Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in
 
Muzej automobila Ferdinand Budicki & NOC MUZEJA: 25.1.
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Okupljanja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Fri Nov 02, 2012 10:03 am    Post subject: Muzej automobila Ferdinand Budicki & NOC MUZEJA: 25.1. Reply with quote

Muzej automobila Ferdinand Budicki na 8. Noæi Muzeja - 25. sijeènja 2013.

Iduæe godine 25. sijeènja 2013. po prvi puta na 8. Noæi Muzeja pridružit æe se i Muzej automobila Ferdinand Budicki koji æe na 1500 kvadrata prostora za posjetitelje pripremiti multimedijalni show o povijesti automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. - 1989. Uz foto i video materijale u prostoru Muzeja bit æe izloženo 50 starodobnih automobila, motora i bicikala. Sve to bit æe popraæeno jazz i swing muzièarima, a da sve na kraju postane bajka pobrinut æe se svjetlosni umjetnici Gordana i Zorislav Šojat sa svojim svjetlosnim art performansom koji æe obuhvatiti kompletan izložbeni prostor i zgradu muzeja izvana.






ovako ce izgledati muzej automobila ferdinand budicki na noc muzeja ...cudesno zar ne ? uskoro vise o gordani i zorislavu sojatu koji ce napraviti ovu bajku


_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Sun Nov 04, 2012 11:49 pm    Post subject: ... Reply with quote

vazna karika noci muzeja i opcenito pokretanja muzeja automobila ferdinand budicki je legendarni znanstvenik i umjetnik zorislav sojat

sojat je takoðer nase gore list -veliki je fan citroena sm i jedan od malobrojnih vlasnika ovog kultnog automobila koji ce nakon dugo vremena imati promociju na noci muzeja





fotka stara 10 godina kad smo se i upoznali


Umjetnik i znanstvenik, ali prije svega fighter - Zorislav Šojat

■Vojnik: Zorislav Šojat
■Rod vojske: pješadija, osobno
■Vojno struèna specijalnost: prevoditelj, diplomat, humanitarac, vojnik
■Osobno naoružanje: mozak, jezik, radio primopredajnik, kalašnjikov
■Vojno redarstvene akcije: Hrvatski Ured pri ECMM, Putevima mira i ljubavi za Bosnu i Hercegovinu, Oluja
■Dodatna osposobljenost: Radarski mehanièar
■Odlièja: Spomenica domovinskoga rata, Medalja Oluja
■Stožer: RH, Caritas/Mešihat/Kruh Svetoga Ante, HV




Umjetnik Zorislav Šojat bavi se iztraživaèkim i znanstvenim radom od ranih 70-tih godinah zadnjega stoljeæa prošloga tisuæljeæa. Auktor je nekolicine kompjutorah i kompjutorskih ureðajah (npr. IVEL Z3, SET-1), suauktor nekoliko svjetski priznatih patenatah iz podruèja interferencijske obrade radio signala i daljinske kontrole ureðajah, suauktor ISO norme za robotske jezike, auktor je nekoliko kompjutorskih jezikah (posebice Filtru, Hipe i Virtue, koji je trenutaèno u punini razvoja), auktor i suauktor stotinjak znanstvenih i ponekih struènih èlanakah iz podruèja kibernetike, lingvistike, informatike, etike, organizacije, robotike, filologije, filozofije, diplomacije, kompjutoristike i dr., suauktor knjige iz ekonomije, auktor nekoliko rjeènikah, posebice zanimljivo pak prvoga èestotnoga rjeènika Hrvatskoga novinskoga jezika, te jedinoga odostražnika Hrvatskoga... Radio je mnogo u najrazlièitijim podruèjima (kazalište, glasba, slikopis, slikokaz, znanstvena promièba...), održao nebrojeno predavanja, 9 godinah predavao na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, godinu dana na Ekonomskome, živio i radio u Nizozemskoj, Njemaèkoj i Engleskoj (ukratko), radio na Istitutu Ruðer Boškoviæ u Zagrebu, živ je i, hvala Bogu zdrav, te se od 2003. godine, zajedno sa suprugom Gordanom (tj. Gordana i Zorislav Šojat) posvetio svjetlostnoj umjetnosti, u kome su umjetnièkome podruèju održali više od pedesetak samostalnih izložbi i nastupa, od kojih su mnogi postavi bili u sinergiji s drugim umjetnicima (likovnim, glasbenim i književnim), te su unutar tiekova razvoja svoga svjetlostno-umjetnièkoga izrièaja izumili i nekoliko svjetlostno-umjetnièkih napravah, od kojih su najvažnije svjetlozor, svjetlokist i svjetlovir. Svjetlozor ima jedinstven optièki sklop koji svjetlost slike prema rubovima razpršuje, prvenstveno je namienjen kuænoj uporabi. Svjetlokist je mikrokompjutorski kontroliran projekcijski ureðaj za profesionalnu uporabu. Svjetlovir je muzièki, ali ne i glasbeni, veæ svjetlostbeni instrument, dakle muzièki instrument koji ne proizvodi glas, veæ svjetlo.
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 7:29 am    Post subject: Reply with quote

prvi dogovori oko koncepta noci muzeja biti ce u subotu u MAFB-i pa pozivam predstavnike klubova da doðu...takoðer ponuðena nam je izrada virtualnog muzeja koji ce se moci pratiti preko pamtnih teefona, a za to je potrebno ljudima koji ce to raditi slati fotografije, tektove i filmove ..........pa eto ima se o cemu razgovarati..vidimo se



_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Thu Nov 08, 2012 7:11 am    Post subject: Reply with quote



Poznato je da je svjetlost izvor života. Dobro osvjetljen prostor meðu najvažnijim je èinbenicima kakvoæe življenja. No tek su boje koje odgovaraju vašemu trenutaènomu stanju ono što ozraèje èini èarobnim. Umjetnièki dojam, promjena atmosfere, ali i kromoterapija -prirodna terapija bojama s ciljem revitalizacije organa i sustava kako bi se uspostavila energetska ravnoteža. Terapija bojama zasnovana je na drevnim znanjima i ezoteriènoj znanosti, a potvrðena je i saznanjima suvremene znanosti. Od pamtivijeka je poznato da boje lijeèe. Boje uspostavljaju ravnotežu duše i predstavljaju važan èinbenik u lijeèenju mnogih bolesti. U medicini se boje sve èešæe rabe za smirivanje alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji, ali i psihièkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi. A umjetnost je poznata po tome da diže èovjekov duh i èini ga ispunjenijim.



Biste li htjeli svjetlostnom umjetnostæu urediti svoj dom? Svoju sobu, svoj stan, prostor, svoj vrt ili kuæu? Kada se god zaželite svjetla, koje li je god vaše raspoloženje, koju god mješavinu boja trebate?

Konaèno to možete i imati:
Poznati hrvatski multimedijski i svjetlostni umjetnici Gordana i Zorislav Šojat (http://grgur.irb.hr/) nakon mnogih javnih izložbi na zahtjev su publike ("Kako bih ja to imao doma?") izumili svjetlozor - ureðaj koji omoguæuje da svjetlostnu umjetnost imate i kod kuæe.

Svjetlozor je umjetnièki projekcijski ureðaj namijenjen prvenstveno kuænoj uporabi. Glavne su mu karakteristike bešuman rad, 20W 12V žarulja, okruglo oslikano staklo (kroz koje se odvija projekcija) u gumenome obruèu, što ga štiti od pucanja prilikom moguæih padova, koje je mnogo veæe od projiciranoga motiva, pa se njegovim okretanjem u svjetlozoru izuzetno lako i praktièno mijenjaju projekcijski motivi i ambijentalni dojmovi, te posebno izumljen objektiv (èija je optièka konstrukcija predana na patentiranje u Hrvatski zavod za patente), koji u sredini daje oštru sliku, dok je prema rubovima raspršuje, te time omoguæuje preklapanje višestrukih svjetosnih slika.



Upravo izuzetno moæan optièki sklop omoguæuje svjetlozoru da sa samo 20W postiže nevjerojatne svjetlostne efekte. A ako ne želite boje, uvijek ga možete rabiti i za obiènu bijelu rasvjetu!

Svjetlozor se nalazi u vlastitome aluminijskome kovèežiæu, pa ga je lako prenositi, a uz njega dobijete i 3 rukom oslikana stakla, svako sa po nekoliko svjetlostnih umjetnièkih motiva, te rezervu žarulju i kljuèiæ za kovèeg.



