| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
maminho Mini Owner
Mini: Search Posts: 101 Location: Usa
|
Posted: Wed Mar 28, 2012 4:53 pm Post subject: plastificiranje |
|
|
Citao sam dosta o tome, a najvise me zanima vaše iskustvo, dali je bolje npr. lakirati mostove ili dati plastificirati, kako plastificiranje reagira na podrucje povisene temperature!? Dali je dobro plastificirati kljesta kocnica, kiler..
Da li puca, jel dovoljno tvrd.... Eto, hvala na odgovorima! =) |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Mar 29, 2012 9:17 am Post subject: |
|
|
moje iskustvo - ovisi tko plastificira. neki to rade koma pa se ljušti neki to rade super. odi Davoru "plastifikacija blaževiæ" u Ježdovec. kod njih sve radim i super su.
pogledaj garažu coopera, žvrklje.. ovjes, bubnjevi, kliješta, sve je plastificirano. |
|
| Back to top |
|
 |
maminho Mini Owner
|
Posted: Thu Mar 29, 2012 4:54 pm Post subject: |
|
|
| konkretno, ako odem da mi gosp.Davor napravi dobro kao tebi, dali je bolje od lakiranja!? Znaci, tebi na cooperu jos nigdje nije puklo, gulilo oko sarafa zasarafljenih u mostu... ili jos neke nus pojave! |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Thu Mar 29, 2012 10:57 pm Post subject: |
|
|
| sa Cooperom sam nakon plastificiranja napravio oko 60000km i super se drži i štiti. kada se vidimo mogu ti dati još par savjeta kako da neke dijelove bolje pripremiš za plastificiranje |
|
| Back to top |
|
 |
maminho Mini Owner
|
Posted: Mon Apr 02, 2012 3:32 pm Post subject: |
|
|
| Ako imas vremena mozes mi i tu napisati jer mislim da cu ici na plastificiranje prije nego sto se vidimo! Gdje cincas!? =) |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Tue Apr 03, 2012 11:14 am Post subject: |
|
|
ok budem, malo sam u gužvi.
zapravo kada bi iduæi puta nosio èeljusti na plastificiranje onda bi na mjestima gdje æe glava šerafa ili šajbica i matica doticati plastifikaciju tražio da se ne poplastificira.
Cinèanje - u Kapri (stara samoborska) ali nisam baš sa njima nešto zadovoljan. pogubili su mi hrpu stvari i nejednako kvalitetno cinèaju. ima drugih, jako dobrih ali nemam tu kontakte. |
|
| Back to top |
|
 |
maminho Mini Owner
|
Posted: Wed Apr 04, 2012 3:16 pm Post subject: |
|
|
To samo na celjustima ili na svim mjestima di ide matica i šajbica!
Koja je receptura s moje strane sto se tice pripremanja djela za plastificiranje i cincanje ili to oni sve sprze kiselinom nekom!? |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Sat Apr 07, 2012 9:13 am Post subject: |
|
|
Dijelove koje misliš kromirati nemoj nositi na pjeskarenje nego sam skini boju sa Desolom ili sliènim preparatom. uglavnom mostove, ruke, kojekakve nosaèe možeš nositi pjeskariti, neke finije stvari tipa glavni kuplung i koèioni cilindar radije nemoj da ne bi na pjeskarenju trajno oštetili cilindar ili da ne uðe pjesak u njega.
kada sam coopera radio sve sam sam skinuo do metala:
na ovoj fotki nije sve gotovo nego fotka prikazuje stvari koje idu na kromiranje
i rezultat je ovakav..
na plastificiranje sam nosio ove stvari s time da savjetujem da cilindar od kuplunga i koènica ne plastificiraš jer se tekuæina za koènice ne podnosi sa plastifikacijom. možda najbolje da cilindre cinèaš ili kromiraš.
prouèi garažu od žvrklje, tamo svo što vidiš da je crno je plastificirano i dobro se ponaša. |
|
| Back to top |
|
 |
maminho Mini Owner
|
Posted: Tue Apr 10, 2012 4:22 pm Post subject: |
|
|
muèos gracijas! Vidio sam na yubitou da prije samog plastificiranja uzorak ociste sa acetonom! Kad stignes stavis mi kontakt za cincanje!
Jedno pitanje, koju boju i temelj uzeti za neke dijelove koje hocu prefarbati u crno npr. killer. konkretno koju marku proizvoda! Hvala |
|
| Back to top |
|
 |
jiuer7845
|
|
| Back to top |
|
 |
|