| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Thu Jan 20, 2011 6:41 pm Post subject: |
|
|
Kolko inace trosi taj motor? _________________ "The original history is made, never bought" |
|
| Back to top |
|
 |
vajzgaj Član MCZ
Mini: Zlatko iz '78, somiè ko kuæa Posts: 155 Location: maksimir
|
Posted: Fri Jan 21, 2011 12:10 am Post subject: |
|
|
PUNO.
HVALA svim prijateljima poznatim i nepoznatim na ovako lijepoj, kontinuiranoj i produktivnoj raspravi oko problema koji oèigledno tišti samo mene, iako postoje indicije da je ta pojava mnogo rasprostranjenija, te da bi razrješenje ovog bremena mnoga MINIsrca razveselila, al jebga ...
ILTI ... UZDAJSEUSEIUSVOJE KLJUSE!
Sinoæ sam izgubio povjerenje u hr policiju, a ni èarobno MINIcarstvo u kojem stanuje drugarstvo i kojem je sve lijepo i kojem sve raduje nije baš za uzor neki.
Možda smo samo ostarili ... ?!
A možda smo u šumi .... ?!
 _________________ 2kul4skul |
|
| Back to top |
|
 |
aca grunf Mini Owner
Mini: mini 1000-71 mini 850-76 Posts: 58 Location: Beograd
|
Posted: Fri Jan 21, 2011 7:44 am Post subject: |
|
|
nemoj se obeshrabriti,nekad problemi zahtevaju da prespavaju do konacnog resenja...
zato je mini taj koji cini cuda da zivot nije monoton i dosadan.... |
|
| Back to top |
|
 |
Mat Black Mini Owner

|
|
| Back to top |
|
 |
redBeast Admin

Mini: Buco Posts: 452
|
Posted: Tue Feb 01, 2011 9:05 am Post subject: |
|
|
| Matej kak je prošao tvoj test? Jel pomoglo šta ulje? |
|
| Back to top |
|
 |
MatejmR Mini Owner
Mini: MkIV 77' Posts: 629 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Feb 01, 2011 3:02 pm Post subject: |
|
|
ammmm... mislim da ne.. al sam fulao malo mjerenje zadnji krug ...bas sam ga jucer natocio i sad idem opet zmjerit.
Mislim da ce uskoro dobiti hiffeka, kao nagradu za potrosaca godine. Ha bumo onda vidli .. _________________ Još samo to složim i onda je to to. |
|
| Back to top |
|
 |
vajzgaj Član MCZ
|
Posted: Tue Feb 01, 2011 4:09 pm Post subject: |
|
|
Ej Matej, ajd stavi svoja mjerenja na
http://www.spritmonitor.de/en/
pa da svi možemo komparativno pratiti potrošnju za sada izgleda jedina dva pijanca med HR minijima.
Full je jednostavno, a i meni æe biti lakše
 _________________ 2kul4skul |
|
| Back to top |
|
 |
Mat Black Mini Owner

|
Posted: Tue Feb 01, 2011 5:48 pm Post subject: |
|
|
| vajzgaj wrote: | Ej Matej, ajd stavi svoja mjerenja na
http://www.spritmonitor.de/en/
pa da svi možemo komparativno pratiti potrošnju za sada izgleda jedina dva pijanca med HR minijima.
Full je jednostavno, a i meni æe biti lakše
 |
sa vašom potrošnjom i Bill Gates bi brzo gaèe na štapu nosio
moj nije extrem ja mislim da mi je potrošnja normal ne štedim na gasu
vozim se malo ,ali svaki dan možda ti bude neki pokazatelj
http://www.spritmonitor.de/en/detail/438311.html _________________ MINI mi je hrana
MINI mi je sisa materina |
|
| Back to top |
|
 |
buba_ze Član MCZ
Mini: Mayfair, 1983 Posts: 184 Location: Zenica
|
Posted: Wed Feb 02, 2011 2:09 pm Post subject: |
|
|
Ajde da se i ja ukljucim, mada mozda necu sta pametno. Nakon duzeg perioda mozganja i pracenja ne znam ni ja cega sve, vidio sam da mi potrosnja varira i u zavisnosti od toga gdje tocim gorivo. Nisam mogao vjerovati da je moguca tolika razlika ali koliko se sjecam islo je i do 2 l, za nevjerovati. Cak sam primijetio i na istoj pumpi da varira u zavisnosti od isporuke goriva, ko da je svemirski brod a ne mini. na kraju OMV mi se pokazao najboljim ali ne mjerino porosnju poodavno ali i ne vozamo zadnje vrijeme. _________________ BubaZE team vozilice:
Fijakeri Victoria 1903 i 1906, slavonska kola 1957, fijaker custom made 2007, VW buba 1971, VW T2 1971, Mini 1983... |
|
| Back to top |
|
 |
minimalac Mini Owner

