Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

odlazak na malo dalji put!!
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Krčma
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trq7
Mini Owner

Mini: Mini Rover May Fair

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 9:57 pm    Post subject: odlazak na malo dalji put!! Reply with quote

Dragi forumaši!

iako ova tema nema ama bas nikakve veze s onim zbog èega smo u biti svi tu,zato je i otvaram u krèmi jer ne bi bilo zgoreg æuti pokoji savjet i od vas.vjerujem pametan Crazy ,a možda se i ne mogu nadat tome Laughing .
e ovako ...kako vec duze vrijeme planiram otiæi na što duže i što dalje s ovih prostora,jer mi je pun kujac svega,taj je trenutak dosao...

u sljedecih par dana kreæem na put s motorom... R serije, Confused Crazy Twisted Evil !,koliko god to nekom zvuèalo suludo!Fool

e sad...kako je ostalo jos malo topliijih dana da zbrišem i dokopam se toplijih krajeva moram krenut što prije,a ostala mi je jedina dvojba kuda krenuti!
dva su plana puta...
1.kroz europu,monaco,francuska,španjolska,portugal,pa na maroko i tunis...

2.kroz srbiju,makedoniju,grèku,pa kroz tursku,na siriju i do egipta...

stvarno se ne zahebavam! ja krecem za koji dan pa kud koji mili moji!

eto,pa bi bilo zanimljivo æuti imali iko kakvih iskustava,prijedloga,komentara...

imam dvojbe jer se ima puno toga vidjet i simo i tamo.

eto... Pardon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
majmum
Mini Owner

Mini: nema vise

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 11:10 pm    Post subject: Reply with quote

Back to top
trq7
Mini Owner

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

majmum wrote:

i ja sam blize tome Good
Back to top
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 12:13 am    Post subject: Reply with quote

Sretno ali pazi na Alžir tamo se nemože ...

Nemoj imati Izraeski peèat u pasošu je neæeš moæi dalje ...

Skupi puno love ili jebene sponzore jer taj je put skup ....

Bolje svu tu lovu i resorse potroši na neke realnije stvari ...
Mini Owner

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 12:39 am    Post subject: Reply with quote

Fakin wrote:
Sretno ali pazi na Alžir tamo se nemože ...

Nemoj imati Izraeski peèat u pasošu je neæeš moæi dalje ...

Skupi puno love ili jebene sponzore jer taj je put skup ....

Bolje svu tu lovu i resorse potroši na neke realnije stvari ...

znam za Alžir,izraelski peèat nemam Very Happy .
da ti iskreno velim i bježim od tih svih "realnih stvari".
benzin mi je najveæa stavka,a klopa mi je najmanji problem.jeo bi i doma Very Happy .spavat cu po hostelima koji su relativno jeftini,a i u arapskom svijetu je lakše za putnike a i benza je jeftinija Very Happy .pa šta koji dan donese.
mozda i nije pametno sve to,al imam neku potrebu pobjeæi od svega...
prekomplicirano za objasnit...Smile
u svakom sluèaju hvala na savjetima Good
Back to top
Darjan
Mini Owner

Mini: 1293 '70

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 12:49 am    Post subject: Reply with quote

Ja bi od ove dvi opcije radije otiša do francuske, monte karla, u okolici ima odliènih cesta, samo u tom sluèaju je problem prevelika cijena hrane i smještaja!

Moje mišljenje je da se možeš sasvim lipo provozat i balkanom, spustiš se do Crne Gore, Kotor, Budva itd, onda Dubrovnik, Mljet, Korèula i ostali otoci, Dalmacija, pa do Vukovara i nazad prema Sarajevu preko Zenice. Cijene su dosta jeftinije, možeš lipo uživat, oprosti ako san falija rutu bila je burna noæ Crazy Confused BLUM

U svakom sluèaju, sretan put i dobra cesta!!!!!!!!!!!!!!! Drinks or Beer
Back to top
trq7
Mini Owner

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 1:41 am    Post subject: Reply with quote

Darjan wrote:
Ja bi od ove dvi opcije radije otiša do francuske, monte karla, u okolici ima odliènih cesta, samo u tom sluèaju je problem prevelika cijena hrane i smještaja!