Specifikacije motivnoga stakla (tri u kompletu sa svjetlozorom):
Dimenzije:
promjer - 85 mm
debljina - 7 mm
Izvedba:
rukom slikani motivi (tri do pet po motivnome staklu, s beskonaènim brojem meðumotiva)
dvostruko staklo - slika je podpuno zaštiæena
zaštitna guma

Tehnièke specifikacije svjetlozora:
Dimenzije:
podnožje - promjer 105 mm, visina 65 mm;
projekcijski sklop - promjer 60 mm, duljina 185 mm;
držaèi motivnoga stakla - ukupna širina 105 mm
težina - oko 1800 g
Elektrika:
elektrièni kabel - 190 cm s prekidaèem, L i N.
napajanje - 220 V - 240 V 50/60 Hz
struja pri 230 V - 0,09 A
potrošnja - 20 W/h
žarulja - dikroièna BAB 12V 20W WFL/38°, GU 5.3
Optika:
svjetlostni intenzitet na ulazu u optièki sklop - 660 Cd (~ 660 svijeæa)
promjer svjetlostnoga toka - 50 mm
promjer oštrosti motiva - ~ 30 mm
projekcija - okrugla, bez izraženoga ruba
Svjetlozorni objektiv (izum Gordane i Zorislava Šojata):
CIP-RA 53 - f 53 / 1:1,06
dimenzije - promjer 63 mm, duljina 51 mm, težina ~ 100 g
svjetlostni tok pri 660 cd - okvirno 580 lm (nominalno za bijelo svjetlo, bez motiva, u svjetlozoru)
osvjetljenje (iluminacija) - 2320 lux
poveæanje - 16,6 puta na 1 m (nominalno)
promjer motiva na 1 m - 500 mm







_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Thu Nov 15, 2012 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Gospodo svi vi koji ste zainteresirani da izlažete svoj automobil u Noæi muzeja i u buduèem djelovanju Muzeja automobila Ferdinand Budicki možete sudjelovati u kreiranju VIRTUALNOG MUZEJA FERDINAND BUDICKI koji æe biti aktiviran sredinom sijeènja 2013 godine. Materijali se primaju do 31.12.2012.
Kako to funkcionira '

Tako da kad doðete u Muzej do npr. automobila XXYY koji ima broj 23, konektirate se preko pametnog telefona ili laptopa na stranicu smartguide kliknete na muzej i na broj 23 i dobijete sve ovo dolje opisano...



Smart guide - vodiè kroz izložbu buduæeg muzeja automobila Ferdinand Budicki

Cilj je složiti vodiè koji æe sa posebnom pažnjom ponuditi prièu za svaki eksponat (auto, motor ili bicikl).

Prièa bi trebala biti isprièana kroz: sliku, tekst, foto-galeriju i /ili video.

Za dobar sadržaj i prezentaciju potrebno je poslati:

- fotografije (ne manje od 600 x 600 pixela, 72 pixela/inch)

- jednu glavnu fotografiju i 10 fotografija za foto-galeriju

- tekstovi na HR i EN
- puni naziv automobila
- kratki tekst - tehnièki podaci (npr. podaci iz knjižice vozila)
- duži tekst (cca do 1000 znakova)
- prièa sa zanimljivim informacijama iz povijesti i sadašnjosti,
- štikleci -ovaj tekst snimamo u audio formu -
- video (ako ga imate)

Sadržaj se može slati na adresu: romana@astarta.hr, a kopiju na: astarta@astarta.hr



_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Thu Dec 06, 2012 10:31 am    Post subject: Reply with quote

adresa virtualnog muzeja i primjer kako ce to izgledati

http://ferdinandbudicki.guide.hr/
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Sat Dec 08, 2012 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

noc muzeja biti ce odlicna platforma za novu veliku promociju MAFB-i.... prvi puta bit cemo spominjani kroz muzejski sustav MDC-a...
ceka nas puno posla da napravimo ludu retro noc, domacinska ekipa je spremna a svi novi entuzijasti su dobro dosli....u sred zime nasa sezona traje i ne misli stati...






_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Sun Dec 09, 2012 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

dvominutni promo film za noc muzeja

http://www.youtube.com/watch?v=yW5DnUv52gs&list=UUrPitbTW3Lx21BPZjANDqYQ&index=1
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Tue Dec 11, 2012 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

uplacena je kotizacija za noc muzeja........na noci muzeja posjetitelji ce moci promatrati zivi proces restauracije jedinog messerchmitta u hrvatskoj a koji ce ciniti buduci eksponat muzeja....

igre bez granica pocinju......






