| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
ludak

|
Posted: Mon Jan 17, 2011 11:40 am Post subject: somaistotka |
|
|
pa ovako,posto sam se uputil u neka kvazi slaganja,zanima me ako itko zna razliku izmedu 'normalnih' somaistotka stavljanih u austine i speciale sa (kolko sam do sad zakljucil) 202 glavama i onih stavljanih u midgete koji su koristili 998 cooper glave u kombinaciji sa visokokompresionim klipovima...?
e sad posto je tema dosta delikatna i malo ljudi se uopce ikad fokusiralo na somaistotke(do nedavno) zanimalo koje su bregaste stavljane u 998 coopere sa 295/206 glavama i jesu li one ista slicnog(ako ne i istog) onima u 1098-icama?
tolko za sad... ak neko ima kakve korisne linkove slobodno neg da,dosta sam vec trazil i pital al bezuspjesno :S
(nez jel pitanje za cijeli topic admin premjesti ak vec ima slicna tema)
ludak _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Jan 17, 2011 5:30 pm Post subject: Re: somaistotka |
|
|
| ludak wrote: | koje su bregaste stavljane u 998 coopere sa 295/206 glavama i jesu li one ista slicnog(ako ne i istog) onima u 1098-icama?
|
Na Cooper-a 998, Mk2 MG Midget-a i Mk3 Sprite-a (oba 1098 cc) stavljana je ista glava, tj 12G295/206.
998 Cooper-ova bregasta bila je AEA 630 (pin-drive (odnosno peg-drive), ukupnog ''trajanja'' 252 stupnja), koja se isto koristila na Mk1 Midget-u i Mk2 Sprite-u (oba 1098 cc).
Postoje barem tri razlièite varijante klipova koji su išli na 1098 motore;
dva ''dishana'' od 3cc i 7cc i jedni flat top sa istim karikama kao i na Cooperovim ''špièastim klipovima'' (3 kompresivne i jedna uljna, identiènih visina kao i kod Coopera 998). Ta zadnja varijanta išla bi u kombinaciji sa 12G295/206 glavom velikih kompresivnih komora i AEA 630 bregastom sa produljenim trajanjem ispuha u odnosu na ''tuplje'' bregaste, koje su stavljane u kombinaciji sa 12G202 glavom i udubljenim klipovima.
Te litanije bitne su samo ako se slaže standardni i sasvim prosjeèni motor. S druge strane, ako èovjek veæ slaže generalku, pa se malo pozabavi kombinatorikom kod naruèivanja veæ ionako nužnih dijelova, od 1098 ++ cc na kraju može ispasti zvjerka koja pojede standardnog Cooper S-a... _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
ludak

|
Posted: Mon Jan 17, 2011 10:13 pm Post subject: |
|
|
Zahvaljujem mnogo
tocno me to zanimalo! naci 206/295 + flat tops + AEA 630?
tel bi serijsku,provjerenu masinu za svaki dan odnosno neku pouzdanu snagu...
A koja je bregasta stavljana u 1098-ice koje su koristile 202 glavu?
Brut mi je obratil paznju na mogucnost postojanja razlike u tezini zamasnjaka medu njima??? _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Mon Jan 17, 2011 10:23 pm Post subject: |
|
|
takve stvari su se dosta slagale pojavom prvih minija.procitaj si malo Speedwell-ove specke za takve motore...Wartburg je goli ku..c kak ovi dime(...pa ak ti to ne smeta ),ali su im performanse zbilja zadivljujuce,cak nevjerovatne za tu snagu... _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
ludak

|
Posted: Tue Jan 18, 2011 10:22 am Post subject: |
|
|
a svjestan sam toga ali i ovak ce bit u najgorem slucaju ko GT, a (nadam se) nebi trebal dimiti i nebi se trebal brinuti za sarafljenje svaki tjedan,a to je nesto sto ocu-za svaki dan... nacital sam se calverovih i russelovih èlanaka o podcjenjenosti somaistotke koji zbilja prikazuju fascinante rezultate,ali ova provjerena kombinacija + obièan stage 1 mi zvuci dovoljno zadovoljavajuce... ili sam samo previse optimistican?  _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
|