Moje mišljenje je da se možeš sasvim lipo provozat i balkanom, spustiš se do Crne Gore, Kotor, Budva itd, onda Dubrovnik, Mljet, Korèula i ostali otoci, Dalmacija, pa do Vukovara i nazad prema Sarajevu preko Zenice. Cijene su dosta jeftinije, možeš lipo uživat, oprosti ako san falija rutu bila je burna noæ Crazy Confused BLUM

U svakom sluèaju, sretan put i dobra cesta!!!!!!!!!!!!!!! Drinks or Beer

nisi falija rutu Very Happy .sve sam to prošao.i kroz albaniju do ohrida.cijelu hrvatsku naravno...i u pravu si jako je lijep balkan.
a ovo si pogodio sta me malo odbija od ove 1.rute.do Maroka ne možeš popit kavu ispod 5 eura...
hvala ti Darjane!
Back to top
mean
Mini Owner

Mini: Bitanga :)

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Bravo legendo Clapping

Ako krenes kroz Srbiju,prodji kroz Novi Sad......ja te vodim na pivo i cevape Friends Drinks or Beer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Brutalac
Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Sto god odlucio mene zanimaju tvoja iskustva a htio bi vidjeti i slike naravno...sretno Good
Se7en
Mini Owner

Mini: njema

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 3:12 pm    Post subject: Re: odlazak na malo dalji put!! Reply with quote

trq7 wrote:
Dragi forumaši!

iako ova tema nema ama bas nikakve veze s onim zbog èega smo u biti svi tu,zato je i otvaram u krèmi jer ne bi bilo zgoreg æuti pokoji savjet i od vas.vjerujem pametan Crazy ,a možda se i ne mogu nadat tome Laughing .
e ovako ...kako vec duze vrijeme planiram otiæi na što duže i što dalje s ovih prostora,jer mi je pun kujac svega,taj je trenutak dosao...

u sljedecih par dana kreæem na put s motorom... R serije, Confused Crazy Twisted Evil !,koliko god to nekom zvuèalo suludo!Fool

e sad...kako je ostalo jos malo topliijih dana da zbrišem i dokopam se toplijih krajeva moram krenut što prije,a ostala mi je jedina dvojba kuda krenuti!
dva su plana puta...
1.kroz europu,monaco,francuska,španjolska,portugal,pa na maroko i tunis...

2.kroz srbiju,makedoniju,grèku,pa kroz tursku,na siriju i do egipta...

stvarno se ne zahebavam! ja krecem za koji dan pa kud koji mili moji!

eto,pa bi bilo zanimljivo æuti imali iko kakvih iskustava,prijedloga,komentara...

imam dvojbe jer se ima puno toga vidjet i simo i tamo.

eto... Pardon

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ti si lud majke mi, na R-u ides na put, svaka ti dala masažu Very Happy

Ako ti treba brdo dodatnih info javi se na mail, a sad nesto info: ima caka i da udjes i Izrael i opet ides dalje. Benga ti je najskuplja u Turkise(uzas od cijene). u Egiptu se spremi za najgoru birokraciju u zivotu, i na mito bez kraja Laughing

Za dvoje ljudi je racun od 60-100 injak eura ak si skroman i ne previse rastrosan po danu. A moze to i vise ici.
Iz Maroka u Tunis ne mozes uci, jer preko Alžira ne mozes ici, tj postoji nacin ali samo sa specijalnim vodicem i pratnjom i tolko je skupo da je to bolesno.
Ili odi na rutu 1 al skrati put kroz europu pa budi vise vremena u spanjolskoj i portugalu i maroku. Ako oces ic u Mali to bas sad i nije za preporucit zbog pada vlade u Mauritaniji.
Ruta 2 je isto odlicna, samo i za jednu i drugu ispod 3 tjedna vremena je jurnjava,

pozdrav sarajevu Good
Back to top
View user's profile Send private message
trq7
Mini Owner

