| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 8:22 am Post subject: Restauracija glave motora |
|
|
tko zna zna tko ne zna njemu dva!!!!
Dali pae glava od Minija 1275 na motor 1000 A+?
Tko dobro/jeftino radi strojnu obradu glave (izmjena vodilica i siceva ventila)?
Dal je tko mjenjao siceve ventila i vodilice koliko to kota? Meni je evroviæ radio na glavi od jedne stare Honde CB500 four iz 1973 (motocikl) i naplatio jako....
Dal' na ventilima idu dupli federi ili samo jedan? _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 10:19 am Post subject: |
|
|
| Quote: | | Dali pae glava od Minija 1275 na motor 1000 A+? |
NE, bez dodatne obrade glave i bloka
| Quote: | | Tko dobro/jeftino radi strojnu obradu glave (izmjena vodilica i siceva ventila)? |
Boièeviæ u Savskom Gaju
| Quote: | | Dal je tko mjenjao siceve ventila i vodilice koliko to kota? Meni je evroviæ radio na glavi od jedne stare Honde CB500 four iz 1973 (motocikl) i naplatio jako.... |
Jesam i proao sam jeftinije jer sam imao laganu telu. Bilo je vie toga pa nemogu reæi konkretno samo za ventile. Kad slae minija ne pita za cijenu.
| Quote: | | Dal' na ventilima idu dupli federi ili samo jedan? |
Ovisi o setup-u motora. Kad ima nadrkanca od maine onda idu dupli federi (pic-bregasta, otrija klavijatura, ...). Kad se stavljaju dupli federi mora se paziti na ajbice ispod federa kao i na eir-ajbe na federima. Da li se one stavljaju ili ne ovisi o duplim federima samima i bregastoj za koju su namjenjeni. Npr. novi federi u setu sa kentovom bregastom ne trebaju donju ajbu dok kod starih duplih federa treba ajba. itd. itd. itd. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kramer Mini Owner

Mini: Mk3 1969, Special Mk4 1979, Cooper Sport Mk7 2000 Posts: 679 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 5:47 pm Post subject: |
|
|
A!?!?!?!?
 _________________ Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali  |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

|
Posted: Mon Sep 10, 2007 8:27 pm Post subject: glava zelena |
|
|
E evo stavit æu neke slike glave o kojoj se radi. Mjere ventila su: 33,25mm usisni ventil i 29,22mm ispuni ventil. visina ventila je 90,6mm. Vidim da je razlika u onom poklopcu ispod kojeg stoji termostat!?. | Quote: | Quote:
Dali pae glava od Minija 1275 na motor 1000 A+?
NE, bez dodatne obrade glave i bloka |
Na ta si mislio kad kae obrade glave i bloka. Ja bih to htio napraviti ako se isplati uopæe.
 _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 9:02 pm Post subject: |
|
|
| Boièeviæ iz Savskom Gaja je uzeo 350 ili 400 kuna za bruenje glave, vaðenje starih vodilica i upreavanje novih (iz MiniSparesa), sredio je ventile i ugradio bezolovne dosjede (njegov materijal). |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Mon Sep 10, 2007 9:10 pm Post subject: |
|
|
Promjeri cilindara kod hiljadarke su manji a kako su ventili kod glave od soma-tristo veæi, dolazi do preklapanja ventila i bloka. Dakle treba potokariti/izglodati gornji rub cilindra na mjestu gdje bi ventil udario u blok. Tu se otvara i pitanje kompresije uz debljinu dihtunga, to vuèe za sobom bruenje glave do te mjere dok se ne ostvari zadovoljavajuæi omjer kompresije. Ak hoæe kopiram ti knjigu u kojoj ima objanjen cijeli postupak kako, od èega i zato metati glavu od soma tristo na hiljadarku. Isplati se, al se i poteno izjebe usput. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

|
Posted: Mon Sep 10, 2007 10:31 pm Post subject: knjiga! To te ja pitam |
|
|
Ako ti kopiranje knjige nije tlaka kopiraj mi, plaèam kopiranje i duplu travaricu/lozu na kavi u kou. BTW nije fora neto slagati ako se ne najebe poteno, 'nako usput ....
Koja je to knjiga o miniju, moda bih si ja to i kupio, Vjerojatno tamo ima pun krc detalja i zanimljivosti kako minca nagovoriti da se vrti....  _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Sep 10, 2007 10:42 pm Post subject: |
|
|
Jedna od takvih zanimljivijih knjiga je od David Vizarda "Tuning the A series engine"...
BOLESNO!!!!!
A moje skromno misljenje je da ak vec hoces stavljat glavu od 1275 na 1000 da nadjes i ostatak od te glave i sve skupa spicis u auto...vjerujem da ces potrositi isto novaca a dobit ces to kaj hoces...valjda  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Mon Sep 10, 2007 10:59 pm Post subject: |
|
|
Naslov knjige je: "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track", autor je Des Hammill.
Ali uz tu knjigu preporuèam i "Tuning the A-series engine" 3rd edition od Davida Vizarda
|
 |
Rolipop Mini Owner

|
Posted: Tue Sep 11, 2007 8:47 am Post subject: |
|
|
| Quote: | Naslov knjige je: "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track", autor je Des Hammill.
Ali uz tu knjigu preporuèam i "Tuning the A-series engine" 3rd edition od Davida Vizarda
|
Jel se moe knjiga "Tuning the A-series engine" naruèiti iz MiniSparesa, gledao sam juèer na njihovoj stranici i potarina je neprihvatljiva oko 35 funti.
Znanje je teko
Malo sam surfo i naao super ponudu za "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track" to kupujujem http://www.ecampus.com/bk_detail.asp?referrer=617&ISBN=1901295265
Sreæa je kratko trajala, nemaju Hrvatsku na popisu zemalja....
Ako netko ima te knjige i volje da odemo u fotokopiraonu kopirati bio bih presretan a mogli bi poslije za cijenu originala i popiti koju
 _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
|
| Back to top |
|
 |
|