| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 6:24 pm Post subject: Mini Morris Cooper MK1 |
|
|
bok svima!
vreme leti i nikako da ažurno objavljam to što se dešava na mojoj mini sceni. ali nadam se da èe biti više vremena pa tako objavljujem kratku prièicu o kupovini Mini Coopera MK1 za mog prijatelja gospodina Dragu iz Maribora.
to koliko mi je drag vaš forum pokazuje èinjenica da tu prièu još nisam objavio na rodnom slovenskom forumu.
KAKO JE POÈELO?
u novembru sada veè prošle godine nazvao me nepoznati gospodin sa simpatiènom željom. željeo je imati MK1 coopera!!!
naravno nisam ga ni uzeo za uzbiljno... ima hrpu gospodina koja želi imati coopera. ali gospodin Drago me je ubrzo uvjerio da je takvog minija vozio u 60tim godinama pa smo se dogovorili da može doèi u posjetu. taj dan sam na stol poredao oko 7 kjniga o mini cooperima i testirao šta sve zna.... no èikica me uvjerio da zna šta je cooper i na kraju me zamolio ako mu ga naðem u dobrom stanju. naravno odmah sam rekao DA. nije bilo tu vremena za razmišljanje.
nakon mesec dana svakodnevnog pretraživanja coopera po evropi našao se nekoli njih simpatiènih. naravno veèina plagijati.... ali da skratim prièu koja je veoma duga.
nakon bezbroj mailova i telefonskih razgovora sa prodavaèima coopera našli smo pravog. Morris Cooper MK1!!!!!! tartan red!
dugo su trajali razgovori sa prodavaèem i èim sam dobio potvrdu, da je rezerviran istog trenutka smo kupili kartu za avion kako bi išli po njega. moja žena se odma složila za put po minija. naravno bolje da su na putu dvoje ljudi, pošto ipak auto je star 45 godina pa nikad se nezna šta se može doditi na putu.
put do londona je veoma kratak... ali da smo došli do minija to je veoma duga i posebna prièa koju mogu da isprièam samo ako otvorim pivo pošto je bilo nevjerovatnih dogaðaja.
ajde opet da skratim prièu.....
vlastniku sam pozvonio u 21 sati noèu. napolju je bilo sigurno -10 i mini je izgledao ovako:
još jedan krug oko auta:
i uverio sam se da je pravi cooper!!!!
sve što je znaèajno za coopera bilo je na njemu.
nije bilo truleži, svi delovi originalni.... skoro da nepovjerujem....
trajalo je više od jednog cijelog dana da smo obavili sve potrebno vezano za kupovinu auta. najgore je što sam isporuèio sve novce a vlastnik mi nije dao da sednem u minija i da ga odvezem jer je bio odjavljen iz prometa i ja kao stranac nebi vozio smeo voziti neosiguran auto. ma rekao sam.... ko èe znati.... i on mi odgovorio.... moj sin je policajac, nemogu to dopustiti.
zadnja slika sa bivšim vlastnikom.... koji je ga vozio po poslednji put sa suzama u oèima.... i bogami nije ga štedeo.....
sutra nastavljam sa prièom  _________________ www.miniforum.si
Last edited by gregor.tm on Wed Feb 16, 2011 12:49 pm; edited 3 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 8:01 pm Post subject: |
|
|
Drooooooling ..... 88--) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
majmum Mini Owner
Mini: nema vise Posts: 297 Location: split
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 10:30 pm Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 10:26 am Post subject: |
|
|
OK prve fotke su bile noène. tako nas je mini u GB prièekao. fotkan na brzinu, zapravo i kupljen na brzinu. bilo je kasno, vani -10, nakon probne vožnje sam se smrznuo i jedva èekao da kažem da je kupljen.
evo kako je izgledao unutra. danas je veè drukèiji.... volan mu je na levi
pa još jedne
ajme, prekrasnog interiera :srce:
ima još lepih detalja:
 _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 11:52 am Post subject: |
|
|
| ako se smi znat, kolika je bila cijena ovog minija u GB? |
|
| Back to top |
|
 |
zoki
Mini: austin mini 1000, 1971 Posts: 25 Location: garešnica
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 11:55 am Post subject: |
|
|
| to i mene zanima! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Feb 16, 2011 12:29 pm Post subject: |
|
|
| Darjan wrote: | | ako se smi znat, kolika je bila cijena ovog minija u GB? |
na žalost cijena na želju vlastnika nije još za javnost... mada se od prilike zna kolika jecijena za takvo stanje.... opet po drugoj strani cijene variiraju od zemlje do zemlje.... a najveèi problem je pošto 998 coopera baš ni nema puno na prodaju. a veèina su replike ili nemaju original karoserije itd.....
sada tek vidim da naèi minija u takvom stanju za normalnu cijenu je skoro èudo, pogotovo za engleske kriterije gde ima puno truleži.
naravno mini je bio u prošlom mjesecu u veèini rastavljen i sve pregledano, zamenjeno što nije bilo u najboljem stanju itd.... i u njega je veè išlo nekoliko tisuèa €. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 8:02 pm Post subject: |
|
|
jako lepi mini i moja prva vožnja u pravom Mk1 Cooperu. hvala ti na tome!  |
|
| Back to top |
|
 |
issigonis Mini Owner
Mini: inno cooper 1300,inno cooper 1300export,Red Hot,MK3 1000,inno cooper 1300export(Seneffe) Posts: 1536 Location: Novi Zagreb-Zagreb
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 8:55 pm Post subject: |
|
|
al vidim ja da nama kasni nešto teksta i slika...  _________________ trt mrt smrt |
|
| Back to top |
|
 |
ludak

|
Posted: Wed Feb 16, 2011 11:07 pm Post subject: |
|
|
vauuuuuuuuuuuuuuuuuuu
btw negdi sam procital da je mk1 cooper za oew i i tartan crvenu isel samo sa crnim krovom?
ovo je naknadno farbano ala works ili sam ja skroz zazujal?  _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Feb 16, 2011 11:57 pm Post subject: |
|
|
| Nisi zazujal, to je tocno. |
|
| Back to top |
|
 |
ludak

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 9:30 am Post subject: |
|
|
sad mi je lakse , zahvaljujem
gregor sry za OT  _________________ ''Any car which holds together for more than a race is too heavy'' |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 1:48 pm Post subject: |
|
|
ništa nije off topic, sve je topic!
dobro si uoèio grešku. crni krov mu je bio originalni. bijeli je bio rezerviran za works ala monte carlo itd....
novom vlastniku to trenutno previše nesmeta.... pa èe vjerovatno ostati bijeli. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
porkpie Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67... Posts: 678 Location: zagreb
|
Posted: Fri Feb 18, 2011 4:44 pm Post subject: |
|
|
Bogme ni meni ne bi smetalo... )
jedan moj stari frend arhic je ko klinac zajedno s burazom dobio od tate (stari je bio Titov kuhar)mk2 coopera crvenog s belim krovom dok ga buraz nije slupao... Pofarbali su ga u zuto s crvenim krovom...
Ni to mi ne bi smetalo )
Prekrasna kolesa:) _________________ You're only supposed to blow the bloody doors off! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Sat Feb 19, 2011 7:40 am Post subject: |
|
|
[quote
Prekrasna kolesa:)[/quote]
kolesa idu dolje. zapravo veè su arhivirana. na želju vlastnika èe biti obuèen u orig. minilite cipelice sa dunlopicama. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
|