Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in
 
mini pickup

 
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Galerija
View previous topic :: View next topic  
Author Message
buba_ze
Član MCZ


Joined: 07 Jun 2007

Mini: Mayfair, 1983
Posts: 184
Location: Zenica

PostPosted: Wed Jul 18, 2007 9:53 pm    Post subject: mini pickup Reply with quote

Vozdra,
pored ostalih minija evo sta se voza na Kipru, vozdra i pozdrav



vozdra
_________________
BubaZE team vozilice:
Fijakeri Victoria 1903 i 1906, slavonska kola 1957, fijaker custom made 2007, VW buba 1971, VW T2 1971, Mini 1983...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brutalac
Mini Owner


Joined: 21 May 2007
Age: 44

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE
Posts: 2172
Location: Novi Zagreb

PostPosted: Wed Jul 18, 2007 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Jel bi to cudo mozda bilo na prodaju?
Ako da...za kolko i kaj se sve nudi?
_________________
Might have 16 valves but still a mini!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lilihip
Mini Owner


Joined: 21 May 2007
Age: 44

Mini: 1964 Morris 850
Posts: 2157
Location: Zagreb

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:53 am    Post subject: Reply with quote

Brutalac - Kipar je otok na sredozemnom moru...kod turske... kaj bi ti sa tim minijem?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vajzgaj
Član MCZ


Joined: 06 Jun 2007

Mini: Zlatko iz '78, somiè ko kuæa
Posts: 155
Location: maksimir

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 1:55 am    Post subject: Reply with quote

Cipar preciznije u Rvatckoj da nema zabune.

za one koji žele više:

Republika Cipar
Κυπριακή Δημοκρατία
(Kipriaki Dimokratia)

