| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Sun May 24, 2009 12:25 am Post subject: morris traveller |
|
|
polako se radi na estetskom oživljavanju Trevija,.... pa rekoh ajde da ga i ja stavim u garažu.
stare slike su veè objavljene u reportaži traveller report.... a tu su neke novije, zapravo kozmetika koja polako stiže za i na njega
rodjen je godine 1966 u engleskoj. mladost proživjeo u sunèanoj italiji, tamo doživjeo i starost i spašen iz fiatovog salona nakon 20 godina vegetacije. trenutno prolazi kroz faze pomlaðivanja.
ovako je izgledalo prvog dana (ljubav na prvi pogled)
nakon 24 sata doživjeo je šok. poslije 43 godine po prvi puta doživjeo je minus stepene i naravno snijeg.
odmah je poèela akcija potražnje originalnih organa. više od dva mjeseca je jednik trebao èekati masku. originalnu su nesretniku Treviju ofarbali u srebrno . a kako se originalna MK1 morris maska veè dugo, dugo, dugo ne proizvodi a preživjele su jako zahrðane..... našla se za mog Trevija jedna bolje oèuvanih u novoj zelandiji. iskreno reèeno još nisam našao vremena da joj skinem prašinu i prljavštinu sa kojom sam jo dobio.
brkovi su došli iz cipra. new old stock
stigle su i originalne lampe
i da bude u "period stile" treba Trevi imati i žute naoèale
konaèno je dobio i nove branike sa ogradicama. jako se ih je željeo,.... pa sam kao dobar gazda naravno originalne na pet šarafa "profesionalno" ofarbane srebrnom bojom stavio u arhivu.
nemojte molim komentirati ogledala. prvom prilikom fiatovo sranje ide dolje... samo još neznam koju varijntu ogledala da mu poklonim. torpedo na vrata je izfurana fora, a imam ih veè na plavom miniju. ili okrugla na blatobranu ili .... ma vidjet èemo. imam tri razlièita seta.... pa jedan èe valjda biti OK?
nakon 20 godina nevožnje oživjeli smo i koènice. naravno bez mog malog pomoènika išlo bi 3x brže!
i ovak je izgledao prošli tjedan:
ajme što na slici izgleda kao novi. u realnosti možete vidjeti dosta tragova tih posljednjih 43 godina. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Sun May 24, 2009 9:45 am Post subject: |
|
|
kako je dobar!!! koliko su ga promijenili detalji kao branici, maska, brk...
mislim da bi tvornièki trebao imati velike ratkape sa trokutiæima, kada to doðe biti æe fenomenalan!
vidim da i Svit uæi mjenjati koènice! |
|
| Back to top |
|
 |
sinisa Mini Owner

Mini: British open Posts: 53 Location: Beograd
|
Posted: Sun May 24, 2009 11:03 am Post subject: |
|
|
| Joj, fantastican je. Retrovizore na krila. Blago tebi. |
|
| Back to top |
|
 |
Silvo Mini Owner

Mini: Cooper x2, Clubman estate `81 Posts: 232 Location: Poreè
|
Posted: Sun May 24, 2009 10:32 pm Post subject: |
|
|
nema šta ljepi autiæ. svaka èast i samo tako dalje da stigneš sve srediti prije engleske. a šta sa motorom ide 1275 ili ne? _________________ Ni bed milo! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Mon May 25, 2009 8:15 am Post subject: |
|
|
1275 ide u njega definitivno! 850 je samoubistvo, pogotovo jer je ove godine u planu 10.000km
jedino kaj se lomim koju specifikaciju složiti.... tvornièko nabrijanog MG A+, std. 1275 ili ekonomiènu varijantu 1275?
do sutra trebam rasèistiti to pitanje, jer je za vikend prebacivanje motora. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
minimalac Mini Owner

Mini: 1000 iz `70. Posts: 371 Location: Zagreb
|
Posted: Mon May 25, 2009 10:27 am Post subject: |
|
|
| Sve èestitke. Krasan je. |
|
| Back to top |
|
 |
Marko Mini Owner

Mini: Austin Mini 71 Posts: 311
|
Posted: Mon May 25, 2009 2:45 pm Post subject: |
|
|
| Svaka cast. Klasika..! |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Thu May 20, 2010 9:17 am Post subject: |
|
|
Da ne bi mislili da jedino mi slazemo aute u zadnji cas prije puta...tako se svugdje radi pa smo zato sinoc do 1:30 slagali Trevya i spremali ga za put
 _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Thu May 20, 2010 10:42 am Post subject: |
|
|
velika hvala na pomoèi.
kako sam ostao bez vremena, garaža mi zbog materiala za kuèu prepuna i na žalost svi miniji trenutno vani..... jedino mi je bilo riješenje skoknuti do Bruta. naravno 4 ruke i brže rade ...... a i ima ljepše kalendara po zidu
menjala se letva volana, grozni misterij vezan na prednju lampu i novi gumeni profili na zadnjim staklima, jer stari su veè veselo puštali vodu.
minija još èekaju neke sitnice, pa onda pranje, èišèenje, pakiranje i veselo na IMM. nadam se da èu dobiti nagradu za dolazak kao zadnji. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Thu May 20, 2010 6:15 pm Post subject: |
|
|
svaka cast stari.sam nemoj pustit zutog da tak dugo ceka.i koja varijanta motora bu na kraju nutra?  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Thu May 20, 2010 10:54 pm Post subject: |
|
|
| Bravo, sretan put!!! vidimo se tamo.. |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Wed May 26, 2010 7:48 pm Post subject: |
|
|
Hi G. Auto ti je bomba pogotovo one male "vorhange" na zadnjim staklima pozz _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Thu May 27, 2010 7:21 am Post subject: |
|
|
hvala, hvala,
"vorhange" na zadnjim staklima na žalost su malo popustile, pa je su više manje visele..... treba mi samo 5 min, da budu kao nekada. zapravo služile su na putu u GB, da nam sunce ne opeèe sina dok je spavao..... a koristili smo ih i za vreme naših noènih spavanja.... _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Thu May 27, 2010 7:23 am Post subject: |
|
|
| gregor.tm wrote: | | a koristili smo ih i za vreme naših noènih spavanja.... |
Gregore, vraže jedan  |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Thu May 27, 2010 8:58 am Post subject: |
|
|
pa..... to, to, to nam je porodièni auto ... u njemu se vozimo, spavamo, kuvamo.....  _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
|