| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Apr 05, 2009 1:38 am Post subject: Rajnglica |
|
|
Nadimak dobio iz akustièno vizualnih razloga, jer pojavom simulira plavi lonèiæ što se kotrlja ulicom. Zapravo se radi o Mk3 Innocentiju iz 1971. godine, kog je prije pet godina konaèno poslužila sreæa da padne u moje ruke.
Kupio sam ga u Vodnjanu kraj Pule i na jedvite se jade dovezao do Krka, gdje sam ga vikendima osposobljavao za tehnièki pregled, nakon kojeg smo se njime, jedne subote, moja majka, njena maèka, moj pas, ja i zadnji lonac, koji je otpao dva zavoja pred Zdihovom, dovezli u Zagreb.
Kako se ni sa mnom nije otresao sudbine vjernog suputnika za svaki dan, od tada sam na njemu, osim karoserije, mostova, tepiha i rasteretnog ventila, pod imperativom nužde zamijenio SVE, pa mogu reæi da mi je, u neku ruku, pruženu pažnju nadoknadio izobrazbom. Naravno, uz nesebiènu mentorsku podršku èike Haynesa i šalabahter suèlanova MKZ, koje ovom prilikom srdaèno pozdravljam.
Mini je u originalu bio akrilne sivoplave boje (Inno Bluette 73), pa je cukerpekarski ofarban u crveno, da bi mu u sklopu kvazirestauratorskog projekta, koji je prethodio mojoj kupnji, bila vraæena originalna boja ðezvice za kavu. Uz taktove šansone: ''Moj maèek ima rascufana vuha'', danas on ovako izgleda:
A ovako zvuèi:
O motoru mogu reæi da je kameleonskog karaktera, jer nakon dugotrajnog sakupljanja dijelova, isti su, u suradnji s Urošom, prošli dugotrajan proces rekombiniranja (256 vs 266 vs 286, turbo flywheel vs lightened turbo flywheel vs ultralight steel flywheel, pre verto clutch vs verto clutch vs grey clutch plate vs turbo clutch plate, pre-engaged starter vs inertia type one, straight cut drop gears (minisport set vs minispares set vs Jack Knight set) vs helical cut drop gears, modified HIF 44 vs Weber DCOE 40, helical cut road change gearbox vs straight cut remote type one, pot joints vs Hardy Spicer inner joints, oil cooler vs additional el. fan...), koji još nije gotov, jer se motor ubrzo prenamjenjuje.
Baza je inaèe cca stage 3 glava, A+blok, radilica od turba, klipnjaèe od innocenti coopera, omega +73,5 klipovi, i to je, ukratko, to. _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Sun Apr 05, 2009 4:13 pm Post subject: |
|
|
Škatulica
Oæe motor iz Innoa u Mayfaira?  |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Apr 05, 2009 7:31 pm Post subject: |
|
|
| mljac, ovaj mini je meni a vjerujem i svima koji su ga barem jednom vidjeli i èuli pojam onoga što Mini predstavlja, simpatièan, buèan a kad ga stisneš ide ko metak. |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Apr 06, 2009 1:51 pm Post subject: |
|
|
Legenda ! Šprih! _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Apr 06, 2009 5:31 pm Post subject: |
|
|
Konacno da i on dobije svojih 5 min slave  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Silvo Mini Owner

Mini: Cooper x2, Clubman estate `81 Posts: 232 Location: Poreè
|
Posted: Mon Apr 06, 2009 7:02 pm Post subject: |
|
|
rajnglica ima dušu  _________________ Ni bed milo! |
|
| Back to top |
|
 |
sinisa Mini Owner

Mini: British open Posts: 53 Location: Beograd
|
Posted: Mon Apr 06, 2009 7:53 pm Post subject: |
|
|
| Dopada mi se boja. Kad sledeci put budem menjao boju na kolima, pozajmicu tu plavu, ako nemas nista protiv. |
|
| Back to top |
|
 |
minimalac Mini Owner

Mini: 1000 iz `70. Posts: 371 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Apr 07, 2009 7:03 am Post subject: |
|
|
Taj i još jedan Mini u ZG (Pavao) su hebeno vjerni primjerci godina koje nose na tom malom krovu. Ni sluèajno ga nemoj limariti. Za njega je limar, ko mesar za svinju ... KRVNIK
 |
|
| Back to top |
|
 |
KREŠŠO
|
Posted: Tue Apr 07, 2009 8:57 pm Post subject: |
|
|
moze se napraviti limarija na miniju tako da ostane originalna rdja i trulež.,
to danijel najbolje zna  _________________ KREŠ/METAL |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Apr 07, 2009 9:12 pm Post subject: |
|
|
Ha-ha-ha!  _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|