| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 12:38 am Post subject: |
|
|
| Fakin wrote: | 1000 pa 37k ...
a kolko ustvari vrijedi takav auto??
Ajde, dajte neku svoju slobodnu procjenu
(inaèe, s obziron na interijer, nazvao bi ga indijski stiliziran mini ) |
uf, ma veæ smo ga dovoljno iskomentirali.. |
|
| Back to top |
|
 |
mojito minimal Mini Owner
Mini: mk 3 terapeut custom,mk3 alan ford mini Posts: 439 Location: dalmacija
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 9:06 am Post subject: |
|
|
da,indijski ukrašena unutrašnjost sa ponekim originalnim idejama,raðenim gazdi na dušu...
ali ozbiljno,koliko vrijedi...pa trebalo bi vidjeti limarijski i mehanièki u ukakvom je stanju pa iz toga izvuæi neku cifru,jer se ove ðinðe minðe lako rješe da se to dovede u neki klasièni izgled,koji paše oku veæine meni osobno je auto bezveze s ovim izgledom,ali cijenu bi uzeo s rezervom jer ne znam koliko je uloženo ispod haube,ali svejedno mi se èini poprilièna,jer ispada da ako središ limarijski,lakiraš ga i uložiš malo na dijelove i kad ga ideš prodati možeš za njega tražiti 10 000 eura ili tako neku cijenu.toliko si možda i potrošio ali ne može se to vratiti kroz cijenu,jednostavno nije realno,bar ne kod nas...za ovaj auto iz oglasa,ako je mehanièki i limarijski dobar,ne ulazeæi u estetiku,osobno nebi dao više od 20 000 kn,jer bi za 37 000 htio da bude baš onakav kakvog bi ga ja zamislio i da je sjedi i vozi,a ne da ja još dane i dane moram provoditi u garaži da ga dovedem u takvo stanje...eto,to je moje mišljenje _________________ Built,not bought |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 3:18 pm Post subject: |
|
|
Po tko za koji put raspravljamo o cijenama. Vrhunski i, još važnije, AUTENTIÈNO složen mini svugdje košta. I toèno se zna koliko. I slagan i složen. Osim kod nas. Jer se TAKO SLOŽEN mini još NITI JEDAN JEDINI nije pojavio na našem tržištu rabljenih.
Pod autentiènim smatram i posezanja za alternativnim izgledima unutrašnjosti ili vanjštine VIÐENIM NA MINIJEVIM MODELIMA koji su se izvrtili od Mk1 na dalje, bez obzira koliko estetika dobivene kombinacije nekom sjedala ili ne. Kod minija koji imaju akumulator ispod haube i dupli rezervoar èovjek se ne smije iznenaditi ako na desnoj strani gepeka zatekne rezervoar iz kuæne radinosti; dosljednost može biti i mana taman koliko i vrlina.
Naravno da prodavatelj ne može naplatiti VIŠEGODIŠNJI TRUD I ODRICANJA prilikom slaganja minija s poèetka prièe, no mini tako sastavljen košta barem onoliko koliko koštaju dijelovi iz kojih je sazdan, što se u sluèaju upotrebe novih ili NOS dijelova lako podcrta i zbroji. Kom' je to puno, a onda neka se lijepo spremi na višegodišnji trud i odricanja - sam.
 _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 5:03 pm Post subject: |
|
|
ja sam samo htio reæi da bi radije kupio polimarenu i lakiranu školjku pa ga onda slagao po vlastitom ukusu i željama,sa dijelovima koje æu sam nabaviti i kupiti pa æu imati ono što želim,znat æu što imam i to za iste ili približno iste novce...jer dobro se zna da neko može naæi neki dio za npr 5,50 ili 500 funti,eura ili neèega,a neko drugi ga uopæe ni ne može naæi,pa je iluzorno govoriti koliko koga što košta i koliko to nešto vrijedi...zato i kažem,školjku lakiranu kupiti ili svoju srediti pa slagati po vlastitim željama po meni puno bolje
i da,auto nikako ne može vrijediti koliko i zbroj dijelova koji su u njega ugraðeni!!! _________________ Built,not bought |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 5:59 pm Post subject: |
|
|
Ja se nisam osvrtao na tvoj post, ali da pojasnim što sam htio reæi.
Svi mi, uostalom, ili barem veæina nas, upravo iz razloga osobnih preferenci i prema vlastitim kriterijima sama slaže svoje minije OD NULE. To je jasno svakom tko zaviri u ''Garažu''. I svima nama baš upravo zato naši minijii vrijede barem onoliko koliko smo novaca utukli u njihove dijelove, da ostalo ne zbrajamo. I to je jasno. I zato je opet jasno zašto ni jedan od tako složenih minija nije na prodaju.
Zato što je jasno da je svaka trgovina prevara sa bezvremenskom premisom da zbrajanje umanjuje sumu. Nikog od nas ne zanima koliko Petar Pavao iz Hrvatske misli da moj ili bilo èiji mini vrijedi sastavljen. Vrijedi onoliko koliko vlasnik upiše u rubriku ''cijena'', a cijene minija, dragi moji forumaši, u Hrvatskoj diktiramo mi. Svatko tko misli da æe vani proæi jeftinije, neka izvoli, ali mora biti svjestan da izvrsnost nije iluzorna i da se po visokim kriterijima složen mini svugdje skupo plaæa.
 _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 6:14 pm Post subject: |
|
|
| Fakin wrote: | 1000 pa 37k ...
a kolko ustvari vrijedi takav auto??
Ajde, dajte neku svoju slobodnu procjenu
(inaèe, s obziron na interijer, nazvao bi ga indijski stiliziran mini ) |
nekome ne vredi 100 eura,nekom je i to kaj traži pre malo.
veèina nas ima drugaèiji pristup miniæima. netko je spreman godinama slagati auto (naravno ako je financijski i vremenski u moguènosti) da bi na kraju dobil kvalitetan proizvod koji ga zadovoljava i koji je po kvaliteti nekaj najbliže miniæu dok je bil novi.mislim da je to najbolji naèin,ali teško izvediv za veèinu.
netko drugi si posloži autek,proba reparirat veèinu djelova i tak uživa u njemu jer nema love,nema vremena ili jednostavno ne želi slagat auto po onom prvom pristupu.
svatko ima svoj (ne)ukus.
zajebanciju na stranu,ali treba ostavit potencijalnom kupcu da sam kalkulira kolko mu auto vredi ili ne vredi. ako ga prije ne otkupi Indijska ambasada  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 6:26 pm Post subject: |
|
|
evo npr. na e bay-u miniæ '59 i to jako rani model prve godine sa 99% orginalnih djelova nikad mjenjanih,orginalnim staklima,bla bla,prvi vlasnik ga je imal 44 godine.trenutna cjena knap 10 000 gbp.
mislim da je to puno ljepše komentirat!
http://www.ebay.co.uk/itm/1959-MINI-...item19cb770004 _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
|
Posted: Thu Dec 22, 2011 7:18 pm Post subject: |
|
|
odma su ga makli jer su skužili da si ga stavio na naš forum pa se prepali naših komentara,misle da se neæe prodat jer æemo ga popljuvati  _________________ Built,not bought |
|
| Back to top |
|
 |
Kamenjarka

