| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Lt.

Mini: jos sam u potrazi Posts: 16
|
Posted: Fri Oct 12, 2007 6:22 pm Post subject: Sto vas je dovelo do mini-a? |
|
|
| Evo pogledao sam vas forum i naiso na Lilihipove slike, i iznenadio sam se kako je lijepo sve ispalo i kako je sve tip-top sredeno, onak kak sam samo mogo gledat na Discovery-u, (siguran sam da nije jedini koji je tako uredio svoj mini, da se neuvrijede neki) ali me zanima od kud vam znanje za tak nesto, dali ste zavrsili neku automehanicarsku skolu ili?? jer ja sam jako zainteresiran da tako nesto i sam napravim jednog dana (nakon faksa i kad pare dodu), jer volim sam svoj majstor radove... samo me brine od kud mi znanje za to, pa nije jednostavno napravit auto... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Oct 12, 2007 10:03 pm Post subject: |
|
|
Uf, od kud da poènem ?
Pa ovako, stari mi je autoelektrièar koji je svojedobno kao mladiæ radio u servisu gdje su se popravljali miniji (ujedno je i sam imao par komada) te je svo to znanje prenio na mene, recimo. Veæinu ivota proveo sam sa njim u garai, jo vie od kad je bio preao u privatnika s time da imamo veliko dvorie i veliku garau uz rodnu mi kuæu. Minije arafim veæ evo desetu godinu tako da sam recimo skupio dosta iskustva i znanja o toj staroj krami. A to se tièe tehnièkih i ostalih detalja i znanja o miniju uvelike mi je pomogao internet, razne knjige koje sam skupio te naravno, neprocijenjiva, skoro svakodnevna, razmjena informacija i iskustva sa moji dragim minifanaticima (gdje god bili) iz naeg malog kluba !
BTW, na klub egzistira, formalno i neformalno, oko 10 godina.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 11:49 pm Post subject: |
|
|
| El Presidente wrote: | | Uf, od kud da poènem ? |
I made a pact with the ...  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 11:11 am Post subject: |
|
|
Ja imam samo volje za to... Za sada mi uspjeva!!!
Iskustva u mehanici imam od slaganja motora (Kawa i Honda) a i to sam nauèio iz knjiga (service manuals) i interneta a ne treba zanemariti uvjek prisutnu metodu pokuaja i promaaja..  _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 11:35 am Post subject: |
|
|
drago mi je da ti se sviða kako sam slagao minija.
Znanje o mehanici prije minija je bilo nikakvo. zavrio sam primjenjenu/slikarstvo i diplomirao kao product dizajner. - nema veze sa mehanièarenjem.
uvjeti za slaganje su mi bili nikakvi niti mi je bilo tko znao pomoæi veæ smo ja bih rekao Brutalac i ja prije nekih 9 godina poèeli malo po malo rastavljati minije, èitao sam jako puno tekstova o slaganjima minija, visio po raznim forumima i proveo bezbroj sati u garai slagajuæi ih.
ako nema dvije lijeve ruke a ima puno volje onda ne postoji nitko drugi tko æe bolje napraviti tvoj auto od tebe. e da, i jako puno strpljenja!  |
|
| Back to top |
|
 |
kowalski Mini Owner

Mini: 1100 Special '79. Posts: 124 Location: slavonija
|
Posted: Tue Oct 16, 2007 11:50 am Post subject: |
|
|
to me odvelo?put od ute cigle... _________________ zgodan ti je auto; a znaš šta, takvog istog, samo Coopera hiljadutristo sam ja vozio '79 na reliju.... |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Tue Oct 16, 2007 12:01 pm Post subject: |
|
|
I'll get you my pretty .... and your little dog too .. Muhahahaaa !!!  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Tue Oct 16, 2007 12:33 pm Post subject: |
|
|
| El Presidente wrote: | I'll get you my pretty .... and your little dog too .. Muhahahaaa !!!  |
Jako puno vremena i truda je potrebno!!!! _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
Kramer Mini Owner

Mini: Mk3 1969, Special Mk4 1979, Cooper Sport Mk7 2000 Posts: 679 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Oct 16, 2007 12:49 pm Post subject: |
|
|
Odnosno PAMETI!!!!  _________________ Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali  |
|
| Back to top |
|
 |
vajzgaj Član MCZ
Mini: Zlatko iz '78, somiè ko kuæa Posts: 155 Location: maksimir
|
Posted: Tue Oct 16, 2007 8:03 pm Post subject: |
|
|
Kak svi serete i bunite malog, kad vech i vrapci na grani pjevaju da vam ja popravljam sve te kramine i da mi svi vech idete na JAJA od tog silnog izdrkavanja z minijima.
Dete drago bu ti chika vajzgaj pokazo kak se posal dela.
...ak imash puno volje i vremena.
I PARA afkours.
 _________________ 2kul4skul |
|
| Back to top |
|
 |
Lt.

Mini: jos sam u potrazi Posts: 16
|
Posted: Wed Oct 17, 2007 1:45 pm Post subject: |
|
|
| Kad si vec spomenuo pare, koliko vas te je izaslo sve nakraju ako si vodio evidenciju Lilihipe? to si samo restauriro njegov motor uz neke nove sitnice? koje je jacine motor? |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Thu Oct 18, 2007 3:05 pm Post subject: |
|
|
èuj, imam svaki raèun i u biti znam svaku cifru ali nisam iao zbrojiti jer bi me herc èopio!
motor - originalan njegov motor sa prijeðenih 60000km - 63 konja standardan, dubio je mrvicu sa K&N filterom i maknuo sam mu katalizator.
na motoru sam stavio novu pumpu ulja, novu pumpu vode, novi lanac i paner, novu lamelu, novi druk leaj, dvoredni glavni leaj getribe, nove leajeve diferencijala, central oil pickup pipe, nove hard-core sinkrone, zamijenio sve semeringe i potrebne dihtunge. kupio sam mu jo novu razvodnu kapu i rotor i 8mm silikonske kablove.....i novi alternator koji puni do 73amph. jo neke senzore, termoprekidaè i tako... to je to se tice motora.. nije trebalo nita raditi na bloku i glavi jer je tu sve u redu, ne pije kap ulja niti ne dimi.
ali tu su jo bili novi GAZ adjustable amortizeri, nove gumice ovjesa, novi diskovi i ploèice, Hi-Lo setup, a na autu su veæ bile nove kugle novi homokinetièki zglobovi, novi timkenovi leajevi, koèioni cilindri i pakne i jo brdo stvari - negativni prednji i zadnji ovjes.
lako izraèuna, ode na minispares.com i izvuèe cijene, zbroji lakiranje minija, cinèanje, plastificiranje, kromiranje, inox vijke, matice i ajbice i na sve to jo doda kompletno sve novo to vidi izvana - od migavaca i zadnjih panti, do maske kotaèa i proirenja i dobi cifru koliko sam uloio u njega............katastrofa, ako ukljuèi cijenu auta sigurno prelazi preko 100k kuna. |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Thu Oct 18, 2007 3:15 pm Post subject: |
|
|
Èitava stvar je .... sastaviti ga !!!!!  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Fri Oct 19, 2007 4:06 pm Post subject: |
|
|
| Quote: | | Èitava stvar je .... sastaviti ga !!!!! |
ISTINA! |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Sat Oct 20, 2007 12:34 am Post subject: |
|
|
Paaaaa BA...ne znam HMMMM aLIIIII JOOOOOOJJJJJJJ _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
|