_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Thu Dec 13, 2012 7:39 am    Post subject: Reply with quote

NOÆ MUZEJA 25.1.2013.

18:00 - 01:00

(ulaz je otvoren od 12:00)

- Izložba 50 starodobnih automobila, motora i bicikala


- Izložba fotografija, video prezentacija i predavanje na temu:
Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898. - 1989.


- Prezentacija Monografije Bešte, ljudi – ide auto
( Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898.-1945.)

- Prikaz „žive“ restauracije automobila Messerschmitt

- Kipar Ivan Filoliæ: izrada modela automobila u glini
- Vladimir Vinduška: izložba unikatnih ruèno raðenih auto modela
- Fotograf Romeo Ibrišèeviæ: izložba fotografija „Spasimo Hrvatsku od olupina“


CIOS:
- Izložba muzejskog namještaja od recikliranih automobila + donacija starodobnog automobila spašenog od preše
- Modna revija na temu retro odjeæe


- Danilo Šerbedžija i Davor Šišmanoviæ: Snimanje dokumentarnog filma o povijesti hrvatskog automobilizma „Bešte ljudi –ide auto“
- Jazz i Swing muzièari
- Kava, kuhano vino

Za poseban doživljaj Noæi Muzeja pobrinuti æe se svjetlosni umjetnici Gordana i Zorislav Šojat koji æe osvijetliti vanjski zid Muzeja i izložbeni prostor.
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Fri Dec 14, 2012 7:18 am    Post subject: Reply with quote


_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Sun Dec 16, 2012 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

noc muzeja biti ce obogacena za jos jednu umjetnicku dusu koja ce uzivo kreirati novo djelo...jucer je u muzej dosao Tin Man Recycled koji radi cudesne stvari od dijelova mehanike i ostalih tehnikalija....ovo je samo pocetak jedne simbioze jer je zelja svih strana da tin i ostali ljudi poput njega svakodnevno koriste muzejski prostor kao radionu tj. platformu za izradu svojih radova...






_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 10:02 am    Post subject: Reply with quote



David Selinger umjetnièko je ime mladog autora, Davora Korošeca, koji je, potaknut ekološkim aspektom zbrinjavanja glomaznog i elektronièkog otpada, odluèio istrošenim dijelovima strojeva, automobila i drugim krajnje iskorištenim komponentama razlièitog porijekla udahnuti novi, ali ovog puta vjeèni život.

Njegove figure èine pravu evoluciju u izražavanju disperzije sustava dotrajanih elemenata kao i njihovoj potpuno novoj simbiozi. Svaka skulptura nosi svoje prièe života prije “roðenja” i novi svijet u kojem dimenzija istrošenosti predstavlja duh prošlosti na prijelazu u sustav vjeènosti.

Umjetnik nas svakim elementom vraæa u, ne tako davnu, ali veæ pomalo zaboravljenu, poèetnu fazu tehnološke ekspanzije industrije robota. Prepoznatljivim potpisom neprikrivenih varova, autor u potpunosti naglašava razlièitost porijekla dijelova kojima se koristi u svom izrièaju

web:
http://selinger-art.com/
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Fri Dec 21, 2012 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

u noci muzeja izloziti cemo 30 automobila, 15 motora i 5 bicikala..popis strojeva objaviti cemo za cirka 15 dana....cilj je izloziti sto vise raznih modela iz raznih vremenskih perioda...citava organizacija vezana za noc muzeja je dosta zahtjevna jer treba odraditi puno posla za nesto sto ce postojati samo jednu vecer ali je zato kreativan proces velik i dubok kao ocean sto nas sve koji smo ukljuceni u osmisljavanje koncepta cini neobicno sretnima..ima nas dovoljno - vrijeme je povoljno .....


TRAMVAJSKA STANICA NA ZVONIMIROVOJ UDALJENA JE SAMO 300 METARA OD ULAZA U MUZEJ
_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Borac



Joined: 21 Sep 2007


Posts: 804
Location: zagreb-maximir-bukovac

PostPosted: Mon Dec 24, 2012 10:28 am    Post subject: Reply with quote

strojevi ce se dovoziti i slagati u muzeju 24. 1. (cetvrtak ) od 10:00 sati , a odvoziti ce se u subotu 26.1. od 10:00 h....oba dve noci u hali ce biti cuvari tako da se nitko ne treba brinuti za sigurnost

_________________
www.citroenclub.hr
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Okupljanja All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group