| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Thu Dec 08, 2011 9:34 pm Post subject: IMM 2011 - CH u fotkama |
|
|
veè je više od pola godina od IMM susreta u CH i mislim da je red i vrijeme da stavim nekoliko od 100tine fotki i na forum, kao prvi forum za objavljivanje moje reportaže. kao što vas veèina zna ove godine je bio najveèi meðunarodni skup minija upravo u švicarskoj.
za razliku od svih dosadašnjih susreta ovog puta sam si uzeo vrijeme za slikanje samo zanimljivih detalja i ne toliko minija. zanimljivo neznaèi da se to meni sviða, nego da pokažem šta sve ljudi rade, izmišljaju, stvaraju, iznakažaju itd.....
ajmo redom!
ovogodišnja expedicija bila je samo sa 2 minija + 1 novi mini, to jest Bini + auto BMW. neznam šta je bio razlog za tako niski broj ali ipak glavno je da smo tamo bili.
kako je poèelo?
na put smo krenuli mislim da oko 4h ujutro. to znaèi noèu. naravno ja sam zaspao. do mene je došao Drago- Karl vlastnik crvenog MK1 coopera koji je veè bio predstavljen na vašem forumu. prièekao me je zajedno sa Borutom koji je išao sa MPI minijem + njegova cura Cita.
dva dana pre puta radim sam na detaljima minija od Dragota. no u 4h sam još morao promeniti rele, koji je prestao raditi dan ranije.
ovako je izgledalo (pardon u tom stadiju je bila garaža još nezavršena):
u ljubljani su nas saèekali Peter + Tjaša sa novim minijem i Aleš + cura ( u 7 mesecu trudnoèe) sa BMW. nekima je još bilo vruèe i bili u kratkoj majici. ali neza dugo
odmah smo krenuli prema italiji. prvi put smo stali tek kod Lago di Garda:
jezero je bilo prekrasno i nismo mogli da nestanemo još više puta:
išli smo po zapadnoj strani jezera kdje je bezbroj tunela.
ovako izgleda ispred tunela u MK1 cooperu:
ipak je unutrašnjost minija još uvjek daleko lepša od okoline :
kako su svi pomalo divljaci i vole krivine, tražili su se putevi koji su bili najzahtevniji. polako smo skrenuli iz autoputa i pravac u brda, visine!
Borutov MPI mini je super za vožnju. tih, udoban, mekan.... ali sa svojim 1275 motor jedva, jedva je pratio crvenog 998:
pozadi se vidi Peter. on je više manje vozio zadnji i èuvao da nam se ne ugura neki auto.... ili kad smo sa minijima trebali preticati na autoputevima krio nas je cijelo vreme iza leða. peter ima neverovatnu brigu i pažnju i pravi je majstor u tom smislu.
ako se nevaram arhitektura i pokrajina je postala sliènija austrijskoj tirolskoj. naravno veè smo u planinama:
uske ulice koje imaju svoj èar:
nema kraja brdima i krvinama. cijeli dan za volanom a nismo ni blizu Švicarske:
nije valjda da idemo u onaj sneg izza?
prije uspona koji èe nam reèi dali je crvenko izdražo i napravio Atest stali smo na kraèoj pauzi.
èak su i kravice sa ogromnim zvoncima došle da pogledaju i pozdrave:
zamalo sam zaboravio da kažem..... prvi put nisam išao na put svojim minijem. èak i žena je ostala doma.
sa Dragotom smo se dogovorili, da krenemo njegovim cooperom zbog društva jedan drugome. odluka je bila ispravna.
mali mini se neda!!!!! menjaè stalno radi iz 2 u 3 iz 3 u 2, pa u 3, 4, 3,2,3,2,3,2,3,2,3,4,2,2, itd....
a na vrhu nas èekalo jezero.... i naravno minus!
ali..... èeka nas još više vrhova. svaki je viši!!! i žešèi!
došli smo prijeko 2.000 metara visine! i naravno još uvek se svi smejemo!!! a miniji cvrkoèu.
iskreno reèeno više ni neznam kod koje fotke po redu smo prespavali. spavali smo u hotelu na brdu iznad meni dragog jezera lago di como, naravno umesto da smo išli ranije na odmor.... zaprièali se sa pivom u kasnu noè. naravno tema je bila mini!
ujutro smo prešli carinu... dobrodošli u CH!!
opet brda.... zapravo cijeli put samo brda, planine, prijelazi......