Mini: 1000 iz `70. Posts: 371 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Feb 02, 2011 8:15 pm Post subject: |
|
|
Svakako da to ovisi o potrošnji, ali ja stalno toèim na OMVu i to 100 oktana, pa ne bi smelo biti toliko odstupanja radi goriva.  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
|
| Back to top |
|
 |
vajzgaj Član MCZ
|
Posted: Tue Feb 08, 2011 6:10 pm Post subject: |
|
|
NISH KORISTI od te priche dragi kinf!!!
Trla bablan da joj prodje dan, to su finese koje utjecu na nijanse potrosnje, a ne na extremnu 50% poveæanu potrošnju sto je konkretno primjer s Zlatkom.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/435733.html
Neg Zlatko je trenutno na diagnostici kod profesora pa se zeljno iscekuje struchna diagnoza njegovog benzinokolizma
 _________________ 2kul4skul
Last edited by vajzgaj on Tue Feb 08, 2011 7:44 pm; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Tue Feb 08, 2011 6:23 pm Post subject: |
|
|
ne znam ali takovu potrosnju sam imao s bubom 1300 '68 zimi po gradu za lepog vremena, van grada lagano 90 km/h padala je potrosnja na 9l??? doduse isla je na stelanje kod gospon Topolovca jednom mjesecno....z minijem nikad prek 11 nisam presao s 1300 motorom... _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Feb 08, 2011 11:34 pm Post subject: |
|
|
| vajzgaj wrote: | NISH KORISTI od te priche dragi kinf!!!
Trla bablan da joj prodje dan, to su finese koje utjecu na nijanse potrosnje, a ne na extremnu 50% poveæanu potrošnju sto je konkretno primjer s Zlatkom.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/435733.html
Neg Zlatko je trenutno na diagnostici kod profesora pa se zeljno iscekuje struchna diagnoza njegovog benzinokolizma
 |
Daklem.
Trenuto je Zlatko kod mene i vrši se radnja verifikacije toène kolièine potrošnje benzina na dotiènom vozilu.
Radnja je zapoèeta 4.2. i do sada je preðeno oko 40-ak kilometara i trenutno (tj. danas) su se nametnule slijedeæe èinjenice/okolnosti:
1. Ulje u autu još uvijek nije promijenjeno iako je jedan od uzroka velike potošnje loše ulje u motoru. (molim pogledati prethodni post)
Napominjem da je ulje još uvijek kontaminirano sa odreðenom dozom benzina zbog neispravnosti pumpe za bengu koja je propuštala benzin u blok/getribu motora. Ulje je dakle za baciti. Promijeniti.
Razina ulja u motoru je bila iznad max i danas sam izvadio dio ulja tako da je sada razina toèno na max oznaci.
2. Druga stvar, težina robe/nepotrebnih stvari u autu. Naišao sam na slijedeæe:
Kišobrani, torbe pune alata-teške, sprejevi, CD-i, karnisteri, ostale torbe, knjige, lamela, i ostale gluposti ...
Ukupna težina apsolutno nepotrebnih stvari u autu je 24 kile!
3. Izmjerio sam temperaturu glave sa ureðajem sa IR mjeraèem temperature i dobio oèitanje od jedva 77 stupnjeva kad je motor bio full zagrijan. Izgleda da je u motor stavljen termostat od 74 stupnjeva što je totalno neadekvatno za ovaj set-up motora tj. bezolovni benzin zahtjeva veæu temperaturu, 88 stupnja, da bi izgaranje bilo efikasnije tj. da bi iskoristivost bila veæa. Pozivam se na termodinamièke zakone fizike, parni stroj i ostale fizikalne stvari koje veæina èitaoca ovog foruma nezna ...
4. Trebalo bi provjeriti filter za zrak. Da li je èist. To neznam.
Nastavak slijedi kada spalim ostatak rezervoara. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Feb 09, 2011 12:23 am Post subject: |
|
|
genijalan post Kinfa obožavam te!
mislim da sam vajzu dao novi filter zraka a moguæe i 88C termostat. ako nisam imam novog pa ti dam da mu ga zamjeniš.
p.s. èek, a di je reket? mislim da je vajz izvadio hrpu stvari prije nego ti je dao auto hi hi. |
|
| Back to top |
|
 |
|