Kıbrıs Cumhuriyeti
Himna: Imnos pros tin Eleftherian
Položaj Cipra
Službeni jezik: grèki i turski
Glavni grad: Nikozija
Predsjednik: Tassos Papadopoulos
Predsjednik Vlade: Tassos Papadopoulos
Površina:
9.250 km²Stanovništvo:
780.1331
84/km²
Neovisnost: Od Ujedinjenog Kraljevstva
16. kolovoza 1960.
BDP (PKM)
23,481 $ (30.);
Valuta: ciparska funta (100 centa)
Vremenska zona: UTC +2
UTC +3 ljeti
Internetski nastavak: .cy
Pozivni broj: 357
samoproglašena Turska Republika Sjeverni Cipar ima posebno izabranog predsjednika
1 ne ukljuèuje stanovništvo samoproglašene TRSC
Cipar je otoèna zemlja u istoènom Sredozemlju. Cipar je dugo bio raskrižje Europe, Azije i Afrike, i još uvijek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, bizantinske i venecijanske. Glavne gospodarske aktivnosti otoka su turizam, trgovaèka mornarica, izvoz odjeæe i farmaceutskih proizvoda, te poslovne usluge.
Od turske invazije 1974. zemlja je de facto podijeljena na veæi meðunarodno priznati južni dio nastanjen uglavnom Grcima i manji sjeverni dio – samoproglašenu Tursku Republiku Sjeverni Cipar.
Porijeklo imena
Ima nekoliko teorija o porijeklu imena. Jedna tvrdi da je rijeè Cipar nastala od grèke rijeèi za èempres (lat: Cupressus sempervirens), κυπάρισσος kypárissos. Druga tvrdi da dolazi od grèke rijeèi za kanu (Lawsonia alba), κύπρος (kýpros). U novije vrijeme pojavila se i tvrdnja da ime potjeèe od latinske fraze aes Cyprium (metal sa Cipra), što se odnosi na bakar, i što je kasnije evoluiralo u Cuprum. Naime, u antièko doba Cipar je bio poznat kao jedno od veæih nalazišta bakra na Sredozemlju. Pa je tako latinsko ime kemijskog elementa bakra (Cuprum) dobilo ime po nepravilnom èitanju naziva ovog otoka.
cipar je najistoèniji otok u Sredozemnom moru. S površinom od 9.251 km² treæi je po velièini u Sredozemlju (nakon Sicilije i Sardinije). Po velièini je 161. država svijeta sa sliènom površinom kao Libanon i Portoriko.
U geološkom i geotektonskom pogledu Cipar predstavlja dio Male Azije, koji se u prošlosti odvojio. U klimatskom i vegetacijskom smislu ovaj je otok smješten u sjevernom umjerenom pojasu.
S prometnog gledišta ima više nego povoljan položaj. Ova zemlja se nalazi izmeðu Istoka i Zapada, pa je pri prijelazu izmeðu istih gotovo nezaobilazna stanica. Za Cipar se èesto kaže da je najistoènija zapadna zemlja. S obzirom na to da se nalazi 64 km južno od Turske, 97 km zapadno od Sirije, te 439 km sjeverno od Sueskog kanala, skoro svaki brod koji prolazi ovuda i ide dalje na istok, i obrnuto, zaustavlja se u nekoj od ciparskih luka. Više od 1.000 stranih brodova danas plovi svjetskim morima pod ciparskom zastavom. Osim brodskog, Cipar je važna stanica i za avionski promet. Mnogi avioni koji lete sa zapada na Bliski istok, pa i dalje, slijeæu prvo u zraène luke u Larnaki i Paphosu (èešæe Larnaki). Glavni grad Nikozija nema zraènu luku. Zraèna luka u Larnaki je moderna i odgovara svim svjetskim standardima. S nje polijeæu zrakoplovi, kako za sve veæe europske gradove (Frankfurt, London, Pariz, Rim, Amsterdam i dr.), tako i za mnoga odredišta na Bliskom istoku i zemljama Perzijskog zaljeva.
Što se tièe povijesnog i politièkog položaja, koliko god on bio povoljan, toliko se nepovoljno odrazio na ovaj otok. Svaka veæa sila koja se pojavila na Mediteranu nije ga mogla promašiti, upravo zbog tog povoljnog položaja. Pa su tako vlast nad njim izmenjali: Fenièani, Grci, Egipæani, Perzijanci, Rimljani, Bizantijci, Arapi, Britanci, Francuzi, Mleci, Osmanlije, opet Britanci, sve do "relativne" nezavisnosti. Relativne jer Cipari dan danas više zavisi od velikih sila i susjeda (prije svega Grèke, Turske, Velike Britanije, SAD-a i EU), a manje sam od sebe. Dakle, sve važnije politièke odluke se donose prvo na relaciji Atena-Ankara, pa se tek onda pitaju ciparske voðe, koji uglavnom samo potvrde te odluke.
Najveæi gradovi na Cipru su Nikozija, Larnaka, Famagusta, Limassol, Paphos i Kyrenia.
S obzirom da je Cipar tipièni sredozemni otok, onda je logièno zakljuèiti i da ima tipiènu sredozemnu klimu. Cipar je inaèe najtopliji otok Sredozemlja, a s oko 340 sunèanih dana godišnje, ovo je najsunèanija zemlja u ovom dijelu svijeta. Klimateske odlike nisu iste na svim dijelovima otoka. U unutrašnjosti je, te sa poveæanjem nadmorske visine ta sredozemna klima nešto izmjenjena, iako se radi o malom prostoru. Glavni èimbenik klime koji uzrokuje ove izmjene je pravac pružanja planina Troodos i Baºparmak, koji idu paralelno s obalom te zatvaraju unutrašnjost otoka. Posljedica toga je da unutrašnjost ima toplija ljeta, hladnije zime, te manju kolièinu oborina od priobalja.
Cipar se proteže na nešto više od 9000 km². Na toj relativno maloj površini može se primjetiti kompleksnost prirodno-zemljopisnih osobina, koja se ne bi oèekivala na ovako malom podruèju. Otok je izdužen u pravcu zapad-istok. Dužina otoka u pravcu zapad-istok je 224 km, a sjever-jug (najveæa dužina) je 121 km. Dužina obalnog pojasa je 648 km. Izdvaja se nekoliko poluotoka od kojih je najveæe Karpas na sjeveroistoku otoka. Izmeðu poluotoka i rtova postoji nekoliko zaljeva koji su uglavnom dobili imena po lukama koje su smještene u njima (Famagusta, Larnaca, Akrotiri, Episkopi, Morphu i dr.). Osim glavnog otoka, drugi veæi otoci ne postoje.
Središnjim i južnim dijelom otoka dominira planina Troodos s najvišim vrhom Cipra Olympus (1,953 m). Na planini postoje znamenite pravoslavne crkve (nazvane obojene crkve) i manastiri (najznaèajniji je manastir Kykkos) koji su upisani na listu svjetske baštine UNESCO-a. Sjevernom obalom se pruža planina Kyrenia. Zapadni dio planine se naziva grè. Pentadaktylos, tur. Baºparmak (pet prstiju). Izmeðu planina je središnja nizina Mesaoria koja je poljoprivredno središte.
