Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

PROBLEMI S POTROŠNJOM !#%^¥!!?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Darjan
Mini Owner

Mini: 1293 '70

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

koliko se vama ostalima kreæe potrošnja? meni je oko 7-8 litara otvorene ceste, grad oko 9-10, a stiskanje..... 12ak Fool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

aca grunf wrote:
nesumljam ja u vase majstorstvo drugari,vec sam pomenuo mogucu problematiku koja se desava i sa novim delovima zbog mogucih cestica prljavstine,a za kolicinu ulja u motoru nemogu videti iz aviona,pa sam pomenuo da se proveri ako ima mirisa benzina u ulju.
alat koji meri kolicinu protoka vazduha,ovde u bg-u smo zvali ,,trubica,,i nezamenjljiv alat za su karb,pogotovo ako ima vise od jednog karburatora.ta trubica sluzi za usaglasavanje vise karburatora i samo stelovanje istih.
po haynes-u stelovanje visine plovka u loncetu je merenje zazora izmedju dekla lonceta karba i plovka,stim sto se okrene dekla tako da plovak bude gore,tj u kontra polozaju nego da je montiran na karbu,i taj zazor treba biti 7,2 do 7,5mm.u praksi obicno taj zazor treba biti malo veci,ali ne vise od 8mm.
iglica u karbu moze da dobije bilo kakvu prljavstinu koja se skoro i nrvidi okom,pa da pravi zez,sto neznaci da sama iglica nije u redu.postoji jos jedan zez kada iglica pravi problem,a to je obicno kad je konus napravljen od gume,i leziste konusa ostavi trag na konusu,pa tako da nemora da znaci koliko je ta iglica mlada ili stara,bitno je da zaptiva.
na kraju svakog zezanja sa karburatorom ide provera palenja,sto je normalno.
obicno kad sipam ulje u motor,sipam da to bude nesto manje od maksimuma.ovo kazem jer kad ode pumpa za benzin,to naliva mnogo benzina u blok,i ako se neprimeti odmah,to bude pun blok motora mesavine ulja i benzina...
nadam se da vas nisam udavio sa kompletnom zbirkom ,,rat i mir,,

Sve 6. Taj mjeraè protoka zraka imam i to dvije vrste. Meðutim mislim da to nije problem. Sve ovo što si opisao za mjerenje visine plovka znam, i to je napravljeno na frguli, toèno kako je opisano u Haynesu. Igla i dosjed u posudi su novi, sve radi kako treba.
I takoðer, kao što smo primjetili zadnji put kad je Vajz bio kod mene, ulje lagano ðiki po bengi i iznad maxa je. Frgiæ i paljenje je više puta štelano, do savršenstva.
Na motoru je raðena generalka, mjenjano je svašta: novi klipovi, karike, ležajevi, obraðen blok i radilica, nova pumpa ulja, novi dosjedi ventila i vodilice, nova osovina klavijature, nova pumpa za vodu, novi lanac i lanèanici, novi drop gearsi, nove komponente kuplunga, kompletno presložena getriba (50% novi djelovi), glava oèišæena i poravnata, pošlajfani ventili, novi ležajevi bregaste, nove komponente frtajlera, repariran alnaser i alternator, itd, itd, itd …
Štelan i preštelan je taj motor više puta. Samo Vajzu je teško nešto dokazati ...
Član MCZ

Mini: Zlatko iz '78, somiè ko kuæa

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 12:49 am    Post subject: Reply with quote

Poštovani,
RESPECT, al jebem mu miša maloga, ko može pratiti ovu dinamiku i protok znanja, bez da ne spava, radi, jede, moli.
Uglavnom ulažem ispravak netoènog navoda, inicijalno sam krivo izraèunao, ukopno prijeðenu kilometražu koja iznosi 746,80 km, što po navedenoj formuli iznosi :
85x100=8500:746,80=11,381 , pa se ponovno vraæamo na pochetnu tezu/to mach potrošnju.
Pritom bih moli da mi se ne vrjedjaju ortaci brut i kinfmajster iz razloga jer sam postupio po njihovim savjetima, kao i uvijek sam kai me zanim kai narod ima za reè na ovu temu. Ne tolko zbog mene (moš si mislit) veæ zbog ostale raje kai muku muæi da kupi benzina. a i pare treba skupit za kupit novu pumpu, crijeva i lajtung.
Neg jel ima još pametnih ideja i teorija zašto, "novi" i poštelani somiæ troši ko beemeve 3.0 4x4 iz osamdesetitreche?
Pis!
Luka
Mini Owner

Mini: 1979, 1000 SDL

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 9:10 am    Post subject: Reply with quote

Ako ti nije problem uslikaj izlaz auspuha da se vidi boja èaðe, stavi na forum malo obolje pogledaj boju i pokušaj je opisati. Daj nekom iskusnijem starijem majstoru da ti pogleda kvaltetu ulja (miris i kroz prste jel ulje još uvjek ima osnovna svojstva ulja)
Lilihip
Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850

PostPosted: Thu Dec 16, 2010 11:37 pm    Post subject: Reply with quote

meni ovo doslovce smrdi na puknutu membranu pumpe goriva. ajde vajz iskopati æu neku polovnu iz garaže da si zamjeniš i vidiš kaj se zbiva.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vajzgaj
Član MCZ