ovako izgleda kad se popenješ vrh.... i nevidiš kraja tvog puta.... prekrasna priroda a po drugoj strani žuri ti se da stigneš na IMM još po danu.....
na vrhu su kamikaze- biciklisti koji se popenju na te planinèuge..... a i polete iz njih.... na fotki je i žena kamikaza:
male kamikaze su i naši auti:
prekrasni su!!!!
još sa druge strane!!!! pa vi odluèite koja je ljepša:
u dolini i zavetrini konaèno hrana.... mene je apetit prošao kad sam video cijene:
toliko za danas!
sutra kreèem sa fotkama iz IMM. to znaèi samo miniji i ništa drugo!!!!! _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
skipper_zg Mini Owner

Mini: custom 998 Posts: 458 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Dec 08, 2011 9:48 pm Post subject: |
|
|
vrhunski... jedva èekam nastavak jer mi je toliko žao što nisam išao... _________________ Svaki dan isti dejaVu |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Dec 08, 2011 10:03 pm Post subject: |
|
|
| genijalno super ste! u Maðarsku idemo svi!! |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 4:44 pm Post subject: |
|
|
opet-svaka èast!!! samo ovaj Bini je šaka u oko..sam kvari fotke  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 5:07 pm Post subject: |
|
|
| issigonis wrote: | opet-svaka èast!!! samo ovaj Bini je šaka u oko..sam kvari fotke  |
upravo iz tog razloga i pišem Bini, jer to u nijednom sluèaju nemože biti Mini.
ali ovaj crveni ima svoju zanimljivu prièu.
Crveni Bini je prvi mini cooper S koji se je prodao u SLO. zapravo prvi je bio za novinare, za testiranje. nakon njega crveni. ima neku kolekcionarsku vrijednost.... a i vlastniku se opravda pošto ima doma parkiranih ogromno klasiènih minija  _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 5:37 pm Post subject: |
|
|
a Cooper ima samo jedan brisaè sluèajno ili je to neka "race" tema u pitanju? ...to su fore da se auto olakša maksimalno pa oèita lekciju MPi-u i biniju  _________________ trt mrt smrt
Last edited by issigonis on Fri Dec 09, 2011 5:40 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Fri Dec 09, 2011 5:39 pm Post subject: |
|
|
oko sokolovo!!!!
na žalost samo jedan brisaè...... jer je drugi odleteo negdje na italijanskom autoputu sa 130km/h.
... ali na povratku dobio je novi brisaè, samo da nebi izgledao race look  _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 5:42 pm Post subject: |
|
|
znam da imaš brdo super fotki i par vagona zanimljivih prièa...samo slaži putopise,da se nauživamo malo to da dobar poticaj kad elan splasne! _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 7:14 pm Post subject: |
|
|
| gregor.tm wrote: | | issigonis wrote: | opet-svaka èast!!! samo ovaj Bini je šaka u oko..sam kvari fotke  |
upravo iz tog razloga i pišem Bini, jer to u nijednom sluèaju nemože biti Mini.
ali ovaj crveni ima svoju zanimljivu prièu.
Crveni Bini je prvi mini cooper S koji se je prodao u SLO. zapravo prvi je bio za novinare, za testiranje. nakon njega crveni. ima neku kolekcionarsku vrijednost.... a i vlastniku se opravda pošto ima doma parkiranih ogromno klasiènih minija  |
Iskreno, Bini nema kolekcionarsku vrijednost, ikakvu vrijednost. . toèka . evo još jedna .
I vlasnik je uz sve te prave minije otisao sa nepravim minijem. Žalosno.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Fri Dec 09, 2011 10:50 pm Post subject: |
|
|
hvala vam na pozitivnim odgovorima.
ajmo napred sa fotkama....
naravno na IMM se obièno uvjek kampira!
neki kampiraju èak na krovu minija,
ima ludih na svakom koraku (to mi je najdraže mjesto gdje postaviti šator).... ipak jadan MK2 ispod:
neda muje super šator, nego i zadnja vrata!!!
neki spavaju pored minija (uuuuuuu, super im je ta mini prikolica):
ajmo još malo prikolica:
preslatka mi je i ova prikolica!!!! sve to bi trebali imati :fgh:
opet drugi imaju platno na miniju umjesto normalnog krova:
ovi èak nemaju ni vrata ..... sreèom imaju krov
ova milka oèito netreba ni krov:
ovo je veè druga prièa. veoma rijetka!!!! inno cooper export sa krovom- platnom na otaranje!!!! nema ih puno. jako mala serija. mislim da samo oko 600 originalno proizvedenih! ovdje me može inno guru Issigonis popraviti.
malo, zapravo jako modificiran krov....naravno ima i platno.... vjerovatno jer voli kempirati pa da ga podseèa na šator :bljak::
pa spušteni i ofucani rat look krov:
bilo je tu i šarenih Bini krovova (iz Rusije!!!):
ovakav je bio naš krov. temperatura je spala na minus!!!!
ni vatra nije htjela da gori. kiša poèela..... spasio nas naš krov. konaèno slovenska ekipa zajedno na jednom mestu:
ovo je za poèetak..... da steknete osjeèaj kampiranja..... i da se pripremite na IMM u maðarskoj! sa tom razlikom da èe tamo umjesto minusa biti komarci
 _________________ www.miniforum.si
Last edited by gregor.tm on Sun Dec 11, 2011 9:11 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Dec 09, 2011 11:20 pm Post subject: |
|
|
Obožavam tvoje putopise ali daj fotku nekog lijepog minija pliiiiiiz!
ovaj Milka je od ludog roberta  |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Sat Dec 10, 2011 9:39 am Post subject: |
|
|
zapravo to je bila rubrika šatora, prikolica i minijima sa platnom.... ostalo dolazi polako u nastavcima
sve ostalo dolazi. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
|
Posted: Sat Dec 10, 2011 1:15 pm Post subject: |
|
|
ajde ak imaš molim te zaljepi fotku zadnjeg kraja ovog miniæa. naime to je jako rijetki export model ali iskljuèivo za njem./austr./švicarsko tržište,dakle bez boènih žmigavaca,sa naranðastim "normalnim" žmigavcima napred (ne pozicijama i žmig. kao kod drugih inno modela),nema normalne leptire nego samo fiksne trokute i trebao bi ako je sve orginalno imati "englesku guzicu" a ne inno gepek. zanimljivo je i to da je to belgijski inno izraðen na bazi MK4 miniæa,vjerovatno sa spiljenim ðepovima otraga,znaèi jako kasni model pred sam kraj proizvodnje Innocenti-a.svakak mu fale export oznake na trokutima,nemora imati boène šajbe sa "klavir pantima" i carello prednje lampe(postoji mali broj sa zamjenskim ali ne lucas) kao niti još hrpu drugih sitnica,ako je raðen od zaliha na samom kraju proizvodnje.  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Sat Dec 10, 2011 10:09 pm Post subject: |
|
|
OK, pogledat èu ako imam i zadnji kraj inno. ljepim fotku ako je imam.
nadam se da vas nastavak još zanima.... pa vam prije spavanja ljepim još nekoliko slièica.
dakle kojim redom da idem?
OK.... pošto mi ženin Elf projekat stoji u garaži još netaknut..... tražio sam originalne Riley Elfove i Hornete.
prekrasno ružni su! i ajmo veèaras poèeti sa njima.
zanimljiv detalj..... naime Elf i Hornet su imali na MK3 seriji veè 67 godine stakla na podizanje. obièni miniji su dobili tek u 70. godini.
ta boja èe biti na ženinom Elfu! naravno sa bijelim krovom.
super mi je ovaj detalj:
upsss. ovaj sa šatorom mi je promakao. trebao bi biti u prošloj rubrici:
na ovoj fotki je mnogo zanimljiv detalj. nadam se da ste ga uoèili!
veèina mini vlastnika iz naših prostora tu nebi prepoznala minija:
pa neka se vide razlike!
da, da, to je mini!!!
originalne MK3 Elf kape!
bijeli rub.... obožavam na Elfu!
nisam mogao da ih sve ne slikam!!!
ovog su malo upropastili neukusom felni ALI ima detalj, kojeg sam tek sada video na fotki..... isplati se dobro pogledati. na vašem forumu ima sokolovih oèi..... pa vjerujem da èete ga lako naèi:
toliko za danas.
sutra idemo na custom verzije! _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
|
Posted: Sat Dec 10, 2011 10:40 pm Post subject: |
|
|
1.bijeli žmigavac/pozicija i kaj se dogaða unutar ovih rešetkica.kaj ima neku klapnu koja se može pomicat???
2. klizne šajbe i pante,desni rezervar...ne kaplje mu ulje ? _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|