| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Marko Mini Owner

Mini: Austin Mini 71 Posts: 311
|
Posted: Fri Nov 16, 2007 6:00 pm Post subject: Stromverbrauch! |
|
|
ovak:
1:nece da pali!
2: gubi struju
ujutro nece da pali (hoce iz X-te kada je topli...). Samo vergla i vergla li nikako da potegne. U meduvremenu sam shvatio da akumulator preko nci ostane "gotovo prazan".
Idem ujutro kupit svjecice za pcetak i napuniti akumulator..
Ima tko clue? |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 1:23 pm Post subject: |
|
|
Bude ti El bre èika strujiæ odgovorio, ali ja sam imao slicno sranje jer mi je nakon mijenjanja nosaca motora aku ostajao prazan preko noci. Jebali smo se i jebali sa tim, i na kraju je El pre sa æaletom nasao problem a taj je bila masa od motora na sasiju. Tu je bilo ruzinavo pa je cicalo struju. Ocistili su tu ruzinu i onda je bilo ok. U biti treba vidit dal je aku dobar sam po sebi, dal puni dobro i dal je zica od accu-a zdrava, a za ostalo ima tu strucnijih ,
poz _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 2:24 pm Post subject: |
|
|
Neto mi nije jasno! Kako misli da je problem u akumulatoru a kae da auto | Quote: | | Samo vergla i vergla li nikako da potegne |
Ako auto vergla onda mu je akum. koliko toliko ok. E sad ako on vergla nekoliko puta i ne stigne upaliti onda moe biti da ti je akumulator oslabio.
Izvadi ga i napuni preko noæi na punjaè.... Kad ga vrati vidit æe jel do akumulatora ili nije. Ako ti auto npr prvi dan pali dobro a sutra opet neæe onda ti vjerojatno ne fila.... ili su svi iz tvoje maine zajedno u umi i ba ih briga za tebe.... Bilo bi dobro provesti neka mjerenja _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
ignore Član MCZ
Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80 Posts: 1034 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 2:31 pm Post subject: |
|
|
Di ti je èok?! Hladno je!!! _________________ ?piC gEtriBA i sTrAigHt cUt kLipi ! |
|
| Back to top |
|
 |
Marko Mini Owner

|
Posted: Sat Nov 17, 2007 5:22 pm Post subject: |
|
|
hehehe Èok! nisam ga zaboravio... potegnuo sam i njega dok sam pokusavao palit... nije islo.
No mali update:
Kupio sam svjecice, upalio je uz neznatne jutarnje muke. Sada trebam jos kablove nabaviti jer su ovi zesca kemija...
A za akumulator... hm. Ili ga dinamo nepuni gotovo nista ili je nekaj drugo. Izpraznio se nakon 3-4 mj sto ga imam (kupljen novi Eixde,55 Ah). |
|
| Back to top |
|
 |
hrc Mini Owner
Mini: narancasti, pa crveni Posts: 318 Location: zagreb
|
Posted: Sun Nov 18, 2007 2:58 am Post subject: |
|
|
| ja sam imo slicnih problema kad mi alternator nije filo kak treba.... |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Sun Nov 18, 2007 7:32 pm Post subject: |
|
|
Nije se moglo samo od sebe nekaj sjebat preko noci...
Ako Dinamo ne fila kak treba treabala bi crvena lampica tinjat...jel tako pava'oe
Sad kad si stavio nove svjecice probaj mu vratiti cok sajlu...vani je trenutno najhladnije vrijeme u godini...treba ti cok sigurno!  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Marko Mini Owner

|
Posted: Mon Nov 19, 2007 12:00 am Post subject: |
|
|
| jes... sajla je vracena.. cok nekako radi..ovaj "nekako" se odnosi na to da pukao navoj na gumbu sajle ... sada sam kemijao bla bla.. radi ali je ne stoji trajno vani negu ju trenutno drzim... ima li ko sajlu za posudit/prodat nesto..? ili se to moze nabavit negdje sajla sa takvim navojem? |
|
| Back to top |
|
 |
Luka Mini Owner
Mini: 1979, 1000 SDL Posts: 76 Location: Imotski
|
Posted: Tue Nov 20, 2007 12:30 am Post subject: |
|
|
Provjeri akulumator, "Eixde" marka se nije pokazala ba naj to ja znam. Imao sam i ja problema da mi preko noæi ostane bez struje. Promjenili su mi novi akulumator, bio je pod garancijom, sada je ok  _________________ Pozdrav |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Tue Nov 20, 2007 12:50 am Post subject: |
|
|
Da i ovo kaj Luka govori isto stoji, znaju se celije akua ostetiti u transportu pa i to moze bit probljem  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
|