Mini: Rover Mini Cooper 1.3 Spi 1996 Posts: 157 Location: Sisak
|
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Dec 25, 2011 2:08 pm Post subject: |
|
|
| K-not wrote: | Ja se nisam osvrtao na tvoj post, ali da pojasnim što sam htio reæi.
Svi mi, uostalom, ili barem veæina nas, upravo iz razloga osobnih preferenci i prema vlastitim kriterijima sama slaže svoje minije OD NULE. To je jasno svakom tko zaviri u ''Garažu''. I svima nama baš upravo zato naši minijii vrijede barem onoliko koliko smo novaca utukli u njihove dijelove, da ostalo ne zbrajamo. I to je jasno. I zato je opet jasno zašto ni jedan od tako složenih minija nije na prodaju.
Zato što je jasno da je svaka trgovina prevara sa bezvremenskom premisom da zbrajanje umanjuje sumu. Nikog od nas ne zanima koliko Petar Pavao iz Hrvatske misli da moj ili bilo èiji mini vrijedi sastavljen. Vrijedi onoliko koliko vlasnik upiše u rubriku ''cijena'', a cijene minija, dragi moji forumaši, u Hrvatskoj diktiramo mi. Svatko tko misli da æe vani proæi jeftinije, neka izvoli, ali mora biti svjestan da izvrsnost nije iluzorna i da se po visokim kriterijima složen mini svugdje skupo plaæa.
 |
slažem se ali nije pravilo da mi diktiramo cijene, mislim da veæina prodavaèa minija koja stavlja sulude cijene u oglase pogleda malo cijene minija na internetu i prema tome cijeni svoj mini ne misleæi pritom o tome zašto neki skupi miniæ recimo na ebayu košta jako puno love. A radi se npr o nekom Cooperu iz 68 koji je restauriran po vrlo visokom standardu u svoje tvornièko stanje. Nije mi se jednom dogodilo da me netko traži za savjet i procjenu koliko vrijedi njegov auto pa nakon što mu kažem svoje mišljenje dobijem od njega par ptanja sa linkovima s ebaya ili autoscout.de "A zašto onda ovaj Mini košta ovoliko!?". |
|
| Back to top |
|
 |
skipper_zg Mini Owner

Mini: custom 998 Posts: 458 Location: Zagreb
|
|
| Back to top |
|
 |
Kamenjarka

Mini: Rover Mini Cooper 1.3 Spi 1996 Posts: 157 Location: Sisak
|
|
| Back to top |
|
 |
Desmo

|
|
| Back to top |
|
 |
zoki
Mini: austin mini 1000, 1971 Posts: 25 Location: garešnica
|
|
| Back to top |
|
 |
Desmo

|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|