Marko Mini Owner

Mini: Austin Mini 71 Posts: 311
|
Posted: Tue Jun 19, 2007 7:10 pm Post subject: Minispares |
|
|
Zanima me kao novajliji (a koristiti ce i ostalim buducim clanovima), koja je procedura naruðbe sa minisparesa?
Igor mi je tumacio da se je odnos cijene djelova nakon isporuke cca x1,6.
Dali se situacija mijenja sa veæim poiljakama (caa par stotina funti)?
Jel pametno narucivati osobno ili narucujete preko "uhodanog" accounta MKZ (ako takav postoji)?
Unaprijed hvala
 |
|
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Jun 20, 2007 6:41 pm Post subject: |
|
|
Ovisi kako naruèuje.
Odnos cijene i totala varira od 1,4 do 1,6 ; mali paketi; veliki paketi; obièna pota (skoro nikad) i UPS (gotovo uvijek).
Ako naruèuje sam u principu te uvijek ispadne skuplje. Najbolje je kad se naruèuje na palete kao Gregor (the slovenac). Kako god okrene dijelovi za minija su skupi.
Od klupskih raèuna imamo samo iro raèun, e sad kad bi otvorili klupski devizni raèun ondak bi trebali obavljati sljedeæu proceduru: Slati upit njima koliko bi iznosio ukupni troak (dijelovi + potarina), zatim uplatiti lovu na na raèun (cijena + dostava) obaviti uplatu na njihov raèun (valjda internet bankarstvom - imamo ga) zatim roba dolazi na nau granicu, radi se deklaracija i ostala carinska papirologija, plaæa se carina; porez; razna davanja i tek onda se preuzima roba. To bi otprilike sve skup trajalo minimalno mjesec dana bez prethodnih dogovaranja ko bi ta uzeo i koliko ko treba dati novaca. Zajebancija do jaja  _________________
 |
|