Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

Turbo Liiiignjaaaa
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Garaža
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Brutalac
Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE

PostPosted: Mon May 03, 2010 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

tonci wrote:
Nije mi jasno zasto imas ovoliko crijeva oko regulatora pritiska goriva, ne mogu bas dobro vidjeti na slici ali cini mi se da nije spojeno kako treba. Zasto si stavljao ovaj nepovratni ventil i T razvod?

Ma crijeva su bila spojena bez mjerenja cisto da mozemo ustelati pritisak a nepovratni ventil je tu bio sa manometrom...
Sve to izgleda puno urednije sad ali i dalje imamo problema sa preljevanjem goriva...cak i sa niskotlacnom pumpom...silvertop comp...
Pospajano je sve prema shemi proverenoj na Mini Turbo forumu...
Cim se ukopca pumpa auto se pocne gasiti jer ga pumpa pocne preljevati...
tonci

PostPosted: Mon May 03, 2010 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Brutalac wrote:
tonci wrote:
Nije mi jasno zasto imas ovoliko crijeva oko regulatora pritiska goriva, ne mogu bas dobro vidjeti na slici ali cini mi se da nije spojeno kako treba. Zasto si stavljao ovaj nepovratni ventil i T razvod?

Ma crijeva su bila spojena bez mjerenja cisto da mozemo ustelati pritisak a nepovratni ventil je tu bio sa manometrom...
Sve to izgleda puno urednije sad ali i dalje imamo problema sa preljevanjem goriva...cak i sa niskotlacnom pumpom...silvertop comp...
Pospajano je sve prema shemi proverenoj na Mini Turbo forumu...
Cim se ukopca pumpa auto se pocne gasiti jer ga pumpa pocne preljevati...

Koliki ti je tlak goriva izmedju ulaza u karburator i regulatora? Mislim da bi trebao biti oko 2-3 psi (0.1-0.2 bar-a). Ajde daj shemu po kojoj si spojio crijeva i sliku na kojoj se vidi kako je spojeno. Ako je stvarno sve spojeno kako treba onda ti je problem u ventilu na plovku u karburatoru.
Takodjer provjeri i regulator tlaka goriva posto mu membrana zna puknuti pa preko njega zaliva kroz crijevo koje dovodi tlak zraka na regulator.
Back to top
View user's profile Send private message
Brutalac
Mini Owner

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:48 am    Post subject: Reply with quote

Tlak izmedju regulatora i fergazera smo uspjeli dobiti oko 4-5psi (0.19-0,2bar)...
I pumpa i regulator su skinuti sa Metro turba tako da mi nije jasno sta ne valja...
O plovku fergazera sam i ja razmisljao ali je fergazer sav slozen (tako nam je receno) pa sam to odmah eliminirao...mozda je problem u regulatoru jer ipak nije nov nego je repariran pa je sama membrana prejaka ili nije adekvatna...
Stvar je u tome sto je auto vozio ali mu je falilo stelanje tj. u voznji se cinilo ko da mu fali goriva iznad 2500rpm zasto smo stavili visokotlacnu pumpu i isli mijenjati regulator pritiska...mozes vidjeti da je prvo bio onaj sa manometrom a sad je ovaj iz Metroa...
Ma sad kad razmisljam jedino sto je drukcije nego kad smo se vozili je taj regulator pritiska...mislim da je u njemu problem tj. on zajebava...

Evo fotka sheme...sa Turbo Minis foruma...

gregor.tm
Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,...

PostPosted: Tue May 04, 2010 7:32 am    Post subject: Reply with quote

treba ièi od poèetka.

koju pumpu koristiš?
ako nisi siguran vezano za membranu regulatora.... zaleti se do mene. mogu ti posuditi moju za probu.... ako se potrudim, naèièu rezervni regulator.
fergazer.... ako ga nisi sam slagao obavezno ga rasturi i provjeri stanje i dali je plovak u pravoj visini itd.
treèa stvar.... meni se slièno dešavalo, jer sam za plenum chamber sam napravio dihtung i krivo ga okrenuo te tako zaèepio rupicu koja je vezana na podtlak. motor je ok radio sve dok nije bio optereèen.
Brutalac
Mini Owner

PostPosted: Tue May 04, 2010 7:43 am    Post subject: Reply with quote

Izgleda da slijedi ponovo raskapanje... Pardon
tonci

PostPosted: Tue May 04, 2010 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Brutalac wrote:
Tlak izmedju regulatora i fergazera smo uspjeli dobiti oko 4-5psi (0.19-0,2bar)...
I pumpa i regulator su skinuti sa Metro turba tako da mi nije jasno sta ne valja...
O plovku fergazera sam i ja razmisljao ali je fergazer sav slozen (tako nam je receno) pa sam to odmah eliminirao...mozda je problem u regulatoru jer ipak nije nov nego je repariran pa je sama membrana prejaka ili nije adekvatna...
Stvar je u tome sto je auto vozio ali mu je falilo stelanje tj. u voznji se cinilo ko da mu fali goriva iznad 2500rpm zasto smo stavili visokotlacnu pumpu i isli mijenjati regulator pritiska...mozes vidjeti da je prvo bio onaj sa manometrom a sad je ovaj iz Metroa...
Ma sad kad razmisljam jedino sto je drukcije nego kad smo se vozili je taj regulator pritiska...mislim da je u njemu problem tj. on zajebava...