PostPosted: Sun Jan 16, 2011 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Evo neki aptudejt, ilti sagha se nastavlja!
daNA gospodnjeg 07.01. baš na Sreèan Božiæ, Hristos se rodi(svim kršæanima pravoslavnog opredeljenja) zamjenio sam sa brutom :
1. cijeli set lajtunga od tanka do frgiæa i to cca 2,5m bakrenog i 1,5m gumenog,
2. te smo premostili mehanièku pumpu i privremeno postavili zamjensku elektriènu, enku tal. zlanu focet il tak nekak(sponzori Bog Vam pomogao)
Ta pumpa je brutalno sranje jer tijekom vožnje roka ko da neko iz m16 ima inspiraciju na svadbi. Neg, kak je tak je i za znanost se mora trpit.
Rezultati potrošnje (punim gorivo prema preporukama starijih i mudrijih do kraja tank pa kad odradim neke km onda opet do kraja) :
1.punjenje / 112km po gps, toèio 12,68l 98ina = prosjek potrošnje 11,32L
2.punjenje /239gps/213odo, toèio 16,54l 95omv = prosjek potrošnje 6,92gps/7,77odo (opaska je ta da sam cijelu dionicu napravil na autoputu sa cca 90km/h prosjeènom brzinom
Uglavnom, prvo punjenje pokazuje isti prosjek potrošnje kao prije operacije(PAS MATER), dok drugo uopèe pak nema nikakve veze s prvim, odnosno tak bi valjda nekak trebalo bit za pravo, ali imamo razliku od 4,6L u odnosu na grad i vožnju izvan njega što je nekak u konaènici suludo. ILI NIJE, pitanje je sad?!?!?!?!
Tu bih volio da se malo ukljuèi Matej jer njega navodno muèe sliène brige pa da malo razmjenimo iskustva(potrošnjasomièa od nekih cca 15L/100km)
OVIM PUTEM ALUDIRAM OSTATAK EKIPE KOJA IMA GPS NEK SE UKLJUÈI U MJERENJE POTROŠNJE PA BI U DOGLEDNO VRIJEME MOGLI IMATI NEKU BAZU POTRŠNJE ODREÐENIH MODELA RAŠTIMANONERAŠTIMANIH U INIM UVIJETIMA VOŽNJE I VREMENA.
Uffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ........
P.S. ja nastavljam dalje gdje nomanhasbeenbefore sa mjerenjem
BONE NUIT
*STRUJA*
Mat Black
Mini Owner

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 7:46 am    Post subject: Reply with quote

bazu potrošnje sam ti stavio:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/30-Mini/535-Mini_Classic.html?powerunit=2
klikneš naziv auta i dobiješ ažurirana tankanja sa datumima kolièinama itd. evo jedan koji odgovara recimo mojim prosjecima Drinks or Beer
http://www.spritmonitor.de/en/detail/133726.html
View user's profile Send private message
MatejmR
Mini Owner

Mini: MkIV 77'

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 11:27 am    Post subject: Reply with quote

Vajze moj, htio sam komentirat, ali srce mi vec postaje vrlo slabo, i bojim se da ne odapne.

Moja potrosnja ti je 15 litara na 100 gospodnjih kilometara.

Provjeren speedo sa gps-om, mjereno sve sa gps-om, tehnika puni tank,vozi 100km, pa do vrha dok ne klikne.

Tank ne pusta, lajutuzi bakreni novi, kao i gumena crijeva. ne smrdi po sirovoj bengi nigde. Frgic hs4 star godinu-dve znaci novi. pumpa isto nije slinava.

i tak. kaj da ti velim. *FOCUS*
minimalac
Mini Owner

Mini: 1000 iz `70.

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, sve odgaðam pridružiti se komentarima jer nisam toèno mjerio potrošnju (nije mi radio brojèanik km ni plovak Very Happy ). Ali otkad sam stavio novo kuèište HS4, radim jaaaaaaako puno manje km nego kad sam imao HIF. Radi se isto o hiljadarkici, tako da mi je bilo logièno da æu s HS4 još smanjiti potrošnju, ali .... Confused Confused Confused
Back to top
View user's profile Send private message
MatejmR
Mini Owner

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

btw: bum iso gledat svijeckicu, i bit ce ljesnjak dam glavu ....
ignore
Član MCZ

Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80

PostPosted: Tue Jan 18, 2011 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

lješnjak!! Drinks or Beer Crazy *WALL2*
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Tue Jan 18, 2011 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ma kaj on brije, nebu poletil.
Nema veze, vani je bicikl.
Crazy
Član MCZ

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Ajmo ljudi, znalci, eksperti, ima li ikakvih konstuktivnih prijedloga, teorija ili diplomskih radova oko problema povecane potrosnje minija Zlatka 1000ccm(a cini se i da drugi sutke podnose ovaj problem, ne diraju u minitabu i skromno u topicu daju do znanja da nisu sve stvari u minikomuni idealne).
Buduci je sve sto ste savjetovali obavljeno, potrosnja bi se trebala unormaliti, a po nova dva mjerenja nista ne ukazuje da je doslo do ikakvih pozitivnih promjena u odnosu na potrosnju prije nego sam promjenio lajtunge i pumpu i poceo mjeriti s punim tankom.
Evidentna je jedino izrazito velika razlika u potrosnji gradska i izvangradska vožnja, preciznije 4,40L na 100km.
DOKAZ : http://www.spritmonitor.de/en/detail/435733.html
Dali setup motora može raditi toliku razliku grad-vangrad?
Ajmo trust mozgova,kinfovi, brutovi, iggiji, fifiji, tomovi i drugi ini exyu maheri od miniformata, molim sve koji imaju ikakvo znanje il saznanje da pruže ruku prijateljsku jadnom & napaèenom èlanu minikomune i pomognu mu u razrješenju njegovog velikog bremena koje mora vozit.
Konstruktivni prijedlozi iskljuèivo poželjni
dankeschon! *FOCUS* Sad Fool Surprised Shocked Mad No Clapping *FOCUS*
MatejmR
Mini Owner

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

*HORSE*
vajzgaj
Član MCZ

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 10:48 am    Post subject: Reply with quote

..... i tak
*BIKE*
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum