| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Tovar

Mini: cooper´93 Posts: 119 Location: Šibenik
|
Posted: Sat Jul 03, 2010 6:09 pm Post subject: vide, termostat, brtva... |
|
|
Poèeo je baliti na kuæištu termostata, pa sam dobio brtve (fala Ignore) i krenija to riješiti. Voda se slivala niz motor, kupila masnoæu i kapala na pod pa me to sve skupa ljutilo.
I jednog lijepog vikenda krenem ja molati vidu, a vida P U C!!!! A druge 2 vide ne trzaju. Sad se tako vozim veæ 2 tjedna, dolivam vodu i strepim kakvu štetu mogu napraviti. Znam da sam kreten, ali to mi je jedino vozilo i zaista mi treba.
Na koji naèin mogu skinuti vide, preostale, a da ne ode sve u 3PM. I postoji li uopæe naèin?
A da moje nestruène ruke to mogu izvesti. _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Sat Jul 03, 2010 7:07 pm Post subject: |
|
|
Ako sam dobro shvatio problem onda predlazem sljedece riješenje.
Stavi dve matice, stisni ih dobro jednu za drugu i odserafljuj staveci kljuc na donju..
Uzmi u obzir da su serafici s colnim navojem i nemoj skidat dok ne nades druge.. |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Sat Jul 03, 2010 7:20 pm Post subject: |
|
|
Ja bi rekao da su to dugacki sarafi na sandwich plate sistemu termostata...znaci dugacki sarafi...
Najbolje rijesenje je probati odsarafiti te sarafe i ako puknu brinuti kako ih izvaditi...
Ja bi prvo probao sa rolcangama...i to malo jedan smjer malo drugi...cimanje dok ne popusti...kada krene zavaris gore maticu i odsarafljujes 3 kruga van 2 kruga unutra dok se skroz ne olabavi...
Ali uvjet je ovome da kad pune saraf ima dovoljno mesa iznad glave za ove manevre... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

|
Posted: Sat Jul 03, 2010 7:33 pm Post subject: |
|
|
| Aha.. meni su bili svorni serafi (bez glave) i matice... |
|
| Back to top |
|
 |
Bane_mini Mini Owner
Mini: mini 1275gt, mg metro 1275 Posts: 306 Location: Beograd, blok 45 nbg
|
Posted: Sat Jul 03, 2010 8:18 pm Post subject: |
|
|
ako nemas navoj, probaj da "narezes" sa metrickom lozom ako nemas colovnu i onda stavi dve matice jednu uz drugu i odvrci donju kao sto je bobo rekao
srecno |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

Mini: Estate Posts: 290 Location: Zadar <-> Zagreb
|
Posted: Sun Jul 04, 2010 10:20 am Post subject: |
|
|
Prvo naruci nove vijke iz MS, a potom, uzmi papagajke (velike, vodoinstalaterske) primi vijke skroz uz glavu i kreni s odvrtanjem (prije toga malo WD 40 na ranu, možda bi i malo grijanja pomoglo da se razbije hrða - al bolje nemoj jer ne planiraš skidat glavu). Mora iæi dolje.
Ako puknu onda ih izbrusiš skriz do glave, pa se provrta na sredini mala rupa i s kontra svrdlom izvrti van!!
Navrati na kavu pa cemo napravit  _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Sun Jul 04, 2010 11:32 am Post subject: |
|
|
a da se ne j..eš sa narucivanjem iz engleske,imas ih i u VIJCI KRANJEC ducanima.puno ti je brze,ali uzmi si jedan uzorak da si izaberes tocno.i koristi INA ODVIJAC sprej.najbolji je,Fakin nam je sa njim cuda radil kad je nekaj bilo zapeceno. _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 11:39 am Post subject: |
|
|
Cuo sam za njega da radi cuda, jel toliko bolji od WD 40?? _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Sun Jul 04, 2010 11:48 am Post subject: |
|
|
KO?Fakin?????? ma Ina ODVIJAC je najbolja stvar koju sam vidil za to.sam kaj se tesko nade.bijelo-smeda kantica,smrdi,nagriza dusu i tjelo i otpusti vise stvari nego tajkuni u privatizaciji radnika..... _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 12:30 pm Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
Tovar

|
Posted: Mon Jul 05, 2010 8:19 am Post subject: |
|
|
Hvala na savjetima.
Šta se tièe puknute vide, pukla ja na samoj glavi, nije pustila ni mm. A sprejali smo je i cimali livo-desno. Tako da je u startu bila iskljuèena moguænost navidavanja 2 vide, jer nema mista.
Mene je strah da ne puknu i druge vide, šta æu onda. Kako se èini, zapeklo je u gornjem dijelu, tj. pri samom vrhu. Ako puknu i ove dvi, kako æu onda skinuti kuæište??? Ima li onda kakvog naèina? Tu meni triba pomoæ, ne mogu to poèeti raditi, ako ne znam rješenje problema.
A vide æu valjda naæi, ako ne poslat æe neko mjere pa æemo raditi. _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Jul 05, 2010 8:43 am Post subject: |
|
|
Uzmi brener i zagrij preostale dvije vide, nakon toga bez problema ih izvadiš a onu puknutu možeš išèupati kad makneš kuèište termostata.
Dakle isto ju ugriješ do usijanja i sa blokircangama/rollcangama ili nekakvim cangama ju stisneš i odšarafiš.
Cijeli štos je dobro ju ugrijati (naravno pazi da ju ne rastopiš ili nekaj ne spališ) I to je to.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Tovar

|
Posted: Sun Aug 15, 2010 8:30 pm Post subject: |
|
|
Najprije hvala svima na savjetima, hvala Ignoru na brtvama i vidama.
Danas je bila operacija, i nažalost, neuspješna. Mini je osta ispod murve i trenutno je u komatoznom stanju.
Naime, iako smo se zaje... i cimali livo/desno pukle su i preostale 2 vide. Nema veze, nove vide su bile kod mene pa smo krenuli dalje. Skinuli smo gornji dio kuæišta, bez problema. I onda gotovo. Donji dio kuæišta ne mrda. Kuckali smo, udarali, cimali, ali stoji i stoji. A pošto nemam novo, nisam mogao sebi dopustiti luksuz razbijanja ovog.
Šta sada, vire 3 vide iz glave, još je doli donji dio kuæišta. To Fakin, ova shema s grijanjem vida jel sada može upaliti?? Nagrijem ih i izvadim van??
Ili ima netko drugi savjet. Auto je na selu, raskopanog kuæišta. I tako može biti 2 do 3 dana,posli je pizdarija.
Bilo koji savjet je dobrodošao. _________________ ... staklo je bocirano ...
Last edited by Tovar on Mon Aug 16, 2010 7:27 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

|
Posted: Sun Aug 15, 2010 9:11 pm Post subject: |
|
|
Zagrijavaj, pomalo kuckaj i sva hrða i kamenac moraju popustit! kad skineš donji dio kuèišta zagrijavaj glavu oko vijaka i vijke, pa uzmi kako sam ti rekao velike papagajke i kreni s odvrtanjem! Ako pukne, doæi æu ja na vopi i izvaditi ih s izvijaèem!!
Grijanje majka!!!!!! _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
|