Evo fotka sheme...sa Turbo Minis foruma...

Ovo je dobro na ovoj shemi ali mi se cini da ti tako nije bilo spojeno na onoj slici.
Osim toga, blindiraj sve ostale ulaze/izlaze na karburatoru osim onoga na plenumu koji se spaja na regulator i onoga sta ide na razvodnik.
Gregor ti je rekao provjeri i kanal koji vodi tlak zraka u plovak. Naime tlak u plovku mora biti jednak onome u usisnoj grani (tj nesto malo veci) da bi karburator funkcionirao. Isto tako tlak goriva na ulazu u karburator mora konstantno biti 0.1-0.2 bara iznad tlaka turbine inace nema dovoda goriva u karburator. Zato ti i nije radio iznad 2500 rpm-a sa onim prvim regulatorm jer bi u tom momentu turbina pocela stvarati tlak koji bi postao veci od onoga sta si ga nastelao na regulatoru koji nije ovisan o tlaku turba.
Gregor ti je takodjer dobro rekao (vidi se ko vozi turbaka vise od 10 god Smile) da rastavis karburator i provjeris nivo plovka i ako imas fine paste malo ''ušlajfaj'' ventil plovka na njegovo sjedište.

Edit: Inace ovaj sistem je u banani kad izadje iz tvornice Confused ...blazeno ubrizgavanje goriva. Ako se ikad vise vratim na minija turbo to ce biti samo sa BMW-ovom glavom (radi problema sa sijamskim portovima) i elektronskim ubrizgavanjem goriva...
Back to top
View user's profile Send private message
Lilihip
Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850

PostPosted: Tue May 04, 2010 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

super mi je ovo pratiti! Good
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Brutalac
Mini Owner

PostPosted: Wed May 05, 2010 7:59 am    Post subject: Reply with quote

OK ovak...
Prvo je cinjenica da smo se vozili stajala ali je na autu bio drugi fergazer...tako da se ipak pojavila opcija da je problem u njemu...
Gregor je imao pravo sto se tice dihtunhga na plenumu za fergazer...rupa je bila zacepljena, tj. nije je uopce bilo na dihtungu...vjerojatno je to bio dihtung za obicni HIF...
Rastavili smo frgic, napravili smo rupu na dihtungu, sve pocistili i propuhali, provjerili nivo plovka...
Spojili smo sve nazad i sada smo opet na istoj fazi kao i prije...auto vozi ali ko da mu fali benzina...

Sad dolazimo do pumpe goriva...kada stavimo visokotlacnu sa Metroa onda pocne preljevati tako da je trenutno montirana Facet silvertop Comp. niskotlacna jer sa njom moze voziti...
Turbinu uopce nismo ni palili jos jer je sve u motoru slozeno na novo i ne bi stvarali pritisak u cilindrima tako da taj dio jos nije ni u pitanju jer motor nije ni radio u tom rezimu...

Sad kad gledam ovu shemu jos mi nija jasno na sto se to spaja dump valve na usisnoj grani grani? Jel ga mozemo spojiti na saraf od serva?
Ili na onaj vakum na fergazeru koji je Gregor rekao da blindiramo?
porkpie
Mini Owner

Mini: Mk V Mainstream Cooper '91, Mk III Austin Mini 1000 '71, Mk I Morris Mini 850 '67...

PostPosted: Wed May 05, 2010 10:05 am    Post subject: Reply with quote

upsss *READ*
gregor.tm
Mini Owner

PostPosted: Wed May 05, 2010 11:20 am    Post subject: Reply with quote

Tonèi, drago mi je da si uskoèio u taj topic Wink

Brute ..... na brzinu sam proèitao nastavak problema.... (na poslu sam) i na brzinu pišem odgovor....

sa originalnom pumpom od metroa nesme doèi do preljevanja. zbog toga se koristi regulator pritiska. prvo provjeri dali iz regulatora pritiska ide odgovarajuèi pritisak. ako dobiješ pravi pritisak nebi smelo biti prelevanja u fergazeru. onda proveri zašto se to togaða u fergazeru i šta neradi kako treba.

provjeri dali je regulator ispravno povezan. u njega dobivaš benz iz rezerovara, višak ide nazad u rezervoar. ispravni pritisak ide u carb a regulaciju obavlja èetvrta cijevèica spojena plenum.

