Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

Restauracija glave motora

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Općenito
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rolipop
Mini Owner

Mini: Mini 1000

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 8:22 am    Post subject: Restauracija glave motora Reply with quote

tko zna zna tko ne zna njemu dva!!!!
Dali paše glava od Minija 1275 na motor 1000 A+?
Tko dobro/jeftino radi strojnu obradu glave (izmjena vodilica i siceva ventila)?
Dal je tko mjenjao siceve ventila i vodilice koliko to košta? Meni je Ševroviæ radio na glavi od jedne stare Honde CB500 four iz 1973 (motocikl) i naplatio jako....
Dal' na ventilima idu dupli federi ili samo jedan?
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 10:19 am    Post subject: Reply with quote

Quote:

NE, bez dodatne obrade glave i bloka
Quote:
Tko dobro/jeftino radi strojnu obradu glave (izmjena vodilica i siceva ventila)?

Božièeviæ u Savskom Gaju
Quote:
Dal je tko mjenjao siceve ventila i vodilice koliko to košta? Meni je Ševroviæ radio na glavi od jedne stare Honde CB500 four iz 1973 (motocikl) i naplatio jako....

Jesam i prošao sam jeftinije jer sam imao laganu štelu. Bilo je više toga pa nemogu reæi konkretno samo za ventile. Kad slažeš minija ne pitaš za cijenu.
Quote:
Dal' na ventilima idu dupli federi ili samo jedan?

Ovisi o setup-u motora. Kad imaš nadrkanca od mašine onda idu dupli federi (špic-bregasta, oštrija klavijatura, ...). Kad se stavljaju dupli federi mora se paziti na šajbice ispod federa kao i na šešir-šajbe na federima. Da li se one stavljaju ili ne ovisi o duplim federima samima i bregastoj za koju su namjenjeni. Npr. novi federi u setu sa kentovom bregastom ne trebaju donju šajbu dok kod starih duplih federa treba šajba. itd. itd. itd.
Mini Owner

Mini: Mk3 1969, Special Mk4 1979, Cooper Sport Mk7 2000

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

A!?!?!?!?
Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Rolipop
Mini Owner

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 8:27 pm    Post subject: glava zelena Reply with quote

E evo stavit æu neke slike glave o kojoj se radi. Mjere ventila su: 33,25mm usisni ventil i 29,22mm ispušni ventil. visina ventila je 90,6mm. Vidim da je razlika u onom poklopcu ispod kojeg stoji termostat!?.
Quote:
Quote:

NE, bez dodatne obrade glave i bloka

Na šta si mislio kad kažeš obrade glave i bloka. Ja bih to htio napraviti ako se isplati uopæe.

Lilihip
Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

Božièeviæ iz Savskom Gaja je uzeo 350 ili 400 kuna za brušenje glave, vaðenje starih vodilica i uprešavanje novih (iz MiniSparesa), sredio je ventile i ugradio bezolovne dosjede (njegov materijal).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fakin
Mini Owner

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Promjeri cilindara kod hiljadarke su manji a kako su ventili kod glave od soma-tristo veæi, dolazi do preklapanja ventila i bloka. Dakle treba potokariti/izglodati gornji rub cilindra na mjestu gdje bi ventil udario u blok. Tu se otvara i pitanje kompresije uz debljinu dihtunga, što vuèe za sobom brušenje glave do te mjere dok se ne ostvari zadovoljavajuæi omjer kompresije. Ak hoæeš kopiram ti knjigu u kojoj imaš objašnjen cijeli postupak kako, od èega i zašto metati glavu od soma tristo na hiljadarku. Isplati se, al se i pošteno izjebeš usput.
Mini Owner

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 10:31 pm    Post subject: knjiga! To te ja pitam Reply with quote

Ako ti kopiranje knjige nije tlaka kopiraj mi, plaèam kopiranje i duplu travaricu/lozu ROFL ROFL na kavi u košu. BTW nije fora nešto slagati ako se ne najebeš pošteno, 'nako usput ....
Koja je to knjiga o miniju, možda bih si ja to i kupio, Vjerojatno tamo ima pun krc detalja i zanimljivosti kako minca nagovoriti da se vrti.... Yahoo! Yahoo!
Brutalac
Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

Jedna od takvih zanimljivijih knjiga je od David Vizarda "Tuning the A series engine"... Twisted Evil

BOLESNO!!!!!

A moje skromno misljenje je da ak vec hoces stavljat glavu od 1275 na 1000 da nadjes i ostatak od te glave i sve skupa spicis u auto...vjerujem da ces potrositi isto novaca a dobit ces to kaj hoces...valjda Pardon
Fakin
Mini Owner

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Naslov knjige je: "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track", autor je Des Hammill.
Ali uz tu knjigu preporuèam i "Tuning the A-series engine" 3rd edition od Davida Vizarda

*HAPPY* *ROCK*
Mini Owner

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 8:47 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Naslov knjige je: "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track", autor je Des Hammill.
Ali uz tu knjigu preporuèam i "Tuning the A-series engine" 3rd edition od Davida Vizarda

Jel se može knjiga "Tuning the A-series engine" naruèiti iz MiniSparesa, gledao sam juèer na njihovoj stranici i poštarina je neprihvatljiva oko 35 funti.
Znanje je teško Sad
Malo sam surfo i našao super ponudu za "How to power tune the BMC/BL/Rover 998 A-series engine for road & track" to kupujujem http://www.ecampus.com/bk_detail.asp?referrer=617&ISBN=1901295265
Sreæa je kratko trajala, nemaju Hrvatsku na popisu zemalja.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Ako netko ima te knjige i volje da odemo u fotokopiraonu kopirati bio bih presretan a mogli bi poslije za cijenu originala i popiti koju
Drinks or Beer Drinks or Beer Drinks or Beer
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Općenito All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum