| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Matadox

Mini: mkIII, 850 , 74god. Posts: 22 Location: BiH - Sarajevo
|
Posted: Sat Sep 18, 2010 8:28 pm Post subject: Ventili,ventilator,vodena pumpa !!! Problem :( |
|
|
Pozdrav ljudi
Opet sam naisao na probleme kao nesto novo kod minija
Na koliko se dotezu ventili kad su hladni a na koliko kad su vruci kod minija 850, MKIII ????
Mozda malo glupo pitanje ali bolje da pitam. Kod hladjenja motora dali ventilator hladnjaka izbacuje zrak napolje kroz blatobran ili usisava zrak i baca ga na motor????
Imam problem i sa vodenom pumpom dali odgovara od nekog drugog auta za prvu pomoc jer mi je mini neophodan za voznju. Nemam drugog auta
Koliki je raspon sarafa i ET na 850, MKIII ???
Unaprijed hvala na odgovorima. |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Sep 19, 2010 10:38 am Post subject: |
|
|
Pozdrav!
Ventili se dotežu na 0,30, hladni.
Zrak kod minija hladi motor tako da sprijeda ulazi kroz grille, obilazi motor i bude ventilatorom usmjeren u hladnjak, kroz koji se ispuhuje kroz rešetke unutarnjeg lijevog krila pod lijevi blatobran.
Inaèe, prednje montiran hladnjak koji su dobili miniji iz kasnih devedesetih tamo je došao samo zbog umanjivanja buke motora (akustièki normativi...).
Nema prve pomoæi osim eventualno rabljene minijeve pumpe.  _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
Matadox

Mini: mkIII, 850 , 74god. Posts: 22 Location: BiH - Sarajevo
|
Posted: Sun Sep 19, 2010 11:14 am Post subject: |
|
|
Hvala na brzom odgovoru.
Jos samo koliki je raspon sarafa i ET otvor na miniju 850,MKIII ??? |
|
| Back to top |
|
 |
K-not Mini Owner

Mini: Inno 998 '70.,Inno 1275 '71.,Austin mini 1275 '71.,Rover mini MF '91 Posts: 160 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Sep 19, 2010 11:51 am Post subject: |
|
|
Sorry, previdio sam;
PCD iliti dijagonala je 101,6 mm, odnosno 4 cola,
Moguæi ET (Einpresstiefe) ili offset ovisi o bubnjevima (sa ugraðenim spacerom ili ne), eventualnim umetnutim distancama, danas-sutra želji za proširenjima ili ne, diskovima ili ne, rezanju prednjih blatobrana ili ne itd...
Samo još jedna stvar; jedna od najèešæih dijagonala na raznim felgama sa èetri rupe je 100mm. NI POD RAZNO TAKVU FELGU NATEZATI NA MINIJEVE ŠERAFE, jer vrlo lako pucaju, a onda...  _________________ U nas je 'ajduka mozak k'o u æuka;
rjeèce dvije odjekuju na bini;
èuješ samo: mini, mini... |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|