kako radi facetova pumpa preko regulatora neznam... ali sumnjam da ima dovoljno snage. na niskim rpm sigurno je ok, ali kod optereèenja, turba itd sigurno ne.
prvo provjeri koji ti je pritisak iza regulatora.... mada kažeš da turbinu nije paljena zapravo niste palili? kako to misliš? neznam na šta se to odnosi..... misliš da nisi povezao izlaz iz turba u plenum? ako je tako.... onda ti motor i neèe moèi normalno raditi. prvo ne zbog igle, nema filtera.... itd....

kod turba je pravilo da veèinu stvari testiraš kod optereèenja..... ja bi u tom sluèaju manometar za pritisak goriva dao u kabinu i video kako se ponaša na razlièitim optereèenjima i rpm i tlakom turbine.

kod turbo motora nikako nebi ništa radio bez monitoringa smjese goriva. o tome je bilo veè pisano u Fakinovoj temi, sa komentarima od TURBO ST. u svoje vrijeme sami smo lemili spravice i montirali na lambda sonde.... a sad se može veè povoljno kupiti preko ebaya.

....dump valve.... ja sam ga uvjek spojio direktno na usisnu granu. više se mi sviða direktan izlaz na dump valve. nisam pomišljao da bi stavio na servo, iskreno reèeno ni na izlaz koji je povezan na ferg. jer mi se tamo èinila rupica premala.

nastavi nas obavještavati! tema je zanimljiva.... i teško je pisati odgovore jer stvar je cjelovita i brzo se može šta zaboraviti....
bobo
Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima

PostPosted: Wed May 05, 2010 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Moze jedan prijedlog.. zasto ne montirate manometar na cijevi dovoda goriva (izmedu regulatora i frge) pa cete znati dali se na tom djelu sustava javljaju neki problemi Pardon
Ispravi me ako sam nesto krivo shvatio..
Back to top
gregor.tm
Mini Owner

PostPosted: Wed May 05, 2010 11:34 am    Post subject: Reply with quote

koliko sam razumijo to je veè napravljeno. moj predlog je da se manometar montira u kabinu i vidiš šta se dogaða tokom vožnje.
bobo
Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima

PostPosted: Wed May 05, 2010 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Kolko sam ja razumio to nije napravljeno (osim ako onaj prvi regulator pritiska ne pokazuje upravo to).. I naravno da se treba povuc u kabinu osim ako brutalac ne misli visit na haubi za vrijeme voznje.. sad kad razmisim to za njega mozda i nebi bilo tako cudno Laughing
Back to top
Brutalac
Mini Owner

PostPosted: Wed May 05, 2010 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

gregor.tm wrote:
sa originalnom pumpom od metroa nesme doi do preljevanja. zbog toga se koristi regulator pritiska. prvo provjeri dali iz regulatora pritiska ide odgovarajuæi pritisak. ako dobiješ pravi pritisak nebi smelo biti prelevanja u fergazeru. onda proveri zašto se to togaða u fergazeru i šta neradi kako treba.

Iskreno receno ne znam dal je pumpa ORIGINAL ali je skinuta sa Metroa i vidim i cujem da je visokotlacna...
Daj mi za pocetak reci kolko jaka pumpa uopce mora biti???
Neki su rekli da je ova Facetova dovoljna a ona ima pritisak od 5-6psi...

gregor.tm wrote:
prvo provjeri koji ti je pritisak iza regulatora.... mada kažeš da turbinu nije paljena zapravo niste palili? kako to misliš? neznam na šta se to odnosi..... misliš da nisi povezao izlaz iz turba u plenum? ako je tako.... onda ti motor i neèe moèi normalno raditi. prvo ne zbog igle, nema filtera.... itd....

bobo wrote:
Moze jedan prijedlog.. zasto ne montirate manometar na cijevi dovoda goriva (izmedu regulatora i frge) pa cete znati dali se na tom djelu sustava javljaju neki problemi

Sve smo to vec napravili...sa Facetovom pumpom se kazaljka uopce nece dici a sa visokotlacnom postignemo "pravi pritisak" ali pocne preljevati brzo nakon toga...
Jos jedan problem je sto nemamo pravilni manometar...ovaj nije tako osjetljiv pa nije bas potpuno tocno...
Ako sam dobro procitao na leru bi pritisak trebao biti 3-4psi a ostalo se rijesi preko plenuma tj. on otvara regulator po potrebi za vise goriva...
To sto turbina nije radila mislim da nismo vrtili motor preko 3500rpm da turbina ne pocne stvarati pritisak...

Mislim da cemo sve probleme rijesiti sa novim/drugim ispravnim regulatorom pritiska... Shout
Silvo
Mini Owner

Mini: Cooper x2, Clubman estate `81

PostPosted: Wed May 05, 2010 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

ajd probaj montirati spi-ov rezervar sa pumpom kao što rade deèki sa turbominis foruma pa vidi šta se dešava ako vam treba mogu vam ga posuditi a vjerovatno sam u pet u zg. ako oèeš vièi. *BYE*
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Garaža All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
Page 11 of 12

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum