| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Matadox

Mini: mkIII, 850 , 74god. Posts: 22 Location: BiH - Sarajevo
|
Posted: Sun Aug 08, 2010 3:02 pm Post subject: Mjenjanje motora u miniju |
|
|
Eh ovako
Zamolio bih Vas ako mi neko moze pomoci oko mjenjanja motora. Kod nas u Sarajevu a i sire nemogu da nadjem nikoga ko bi mi mogao servisirati minija. S obzirom da sam lud za ovim autom dokazuje da sam prodao Audi A3 i kupio ovog malisana.
Zanima me od kojeg bi mogao auta staviti motor da su sto manje prepravke,naravno uz to ide i mjenjac,poluosovine i ostalo.
Molim vas za info jer jedva cekam da ga uradim i provozam.
Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav iz Sarajeva  |
|
| Back to top |
|
 |
ludak

|
Posted: Sun Aug 08, 2010 4:49 pm Post subject: |
|
|
Predlazem da si pogledas ovo cisto da vidis sta ljudi inace rade:
http://www.theminiforum.co.uk/forums/index.php?showforum=61
(ja mislim da treba biti uclanjen da bi se mogle vidjeti slike)
o best buy soluciji necu govoriti to cu prepustiti iskusnijima,
ali niti jedna od solucija sigurno nije jeftina...
U slucaju da je bitna samo konjaza,bez obzira na to sto je na miniju,
tu je mogucnost turbaka i svih ostalih perverzija u nadrkavanju orididi 1275 masine...
Jura  _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
Matadox

Mini: mkIII, 850 , 74god. Posts: 22 Location: BiH - Sarajevo
|
Posted: Sun Aug 08, 2010 5:25 pm Post subject: |
|
|
Ma nije mi bitna konjaza.Moze to biti motor 1.1 ili 1.2 ili jos neki slabiji ali za koje cu moci naci djelove...znaci moze i jugo ili neko drugo auto...mozda i fiat punto??? samo da znam da ima najmanje prepravki...naravno sve je to veliki posao i treba mnogo novca pa vidjecemo dokle cemo dogurati
Zamolio bih da mi ovi iskusniji minijevci mogu pomoci  |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

Mini: Mini Rover May Fair Posts: 400 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Aug 08, 2010 8:55 pm Post subject: |
|
|
šta mu je s orginalnom mašinom?
u kakvom je stanju?
najbolje bi bilo da nju složiš...
dijelove možeš naruèit preko Filipa,Brutalca itd...
a ja ti mogu preporuæit da odeš do jednog dobrog mehanièara na Vratniku,koji je i sam imao dosta minija u doba Juge,i zna dosta o njima...
cak je i trke u Jugi vozio s njim...
e sad,mozes pricekat da se i ovi "starci" mudri vrate s godišnjih,pa ce ti sigurno nesto predlozit...
ja bi isao na reparaciju njegove mašine...ne bih gurao nesto drugo u njega,(fiat,polo ili sl.)jer nije to to...
u Sarajevu ne slusaj nikoga sto se tice minija,jer su sve vezeri i nemaju pojma...
muka mi je od tamošnjih "prerada"...guraju sve i svasta u aute,pa ce ti tako nudit i 1.2,1.4 masine a nidje veze...
eto prijatelju,nadam se da sam ti pomogao
ako ces htjet kod ovog majstora na Vratnik javi
pozz i sretno |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Sun Aug 08, 2010 9:07 pm Post subject: |
|
|
pitanje po motoru je suviše delikatno.
osobno bi se držao njegovog standardnog. to daje èar miniju. samo mini sa A serijom motora je pravi mini (sorry Lilihip i ostali).
ali ako želiš drugi motor i imaš dovoljno vrijemena za prerade, onda pogledaj po stranim forumima. obožavana je kombinacija sa hondinim motorom, oplovim, suzuki swift itd.....
PS: avatar fotka- crveni mini ipak pripada Nicu, koji godinama drži najbolje vrijeme od 5 port turbo minija iz Avon Parka. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Mon Aug 09, 2010 11:25 am Post subject: |
|
|
| Matadox wrote: | Ma nije mi bitna konjaza.Moze to biti motor 1.1 ili 1.2 ili jos neki slabiji ali za koje cu moci naci djelove...znaci moze i jugo ili neko drugo auto...mozda i fiat punto??? samo da znam da ima najmanje prepravki...naravno sve je to veliki posao i treba mnogo novca pa vidjecemo dokle cemo dogurati
Zamolio bih da mi ovi iskusniji minijevci mogu pomoci  |
Ma nikakve ciribu ciriba kombinacije.. Kupi jedan slozeni motor i plag & play.. Miran si godinama i vozis se ko covjek  _________________ "The original history is made, never bought" |
|
| Back to top |
|
 |
|