| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Tovar

Mini: cooper´93 Posts: 119 Location: Šibenik
|
Posted: Sat Oct 31, 2009 5:24 pm Post subject: Gasi se? |
|
|
Problem postoji veæ neko vrijeme. Svako mišljenje, savjet, primjer i što veæ je dobrodošlo.
Bez razlike motor bio zagrijan ili ne, prilikom zaustavljanja (križanje, kolona, semafor...) motor se u veæini sluèajeva ugasi. Najprije padnu okretai ispod 500 i to je to. Mrtav. Pali se bez problema, u leru i bez gasa okretaji su odmah oko 1000. Nakon toga do sljedeæeg zaustavljanja
Jedino se ne gasi u jednom sluèaju, a to je kada su svjetla ugašena. Onda ponekad malo zagunða, ali radi. Èim se motor ugrije radi normalno. Ali, s obzirom da je zakon o svjetlima opet na snazi jbg. Naveo sam ovaj primjer ako nekome može pomoæi da otkrije uzrok ovakvog neprikladnog ponašanja.
 _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
drKo Mini Owner
Mini: Cooper 1.3 Spi Posts: 431 Location: Zagreb-Dubrava
|
Posted: Mon Nov 02, 2009 3:26 pm Post subject: |
|
|
Vrlo vjerojatno si nešto prækao sa gas sajlom! A i ako nisi, mali popizdi povremeno. Koliko kužim imaš Spi-ja (isto kao ja). Na njemu ako mjenjaš ili diraš gas sajlu moraš poštelati takt motora. Vrlo je jednostavno objašnjeno u Haynesu 1969 - 2001, strana 4B-4.  |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Nov 02, 2009 5:19 pm Post subject: |
|
|
Jel imas ulja u fergazeru?
Ako se autonije ugrijao trebao bi imati cok povucen... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Tovar

|
Posted: Tue Nov 03, 2009 9:24 am Post subject: |
|
|
DrKo; Nitko (bar šta ja znam) nije dirao sajlu gasa.
Brutalac; Ulja u karburatoru ima, to gledam redovno. Èep od karburatora je sagloðan, zna se desiti da ispadne. Ne može se stegnuti do kraja.
Dok je auto na èoku ne gasi se, samo mu malo padnu okretaji. _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Tue Nov 03, 2009 9:37 am Post subject: |
|
|
| Tovar wrote: |
Brutalac; Ulja u karburatoru ima, to gledam redovno. Èep od karburatora je sagloðan, zna se desiti da ispadne. Ne može se stegnuti do kraja.
|
Probaj prvo to rijesiti a slijedece ti je pregledati fergazer dobro...
Mozda je poceo vuci fals zrak na toj poziciji letirica gas osovine...trebao bi reparirati fergazer...nista cudno...
Edit; i da...trebao bi imati adekvatnu iglu u fergazeru...BBA bi ti bila adekvatna...
i sad kad razmisljam...kakav ti je filter zraka??? _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Tovar

|
Posted: Tue Nov 03, 2009 9:56 am Post subject: |
|
|
Osovina ima malo hoda, vjerojatno i vuèe zrak. Iglu moram viditi, nemam pojma a filter zraka je standardan. _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Tue Nov 03, 2009 10:40 am Post subject: |
|
|
u svakom sluèaju planiraj repariranje fergazera!
semerinzi su verovatno tvrdi, stari i bez svoje funkcije, pogotovo kad ležajevi odu, pa strada osovina..... tu nema boga koji ti može ispravno naštelovati rad motora. tek onda idi na istraživanje preostalih grešaka. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Tovar

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 2:16 pm Post subject: |
|
|
Hvala svima na savjetima. Karburator repariran. Problem je u platinama i kondezatoru. Rješavamo i to. BiBi je u pogonu, to je najvažnije. _________________ ... staklo je bocirano ... |
|
| Back to top |
|
 |
buba_ze Član MCZ
Mini: Mayfair, 1983 Posts: 184 Location: Zenica
|
Posted: Fri Feb 05, 2010 2:26 pm Post subject: |
|
|
Nama se isto desavalo na T2 71 god. i rjesavali smo promjenom platina. Posto se problem nastavio, i nakon promjene kondenzatora, i vise puta zamjene platina, otkrili smo da razvodnik "baca struju". Nakon promjene razvodnika sve je bilo OK.
Budi spreman i na nesto slicno, imaj rezervni par platina i probaj skontati kako se stelaju, ja nisam i u najgorim situacijama mi se desilo da mi se kombi zaustavi. Javi se nekada i napisi kako ide. Nama su platine rikavale bez vidljivog razloga nakon 50, 400, 200 km.
Vozdra _________________ BubaZE team vozilice:
Fijakeri Victoria 1903 i 1906, slavonska kola 1957, fijaker custom made 2007, VW buba 1971, VW T2 1971, Mini 1983... |
|
| Back to top |
|
 |
|