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Svaka èast se7en legendo.
hvala ti za hrpu informacija.za turski benzin znam Confused ,iz maroka za tunis sam mislio brodom,ak postoji moguænost.pa na egipat.zaobiæi Alžir.ovo za Izrael mi je zanimljivo,al ne želim njihov peèat zbog arapskih zemalja.ne isplati se.pa ak mogu na tu neku caku,da se mogu vratit u arapske zemlje volio bih znat kako!?('Twisted Evil')
na put idem solo i na više mjeseci tak da ne mislim juriti ne mislim zivjet nekim lagodnim turistièkim stilom Smile .ovo za Mali nisam imao u planu Laughing ,al opet ko zna.možda zabrijem puno dalje ak me ne popusti ludilo Crazy
.
iako mislim da je ruta 2 bolja... na Makedoniju,Grcku,pa kroz Tursku do Sirije,pa na Jordan i Libanon.
tj.mislim da sam se veæ i odluèio za tu rutu.malo problema ima s vizama.za jordan dobijes na granici 15 ak eura,za liban isto....

hajde bas ti se javim na mail ovaj dan dva

2 Brut:javljanje æe biti redovno ako Bogda,i slike naravno,pogotovo ak s minijem ima veze.

2 mean:do Beograda cu sigurno zbog sirijske vize.N,Sad mi je nekak van puta,al ako budem obavezno se javim...
Back to top
Darjan
Mini Owner

Mini: 1293 '70

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Evo jedan link, valjda æe pomoæ u planiranju rute
http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm

Jesi pripremio motor ako æeš u Egipat, tamo su dosta loši uvjeti na cesti, i gorivo, da ne bi bilo guranja, ipak je to R koji nije zamišljen za putovanja Embarassed
Back to top
trq7
Mini Owner

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Motor je veèeras složen,tj.vraæen u relativno tvornièko stanje,jer je inaèe u principu složen i podešen za stazu.znaèi,vraæen ovjes,jer bi s trkaæim umro Confused ,koènice,oklopi,i jos neke stvari.Promijenio ulje,filtere itd.stavljene su gume bridgestone batllax stree race,koje bi trebale izdržat nekih 8000 km,a i držale bi cestu po ovom hladnijem vremenu u sluèaju malo žešæe vožnje.
znaèi malac je spreman,još samo da ja prelomim i ono malo dvojbe i to je to
evo par slika ....

Back to top
Se7en
Mini Owner

Mini: njema

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 9:41 am    Post subject: Reply with quote

trq7 wrote:
Svaka èast se7en legendo.
hvala ti za hrpu informacija.za turski benzin znam Confused ,iz maroka za tunis sam mislio brodom,ak postoji moguænost.pa na egipat.zaobiæi Alžir.ovo za Izrael mi je zanimljivo,al ne želim njihov peèat zbog arapskih zemalja.ne isplati se.pa ak mogu na tu neku caku,da se mogu vratit u arapske zemlje volio bih znat kako!?('Twisted Evil')
na put idem solo i na više mjeseci tak da ne mislim juriti ne mislim zivjet nekim lagodnim turistièkim stilom Smile .ovo za Mali nisam imao u planu Laughing ,al opet ko zna.možda zabrijem puno dalje ak me ne popusti ludilo Crazy
.
iako mislim da je ruta 2 bolja... na Makedoniju,Grcku,pa kroz Tursku do Sirije,pa na Jordan i Libanon.
tj.mislim da sam se veæ i odluèio za tu rutu.malo problema ima s vizama.za jordan dobijes na granici 15 ak eura,za liban isto....

hajde bas ti se javim na mail ovaj dan dva

2 Brut:javljanje æe biti redovno ako Bogda,i slike naravno,pogotovo ak s minijem ima veze.

2 mean:do Beograda cu sigurno zbog sirijske vize.N,Sad mi je nekak van puta,al ako budem obavezno se javim...

No frx, Maroko-Tunis brod ne postoji kolko znam. Mozes is spanjolske, sa Sicilije ili iz Francuske ima dosta linija. Ako ides trajektom uzimaj lezaj na palubi tj ne treba ti buksa/soba jer mozes komotno spavati u separeu, i jeftinije prodjes.
Pitaj za carnet dal ti treba ako te strefi neka luda pa krenes dalje da budes spreman i sretno Drinks or Beer
Back to top
View user's profile Send private message
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 9:55 am    Post subject: Reply with quote

Èek', èek' malo. Ti sa jurilicom misliš iæi na taj put ??!! No
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Krčma All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum