Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

teorija kemijanja

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Općenito
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ludak

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 2:38 pm    Post subject: teorija kemijanja Reply with quote

Evo zadnjih dana me uzasno muci jedno pitanje,pa me zanimalo misljenje svih vas tu...
pitanje je,kada bi se mini koristio kao tzv ''daily driver'' po vasem misljenju sta je veci grijeh:
a)neki m345 koji nije le ni sam po sebi nikakav raritet,''unisten'' prebacivanjem na mk1 izgled,vožen po soli,kiši,snijegu...

ili

b)mk1 koji je držan u (relativno) orididi stanju(ne kemijan),ali zato vožen u istim uvjetima
ha? ha?ha? Confused Confused Confused Confused
mozda sam previse po britanskim forumima al imam osjecaj da unistavaju sve sta im dode pod ruke...(cast iznimkama)
hvala svima na citanju *HI*
issigonis
Mini Owner

Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe)

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 3:16 pm    Post subject: Re: teorija kemijanja Reply with quote

ludak wrote:
Evo zadnjih dana me uzasno muci jedno pitanje,pa me zanimalo misljenje svih vas tu...
pitanje je,kada bi se mini koristio kao tzv ''daily driver'' po vasem misljenju sta je veci grijeh:
a)neki m345 koji nije le ni sam po sebi nikakav raritet,''unisten'' prebacivanjem na mk1 izgled,vožen po soli,kiši,snijegu...

ili

b)mk1 koji je držan u (relativno) orididi stanju(ne kemijan),ali zato vožen u istim uvjetima
mozda sam previse po britanskim forumima al imam osjecaj da unistavaju sve sta im dode pod ruke...(cast iznimkama)

najveci grijeh je ne voziti nikakvog miniæa!!!

a sad meni je osobno recim Inno Cooper 1300 ili Cooper S mk3 vredniji od MK1 "S"a.nekom drugom je MK1 850 vredniji neg bilo kaj drugo...neko treci ne cijeni nikaj ispod '90te...

dal je šteta razvalit orginalnog MK3 manja neg MK1?sumnjam...stvar je kaj više cijeniš i kaj više voliš.vani mk1 moze kostat 500 funti,mk4 5000 ili obrnuto.

mislim da je najbitnije NE razvalit niti mk1,mk2,mk3...ionak je voznja u minicu uglavnom ista bez obzira kak mu se vrata šarafe i prozori otvaraju Smile Smile Smile

kod nas mahom svi stavljaju 1.3 motore sa 857000ks(i ja sam u toj skupini,al èovjek dok je živ uci).a i sa dobro poslozenim 998 se moze jako guštat. ak covjek zna uživati!!!
ludak

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 6:53 pm    Post subject: Re: teorija kemijanja Reply with quote

covece ici cu u pakao xD ovoga moram reci da se u potpunosti slazem jer je meni svaki mini-mini (osim ak nije bini) tak da bi opcenito volil da ih se cim vise spasi u cim originalnijem stanju, al ono sto sam tio reci:

issigonis wrote:

a sad meni je osobno recim Inno Cooper 1300 ili Cooper S mk3 vredniji od MK1 "S"a.

evo naprimjer ti imas za sloziti samo 1 minija kojeg ces voziti svaki dan i na kisi i soli i trunuti ce i grebace ga kljucevima,a zelis da to bude inno cooper...
jel bi ti bilo vise zao priustiti orginalu tu torturu,ili slagati apsolutno istog minkasa sa nekom drugom skoljkom koja ce u konacnici izgledati apsolutno,apsolutno isto ko innek...? Crazy
issigonis
Mini Owner

Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe)

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 7:15 pm    Post subject: Re: teorija kemijanja Reply with quote

ludak wrote:
covece ici cu u pakao xD ovoga moram reci da se u potpunosti slazem jer je meni svaki mini-mini (osim ak nije bini) tak da bi opcenito volil da ih se cim vise spasi u cim originalnijem stanju, al ono sto sam tio reci:

issigonis wrote:

a sad meni je osobno recim Inno Cooper 1300 ili Cooper S mk3 vredniji od MK1 "S"a.

evo naprimjer ti imas za sloziti samo 1 minija kojeg ces voziti svaki dan i na kisi i soli i trunuti ce i grebace ga kljucevima,a zelis da to bude inno cooper...
jel bi ti bilo vise zao priustiti orginalu tu torturu,ili slagati apsolutno istog minkasa sa nekom drugom skoljkom koja ce u konacnici izgledati apsolutno,apsolutno isto ko innek...? Crazy

a gle...imal sam po 2-3-4 minica,reganih istovremeno i svi su mi bili za svaki dan.je..no dobra stvar mi je bila ujutro birat ocu na posel sa ovim ili onim!!! Smile

primjer (od poznanika)ima ljudi kaj kupe alat pa ga cuvaju i ne upotrebljavaju.koji ce ti k..ac onda komplet gedora?da se hvališ da ga imaš?tak i sa autom...

ak imas sam jedan onda nemas kaj birat.taj ti je za svaki dan.ak je to nekakav mini super,ak ti se potrefilo da je to orginal koji si htel,jos bolje!!!za koga ga cuvat???imas jedan život i guštaj se.kad za 20-30 godina zavrtiš film,imat ces ljepe uspomene.a za to ih vrijeme stvaraj.

ak ces si moc priustit 2 minija,jednog si poslozi za gušte,drugog možeš za svaki dan,i opet ak se pališ na mk1 i ak ti oba dva mogu bit mk1 imaš bingo,ak se palis na City 850 pokusaj nabavit da su ti oba City-a.ali najbitnije ti je da je mini!!!dišao sam u situaciju kad sam neko vrijeme bil bez voznog minijai posle kad sam kupil losijeg,i to 10 puta losijeg nego kakve sam imal prva mi je pomisao bila:FUJ U KOJOJ SAM J:::NOJ KANTI ZAVRSIL NAKON ONAKVIH MINIÆA!!!kad me ljutnja prosla svatil sam jedno.bolje vozit i losijeg miniæa neg bilo koji drugi auto na svijetu.i pocel ponovo uživati u svakom zavoju sa njim.opet ponavljam,za koga spremat i cuvati. samo gas!!! *HI* *HI* *HI* (moje mišljenje i viðenje života,vjerovatno ima i onih koji ne misle tak,kao ono sa alatom) Drinks or Beer
Darjan
Mini Owner

Mini: 1293 '70

PostPosted: Sun Nov 07, 2010 10:32 pm    Post subject: Re: teorija kemijanja Reply with quote

ludak wrote:

ili

ne vidin zašto bi bila šteta, nisam ga slaga da ga držim pod staklenim zvonom... ako oèekuješ od minija performanse modernog automobila, i svaki dan silovanje pun gas, šteta je bilo èega, ali ako se auto normalno koristi, ne vidim razloga zašto bi se uništia... šta crkne, napravit æe se, ne vidim razloga za zabrinutost, dok god ima dijelova...
osobno svog minija vozin svaki dan, na posal - s posla, di god triba, i guštan više nego kad vozin plastièno govno koje je brže i sigurnije od minija u svakon pogledu.
ps. šta se tièe engleskih foruma, oni su ipak matièna zemlja proizvodnje minija te nije baš nerijetko vidit mkI, njegovo korištenje ko every day auta me ne smeta, ali me smeta kad kakav kreten uvati brusilicu u ruke i odluèi složit eto suzukija swifta u minija jer mu je njegov mkI prespor... *WALL2*
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ludak

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 6:34 pm    Post subject: Reply with quote

a jel bi ga vozil isto tak da je mk3 cooper s u komplet orididi restauriranom stanju? Very Happy
ma meni je cilj bio sam vidjet dal su ljudi spremni zbog ''viseg cilja'' unistavati neke druge ''klasike''... Embarassed

fail... Laughing
issigonis
Mini Owner

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

ludak wrote:
a jel bi ga vozil isto tak da je mk3 cooper s u komplet orididi restauriranom stanju? Very Happy
ma meni je cilj bio sam vidjet dal su ljudi spremni zbog ''viseg cilja'' unistavati neke druge ''klasike''... Embarassed

fail... Laughing

ma gle stari da je i prvi cooper s ikad napravljen...napravljen je da se vozi,ne da stoji!!!ok. Zagreb ima finu tradiciju raz....nih tramvajskih pruga,rupa & graba,zimi se soli,baca agresivna kemija protiv smrzavanja,svi auti koje sam kupil u dalmaciji imali su valjda orginalne kugle i podove,u Zg je to 1:1000...al jbg-a,moras bit pažljiv!!!

kaj se tice drugih motora to je stvar ukusa.osobno bi volil imat Minija sa Suzukijevim motorom..Cak je i Bill Sollis rekel da je to vrhunski stroj za jurit!!!rover je 90tih kemijal sa slicnim motorima,na zalost odustalo se.da su ga ugradili mozda bi se povjest drasticno promjenila u našu korist,ovak 04.10.2000 Sad Sad Sad
Darjan
Mini Owner

Mini: 1293 '70

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

ludak wrote:

fail... Laughing

zašto ne... koji je to viši cilj i uništavanje o kojem prièaš? i ovi je restauriran, ruzina je ruzina bila ona na cooperu ili bilo kojem drugom, jedina razlika je u cijeni nabavljivosti dijelova...

issigonis: na mkI ja osobno to ne bi nikad radia.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
issigonis
Mini Owner

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

malo me buni to uništavanje.pa nebum ga pod presu stavil...

najviši cilj je voziti se Smile Smile Smile
issigonis
Mini Owner

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

Darjan wrote:
ludak wrote:

fail... Laughing

zašto ne... koji je to viši cilj i uništavanje o kojem prièaš? i ovi je restauriran, ruzina je ruzina bila ona na cooperu ili bilo kojem drugom, jedina razlika je u cijeni nabavljivosti dijelova...

issigonis: na mkI ja osobno to ne bi nikad radia.

zato i kažem da je to stvar ukusa...meni osobno mk1 ne predstavlja nekaj ekstra (osim vrata i prozora koji mi ljepse izgledaju na mk3 4 5 6 7),ali poštujem da je to nekom svetogrðe.zato i nema dva ista miniæa!!!bitno je da nije BMW,sve drugo mi pase Smile
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Općenito All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum