| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Tue Dec 04, 2012 9:27 pm Post subject: umjesto lanaca za snijeg |
|
|
dakle umjesto maltretiranja sa lancima za snijeg nekaj puno jednostavnije. prošlu i pretprošlu zimu uspio sam se provuè sa odliènim patentom kojeg koriste najèešèe vozaèi lakih kamionèiæa,a znaju i veèina starijih vozaèa. buduèi da tjedno bar dva puta idem na kojih 500 metara nadmorske visine u parku prirode Medvednica,zimi mi je to stvaralo dosta problema ako ralica nije odradila svoj posel. zimnjaèe su SF bar za sada.
lanac je nezgodan za alu felge,a kad pukne (a hoèe to) obavezno strada blatobran.
jednostavno sam kupil komad kvalitetnije tanje špage (nautika Kranjec) i omotal oko gume kroz felgu. posle sam si pojednostavnil pa sam na nekoliko mjesta oko gume/felge provukel špagu,èvor obavezno van da ne zapinje i sa obiènim ljetnim 12" gumama provuèe auto kroz snijeg.12" koristim jer ima više mijesta izmeðu diska i felge. ne lupa i ne ruži po asfaltu. nakon upotrebe škarama presjeèem špagu ak mi baš ne treba više i nema zamaranja sa demontažom kao sa lancima.
ak kome ikad pomogne kad se naðe u škripcu,vredilo je pisanja.  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Tue Dec 04, 2012 10:41 pm Post subject: |
|
|
hocemo slike!! _________________ "The original history is made, never bought" |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Wed Dec 05, 2012 4:38 pm Post subject: |
|
|
slike èega??? pa kaj bi to slikal. mogu ti demonstrirat na kavi kad dopališ  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
M&M Mini Owner

Mini: Cooper '96 SPi Posts: 63 Location: Zagreb, Šalata
|
Posted: Thu Dec 06, 2012 8:42 pm Post subject: |
|
|
| issigonis wrote: | slike èega??? pa kaj bi to slikal. mogu ti demonstrirat na kavi kad dopališ  |
Ako dodje
 _________________ M&M |
|
| Back to top |
|
 |
bobo Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima Posts: 364 Location: Zagreb, Maksimir
|
Posted: Thu Dec 06, 2012 8:48 pm Post subject: |
|
|
Možda dopalim na proljeæe ali tada zimske gume i lanci više neæe biti aktualna tema  _________________ "The original history is made, never bought" |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
|
Posted: Thu Dec 06, 2012 9:34 pm Post subject: |
|
|
| bobo wrote: | Možda dopalim na proljeæe ali tada zimske gume i lanci više neæe biti aktualna tema  |
kako bu vreme odmicalo èak bu i ljetne gume aktualna tema. tam 1998/9 bilo je u 165-70-10 osim yokohame i goodyear,dunlop sp (meni odlièna guma),zatim vrhunska guma koja mi je bila nemjerljiva sa bilo kojom -cinturato pirelli(nedavno sam vidil da je reklamiraju kao Ultra High Performance Summer,pa mi je postalo jasnije zakaj je odudarala od svih guma) ,te u 145-70-10 pirelli,fulda,michelin,uniroyal,semperit zatim odlièna guma za kišu-toyo...one poput OHCU i sliènih kalamburgurd guma ne želim se ni sjetiti (ni širokih ni uskih) a bilo ih je još dosta. kasnije se pojavil i falken i da ne nabrajam dalje. i sve se moglo nabavit u Zagrebu.
sad od nama dostupnih guma gotovo ništa nema u HR a u ponudi su ostale jedino 4 gume od dva proizvoðaèa(od onih koje su legalne za cestu znaèi otpada 165/70HR10 Avon CR6ZZ ) i od toga samo jedna je uska. falken uska i široka,yokice samo 165 i to je to (ove repro. dunlopice koje su više za pokazivanje koštaju ko kuga,superrijetka-teškonabavljiva 165/70R10 Dunlop Aquajet za paprenih £89.50 niti ne raèunam pod normalnu gumu).bojim se da bu za koju godinu 10" koštale ko suho zlato,a kvaliteta bu kao i ponuda-jadna.
zanimljivo kak se oglašavala 12" od Pirelli-a
Pirelli Tires
Tire Size Chart
10 inch
165/70-10
11 inch
145-12
165/70-12
 _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|