Glavni politièki problem otoka je podjela na grèki i turski dio. U ovih tridesetak godina, od podjele do danas nije uèinjen skoro ni jedan korak ka ponovnom ujedinjenju, iako je u interesu i jednih i drugih ujedinjenje. Grcima jer bi se vratili živjeti na èitavom otoku, gdje su prije podjele i bili, a Turcima da bi izašli iz izolacije. Ipak Turci su na otoku pod neprekidnom kontrolom vojske, tako da je njihov politièki angažman ogranièen. Bilo je nekih pokušaja pregovora, ali ni jedna strana nije odstupala od svojih zahtjeva. Turci traže konfederalnu zajednicu, dok Grci traže sasvim suprotno - unitaristièku državu. Dakle, želje ima, ali vizije se potpuno razlikuju. Najozbiljniji pokušaj za ujedinjenje bio je 2004., a sastavio ga je generalni tajnik UN-a Kofi Annan. Ako bi se prihvatio taj plan cijeli otok bi ušao u EU, a ako ne, samo južni (grèki) dio. Grèi politièari su procijenili da ovaj sporazum puno više odgovara turskoj strani, pa su ga odbacili i to iz razloga jer plan nije omoguæavao povratak svih grèkih izbjeglica, kao ni povratak svog zemljišta koje je im prije pripadalo, te što bi Turci dobili previše mjesta u organima vlasti. Plan nije ukljuèivao ni nestanak britanskih baza sa otoka. Tako je na referendumu na grèkom dijelu otoka 75% graðana odbilo sporazum. Iako je plan prihvatilo 64% graðana Sjevernog Cipra, on nije prošao, i u EU je de facto ušao samo južni dio, iako se službeno i Sjeverni Cipar raèuna kao dio Republike Cipar pa samim tim i kao dio EU. No, to je samo formalno i nije ni blizu pravom stanju. Veliki problem ujedinjenju otoka je stalna prisutnost 50.000 turskih vojnika na jednom malom teritoriju
Etnièka struktura stanovništva je sljedeæa: 78% Grci, 18% Turci i 4% ostale etnièke grupe. Gotovo svi, i Turci i Grci, žive na svom dijelu otoka. 40% Grka su izbjeglice u svojoj državi.
Na Cipru ima mnogo manjinskih naroda, a ovaj podatak od 4% nije do kraja relevantan, jer njihov broj iz godine u godinu raste, a ima i dosta neprijavljenih ljudi, kao i oni koji su ovdje na privremenom radu ili nešto dužem turistièkom odmoru. Dvije "autohtone" manjine koje žive ovdje duže vrijeme su Armenci i Maroniti, dok su u novije vrijeme Cipar naselile i druge etnièke grupe, poput Engleza, Nijemaca, Rusa, Židova, Južnih Slavena (najviše Srba) i dr. Ipak ogromna veæina ovih stanovnika živi u Republici Cipar, a izuzetak je jedino jedan broj Maronita i Kurda koji žive u Sjevernom Cipru.
Prva arheološka nalazišta na Cipru datiraju iz neolitika (6000-3000 g.p.K.). Najstarije nalazište je Aetokremnos na poluotoku Akrotiri. Najvažnije nalazište je Khirokitia (jedno od najstarijih naselja na svijetu) prema kojoj je dobila ime khirokitijska pretkeramièka neolitska kultura (karakteriziraju ju okrugle kuæe tolosi). Vrlo su razvijene kulture bronèanog doba (tada se je na Cipru kopao bakar koji je postao glavna sirovina otoka i prema kojem je Cipar dobio ime). Postoje i nalazišta mikenske kulture.
Oko 800. g.p.K. su Cipar naselili Fenièani. Otokom su vladali Asirci, Egipæani i Perzijanci. 333. g.p.K. ga je zauzeo Aleksandar Makedonski. 58. g.p.K. je došao pod rimsku upravu. Tokom cijelog starog vijeka je na Cipru bio vrlo razvijen kult božice Afrodite (Venere) koja je prema legendi roðena iz morske pjene kod mjesta Paphos na otoku.
Cipar je bio pod bizantskom upravom do 1191. kad ga je zauzeo engleski kralj Rikard Lavljeg Srca na putu u križarski rat. On ga je prodao templarima, koji su ga pak prodali francuskom grofu Guyu od Lusignana. 1489. su otok zauzeli Mleèani (nakon abdikacije Katarine Cornaro, udovice Lusignanskog kralja Jamesa II). Cipar je bio centar mletaèke trgovine na Istoku. 1571. su ga zauzeli Turci. Berlinskim kongresom 1878. je došao pod britansku upravu (Osmansko carstvo ga je ustupilo Britancima u zamjenu za pomoæ u rusko-turskom ratu). 1914. ga je Velika Britanija formalno anektirala.
Tokom britanske uprave jaèa nacionalna svijest ciparskih Grka te se javljaju želje za pripajanjem Cipra Grèkoj. Politika s takvim ciljem se naziva enosis. Osnovana je organizacija EOKA (nacionalna organizacija ciparskih boraca) koja je pokrenula teroristièku kampanju protiv britanske uprave.
1960. je Cipar stekao nezavisnost. Prvi predsjednik je bio Makarios III., arhiepiskop ciparske pravoslavne crkve. On je nastojao smiriti napetosti izmeðu ciparskih Grka (koji žele enosis) i Turaka (koji su protiv) te se protivi ujedinjenju s Grèkom. To se nije svidjelo nacionalistima iz EOKA te su 1970. izveli državni udar. Novi predsjednik je postao voða EOKA Georgios Grivas koji podržava enosis. 1974. je Grivas umro, te se vratio Makarios. Njega je ubrzo svrgnuo Nikos Sampson. Turci su se prestrašili moguæeg ujedinjenja s Grèkom, te je Turska 1974. izvršila invaziju na sjever otoka. Sampson je napustio mjesto predsjednika, te ga je naslijedio Glafkos Clerides. Do kraja godine se je ponovo vratio Makarios.
1975. je otok podijeljen na grèki i turski dio izmeðu kojih je zona pod upravom UN-a. UN priznaje jedino grèki vladu, dok su Turci na sjeveru proglasili nepriznatu Tursku Republiku Sjeverni Cipar. 1977. je umro Makarios te je predsjednik postao Spyros Kyprianou. Od 1988. je predsjednik Georgios Vassiliou, od 1993. Glafkos Clerides, a od 2003. Tassos Papadopoulos. 2004. je na referendumu propao UN-ov plan ujedinjenja otoka. Cipar je nakon toga ipak ušao u Europsku uniju.

