako ko od vas bude voljan i moga mi dat ruke:))
uglavnom vozija san je i radi ko satiæ-sve je kako triba bit-osmjeh od uva do uva
i clip
http://www.youtube.com/watch?v=Pxl4iMDSKtI
zanemarite text-jer je copy/paste sa vvc-a _________________ e da je dobit na lotu i otvorit "farmu minija" |
|
| Back to top |
|
 |
ties
|
Posted: Wed Mar 24, 2010 12:51 am Post subject: |
|
|
nije me davno bilo,ali me miris i žudnja dovukla ponovno;))),usput da vam stavim i slike skroz gotove mace koja me veè cijelu zimu vuæe svugdje;)))
inace je mala kraljica servisa,ali i žudnja mnogih,dosta njih se bacalo s ozbiljnim ciframa ali jednostavno ona nema cijenu;)
a ovako se vozi protiv uroka,vraðbina i to
a veè je bila i na par druženja sa penzionerima
http://i.imagehost.org/view/0723/DSCF1458 _________________ e da je dobit na lotu i otvorit "farmu minija" |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Wed Mar 24, 2010 9:38 am Post subject: |
|
|
nice nice very nice  _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
|