| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
rusimir Mini Owner

Mini: Estate Posts: 290 Location: Zadar <-> Zagreb
|
Posted: Sun Jan 03, 2010 9:21 pm Post subject: SPAŠAVANJE PODATAKA S HARD DISK-a |
|
|
Pozdrav!
Disk je 3,5'' od 30 GB (znam ništa strašno ali ima nekih meni dragih stvari na njemu). Služio je samo kao prijenosni bez operativnog sustava.
I danas ga ja ukljuèim u komp i u napajanje skinem par stvari i ostane on ukljuèen u napajanje i komp sljedeæih 2-3 sata. ja ponovno sjednem za komp nakon tih 2-3 sata kad ono nemoze se hdd oèitat - uredno ispiše da je corrupted and unread........
Hard radi (mislim cuje se pogon kad je u napajanju) ali na properties nema kapaciteta..... Promjenio je hard label.....
Tko zna riješit ovaj problem????? Pomagajte!!
Odoše mi sve slike, snimke, ...  _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Mon Mar 15, 2010 11:15 pm Post subject: |
|
|
welcome to the club, jedina stvar koja mi je riknula na Macu je IBM hard, ima firma u sokolgradskoj na tresnjevci koja cupa podatke ali su skupi do bola, prije par godina cijena im je bila astronomska po Mb... _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
brundo Mini Owner
|
Posted: Tue Mar 16, 2010 8:16 pm Post subject: |
|
|
takoder isti problem osle sva dokumentacija od restauracije minija
+ skoro sve slike djeteta od 2godine do 4 god
to je to nema povratka ili u zlatu platiti |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Tue Mar 16, 2010 9:21 pm Post subject: |
|
|
zato savjet ili podatke na server na netu ili backup svaki mjesec...sto bas nije prakticno ali i cdi imaju vijek trajanja a onda puf...a hard diskovi ko hard diskovi ili rade ili ne rade...zato imam iste fileove na sva tri kompa doma:( _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

Mini: Estate Posts: 290 Location: Zadar <-> Zagreb
|
Posted: Wed Mar 17, 2010 8:50 am Post subject: |
|
|
uspjeo sam preko linuxa i nekakvog noname programa skinuti 20 od 28 gigi !
Imaju u zg dvije firme koje cupaju podatke (jedna ti je u krancevicevoj) jedna trazi oko 9kn po gigi ako je logicki kvar a ako treba mijenjati glavu, motor,...... oko 80kn po gigi!
Jos ovih 8 da je skinuti pa je to to, ali nesta steka! _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
Marko Mini Owner

Mini: Austin Mini 71 Posts: 311
|
Posted: Wed Mar 17, 2010 7:29 pm Post subject: |
|
|
@Porkpie: obavezno si stavi Timemachine posto imas maca. Zapisuje SVE u real time-u i biljezi po datumima.
Ja sam na oba maca spušio hard i nakon toga odnio vrag šalu. A rješenje je problema je zapravo na dohvat ruke.. |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

|
Posted: Wed Mar 17, 2010 9:35 pm Post subject: |
|
|
je thnx posto imam dva maca s g4 i g5 procesorima i jedaan s intelom nisam se jos igrao s njime ali cim odradim jedan poslic uskoro dio love ide za finish minija a dio za novi hardware a bogami i software  _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
Marko Mini Owner

Mini: Austin Mini 71 Posts: 311
|
Posted: Wed Mar 17, 2010 9:37 pm Post subject: |
|
|
timemachine je serijski na svim leopardima..
samo spojis eksterni hard i ZABORAVIS da postoji. |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

|
Posted: Wed Mar 17, 2010 9:46 pm Post subject: |
|
|
ubij me ja sam ti na macu "fire and forget", radi radi radi rijetko se gasi:))
ovaj mi je 10.4.11 ne znam koja je mackaali dalje ne ide..., ali znam da ce uskoro na zasluzenu mirovinu, imam malce pa svako od njih vec bezecira svoj stroj:) _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
|