i to je to!
*BOSS*
_________________
2kul4skul
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lilihip
Mini Owner


Joined: 21 May 2007
Age: 44

Mini: 1964 Morris 850
Posts: 2157
Location: Zagreb

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 9:30 am    Post subject: Reply with quote

kaj si to sve iztresel iz glave?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vajzgaj
Član MCZ


Joined: 06 Jun 2007

Mini: Zlatko iz '78, somiè ko kuæa
Posts: 155
Location: maksimir

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 10:19 am    Post subject: Reply with quote

Jeee rajt!
TRES-TRES-TRES
Crazy
_________________
2kul4skul
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
buba_ze
Član MCZ


Joined: 07 Jun 2007

Mini: Mayfair, 1983
Posts: 184
Location: Zenica

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

pa dje si prije bio Vajzgaj Smile , sto se para tice, sve je VRLO skupo, radi poredjenja mini u stanju za restauraciju( sveobuhvatnu) je oko 1500 kiparskih funti sto je oko 3000 EUR (za utjehu i sve stalo je dobro poskupo)
_________________
BubaZE team vozilice:
Fijakeri Victoria 1903 i 1906, slavonska kola 1957, fijaker custom made 2007, VW buba 1971, VW T2 1971, Mini 1983...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brutalac
Mini Owner


