| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Fri Jun 19, 2009 7:46 am Post subject: misterij |
|
|
sramim se da priznajem ali nemogu pronaèi grešku .
svaki put kada sam upalio motor, taj je fino radio. nakon probne vožnje uvjek stane posle 500m.
nakon toga to znaèi kada je ugrijan on se konstantno gasi nakon nekoliko sekundi rada. i tako svaki put radi sve kraèe. to znaèi upali odmah, i ugasi se odmah.
promjenio sam razvodnike, platine, el. paljenje, bombine, kape, rotore, kablove, bobine, 3x pumpe za benzin (el. i std.).... rastavio, pregledao, oèistio fergazer, .... ali problem se ponavlja.
juèe mi se sve to ponovilo. na kraju je došlo još do simpatiènije greške.
prvi put mogu upaliti na kljuè, sledeèi put više ne. to znaèi samo još preko dugmièa na avtomatu štertera. nakon toga paljenja ponovo imam jedan pokušaj preko kljuèa i ostalo se sve ponavlja.
neznam više sa èim je to povezano..... ali svakako me èudi jer mi lijevo ili desno svetlo non stop pregorjeva. crknulo mi je veè neznam koliko žarulja.
danas ujutro mi nije dalo mira. ponovo sam palio motor.... e taj se nakon 5 sec rada gasi.
mini mi je uvjek bio drag jer u svim godinama vožnje nije postojao problem koje se ne može riješiti. a sada tri problema od jedanput.
misterij is going on......
 _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
kowalski Mini Owner

Mini: 1100 Special '79. Posts: 124 Location: slavonija
|
Posted: Fri Jun 19, 2009 9:43 am Post subject: |
|
|
hm,sad idemo metodom pokušaja i pogreške?
moja sumnja su masa automata startera (onda dva šarafiæa) i kontakt bravica. _________________ zgodan ti je auto; a znaš šta, takvog istog, samo Coopera hiljadutristo sam ja vozio '79 na reliju.... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Jun 19, 2009 9:54 am Post subject: |
|
|
Da ti se nije rastopila kontakt brava?
Kad je hladna ima spoj a kad se zagrije gubi spoj i lagano švasa.
Ujedno provjeri bijelo-crvenu žicu od brave do kockice, stopicu na kockici i naravno, k'o što reèe kowalski, masu od kockice. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Fri Jun 19, 2009 11:11 am Post subject: |
|
|
upravo sam razgovarao sa Urošem i isto je prvo pomislio na bravu.
iskreno reèeno nisam pomišljao na to, ali sve je moguèe, pošto je sada jaèa struja zbog alternatora (prije dinamo)... itd.
sreèom imam još nekoliko tih bravica ..... pa vam nakon promjene javim rezultat. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Fri Jun 19, 2009 11:34 am Post subject: |
|
|
Nema to veze sa jaèinom alternatora. Mora da je netko prtljao nešto oko brave ili spajao neki jaèi potrošaè drito na žice koje izlaze iz brave. Debela smeða ili smeðe-plava (+), debela bijela i debela zeleno-bijela, ovisi o modelu i godištu.
Uglavnom, žice koje izlaze iz brave.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

Mini: Estate Posts: 290 Location: Zadar <-> Zagreb
|
Posted: Fri Jun 19, 2009 12:09 pm Post subject: |
|
|
Da nije miš napravio gnjezdo u ispušnij cijevi pa dok se ne napuni dima radi! šala _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Fri Jun 19, 2009 1:32 pm Post subject: |
|
|
novi novcati maniflow auspuh! _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Jun 24, 2009 7:41 am Post subject: |
|
|
brava nije promenjena. problem ostaje i dalje. prije mene niko je nije dirao. bila je netaknuta i prije radila bez problema.
boja žica je skoro svih crna (prokleta bila MK1 instalacija).
naveèe idemo dalje sa istraživanjem. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
mean Mini Owner
Mini: Bitanga :) Posts: 288 Location: Novi Sad
|
Posted: Wed Jun 24, 2009 7:56 pm Post subject: Re: misterij |
|
|
| gregor.tm wrote: | | neznam više sa èim je to povezano..... ali svakako me èudi jer mi lijevo ili desno svetlo non stop pregorjeva. crknulo mi je veè neznam koliko žarulja. |
Ako ti sijalice crkavaju moguce je da ti alternator prepunjava akumulator, izmeri mu punjenje, a nije iskljuceno da ti to pravi i ostale probleme  |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Jul 01, 2009 10:28 am Post subject: |
|
|
hvala na savjetima.
nakon dugih dana misterija više nema.
problem da se motor gasio nakon nekoliko sekundi: malo se sramim ali...... bila blindirana cijev za "iberlauf" na HIFu. jbg.
poteškoèe sa paljenjem preko brave..... puknut šaraf na automatu alnasera. tako da nekada je upalio preko kluèa, nakon toga ne. promenjeno i sada sve OK! _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Wed Jul 01, 2009 11:07 am Post subject: |
|
|
| gregor.tm wrote: |
problem da se motor gasio nakon nekoliko sekundi: malo se sramim ali...... bila blindirana cijev za "iberlauf" na HIFu. |
meni je blindirana cijev za iberlauf i normalno se vozim...mislim da ti je bio problem sto NIJE bila blindirana...  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Jul 01, 2009 12:22 pm Post subject: |
|
|
ali èim sam ga odblindirao, sve je ok. vozi ko lud
imaš možda fotku svog?
imaš 44 ili 38? _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

|
Posted: Wed Jul 01, 2009 12:32 pm Post subject: |
|
|
Ja imam 44 ali isto ima iberlauf...
Evo fotka valjda pricamo o istoj stvari...
 _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Wed Jul 01, 2009 12:49 pm Post subject: |
|
|
Za poèetak, koji uberlauf ? Od benge, za breather ili onaj treæi koji nièem ne služi? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

|
Posted: Wed Jul 01, 2009 12:51 pm Post subject: |
|
|
Ovaj iberlauf se inace spaja sa onima na deklu lanca i kuplunga... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
|