Joined: 21 May 2007
Age: 44

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE
Posts: 2172
Location: Novi Zagreb

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ma ziher c/p wikipedia Confused
_________________
Might have 16 valves but still a mini!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
buba_ze
Član MCZ


Joined: 07 Jun 2007

Mini: Mayfair, 1983
Posts: 184
Location: Zenica

PostPosted: Thu Jul 19, 2007 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

2 vajzgaj
radimo jedan projekat, imas li sta ovako za Visoko i Kakanj Smile
_________________
BubaZE team vozilice:
Fijakeri Victoria 1903 i 1906, slavonska kola 1957, fijaker custom made 2007, VW buba 1971, VW T2 1971, Mini 1983...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
FrankJScott



Joined: 30 Aug 2022
Age: 38

Mini: Best Mastiff Breeds
Posts: 63
Location: Best Mastiff Breeds

PostPosted: Tue Dec 06, 2022 11:35 am    Post subject: Best Yak Merino Wool Site Reply with quote

To the guy talking about carhartt thermal pants, altura merino base layer, columbia long underwear, fohn merino base layer, I highly suggest this updated ski base layer link and don't forget wool thermals mens, best base layer womens ski, best long johns for cold weather, alfani thermal shirt, mens merino wool base layer set, one piece insulated underwear, most comfortable long johns, under armour long sleeve thermal top, look at this top ski base layer advice on top of max thermal wear, ski base layer leggings, thermal underpants mens, mens pouch long johns, target womens long underwear, mens long johns with pouch, all in motion thermal pants, moisture wicking long underwear, try this high rated ski base layer link for performance thermal underwear, craft merino wool base layer, old navy thermal mens, mens high neck thermal top, merino wool thermal long johns, base layer thermals mens, best base layer for cross country skiing, patagonia men's capilene thermal weight bottoms, not forgeting this useful merino wool base layer url and don't forget heat lite thermal underwear, polo thermal long sleeve, carhartt force long underwear, indera underwear, green thermal shirt, tall long johns, 4xl thermal top, george thermal shirts, as well this useful ski base layer link for merino thermal top, long sleeve black thermal, hanes men's thermal shirt, carhartt thermal underwear, best base layer for skiing, meriwool base layers, icebreaker midweight base layer, 100 silk long underwear, See More @ Great Yak Merino Wool Site 2c507b7
_________________
Google it!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
FrankJScott



Joined: 30 Aug 2022
Age: 38

Mini: Best Mastiff Breeds
Posts: 63
Location: Best Mastiff Breeds

PostPosted: Tue Dec 20, 2022 11:28 am    Post subject: Updated Essay Writing Service Site Reply with quote

To the lady inquiring about phd writing service, seo writing companies, phd thesis writing services, coursework help service, best assignment writers, freelance resume writer, I highly recommend this useful essay writing service link or custom essay order, custom research paper, professional mail drafting, write my lab report for me, eduguide pro, seo content services, as well as this best essay writing service forum on top of health writing, write my essay cheap, essay paper writing services, professional sop writers, law dissertation writing, buy assignments online, as well as this best essay writing service site which is also great. also have a look at this great essay writing service blog not to mention professional dissertation writing service, blog writing services packages, cheap dissertation writing, buy essay papers, seo optimized content writing, write my lab report for me, and don't forget this top essay writing service link alongside all buy custom essays online, write assignment for me, writing consultant, educational content writing, writemypaperhub, academic ghostwriting, not to mention excellent essay writing service link which is also worth a look. i also suggest this best essay writing service url on top of assignment masters, content marketing writing, writing a lab report, write my paper for me cheap, essay help websites, copywriting consultant, as well as this recommended essay writing service advice on top of report writing services, phd dissertation writing services, ecommerce copywriting, residency personal statement writing service, best dissertation editing services, online dissertation writing service, not to mention new essay writing service link on top of application for writing, drafting letter, content writing websites, copywriting experience, blog writing services, writing tutoring, which is also great. finally, have a look at this best essay writing service info with resume writer job, cheap essay writer, write papers for you, personal statement writers, thesis writing services, dissertation writing, for good measure.
_________________
Google it!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Galerija All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group