| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
MatejmR Mini Owner
Mini: MkIV 77' Posts: 629 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 01, 2007 5:30 pm Post subject: Pum-pa, pum-pa alee ! Pump-pa, pumpa aleee |
|
|
Bok ljudstvo!
Rikne. postepeno je odumirala i na kraju otisla tiho na prstima ostavivsi me na cesti. Fala Bogu blizu mado, pa cu se nekak doslepat sa zadnjim atomima snage pumpe.... nadam se...
vidjeh istoimeni topic malo dole al imam par extra pitanjca :
Ako narucim sa sparesa, dolazi mi na adresu jel te? i kolko jos dodje postarina ?
Ako narucim elektricnjak, kolki mi trosak (i pripreme) jos zahtjeva za instalaciju mighty elektricne pumpu ?
iiiiiii...... naravno da li netko ima pumpu za prodat ?
radi se o 1000 77" godinica.
a za sad odoh ------- nema druge...... : ) _________________ Još samo to složim i onda je to to. |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 01, 2007 7:16 pm Post subject: |
|
|
dio + potarina + carina + porez. ovisi ali raèunaj oko 40% na cijenu u minisparesu. ja æu ovaj mjesec raditi naruðbu pa ti mogu naruèiti kaj hoèe i povoljnije æe te ispasti.
pa nema puno pripreme za el. pumpu goriva. spoji se na masu i na kontakt...nita vie koliko ja znam ali neka ti predsjednik odgovori, on je tu doma. |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 01, 2007 9:06 pm Post subject: |
|
|
Elektrièna se treba kao prvo fiksirati na neki nosaè i pravilno okrenuti, ima oznaka koja strana ide gore. Originalna SU pumpa stoji polegnuto, vodoravno. Originalno se pumpa stavljala na zadnji most ispod rezervara, valjda zbog slobodnog pada benzina iz rezervoara. Plus se spoji na kontakt a minus na masu. Pravilno treba spojiti ulazno i izlazno crevo i to je to.
A ako eli mehanièku imam ja jednu za prodati. Skinuta sa A+ motora 90 godite, radi. Cijena: 250Kn _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
MatejmR Mini Owner
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 9:26 am Post subject: |
|
|
koji su minusevi mehanickih ?
mislim, oce mi fakat rikavat nakon par soma km opet ?
i da li postoje fore sa elektricnom, npr. da finije regulira potronju, ili bolje ide ili neki drugi plus ?
.....jasno da je jednostavnije uzet mehanicku, puf-tras, i back on d roud za par dana, al ak je elektricnjak fakat tak bolji ... ?  _________________ Još samo to složim i onda je to to. |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Tue Oct 02, 2007 10:31 am Post subject: |
|
|
Najjaèi minus mehanièke pumpe je to to ju pokreæe bregasta pa se direktno koristi snaga motora za njeno pokretanje, oko 1 konja. Onda, malo je nedostupna za stavljanje i skidanje te najèeæi kvar je da od starosti poène sliniti na glavnoj membrani tj ne dihta dobro pa malo curi benga.
Ako misli metati elektriènu obavezno metni novu jel æe te vie zajebavati i prije riknuti elektrièna nego mahanièka.
| Quote: | i da li postoje fore sa elektricnom, npr. da finije regulira potronju, ili bolje ide ili neki drugi plus ?
|
Original SU pumpu nemoe regulirati, pritisak ako si mislio. Na minija ide niskotlaèna pumpa. Postoje razni regulatori pritiska koji se stavljaju na visokotlaène pumpe da bi se smanjio izlazni pritisak. Tek takva kombinacija moe iæi na minijev motor.
Potronju ti odreðuje: utelanost frgiæa i frtajlera, auspuh, kubikaa motora, setup glave, potroenost cilindara i karika tj. motora opæenito, itd.
Dakle pumpa ima samo ulogu da puni èaicu frgiæa benzinom i nema neki veliki tuning faktor tj da æe promjenom pumpe dobiti na konjai. To je vie finesa na prethodno tuniranom motoru. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
MatejmR Mini Owner
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 10:40 am Post subject: |
|
|
o.k pocinje obrada informacija.... fala na iscrpnom odgovoru...nekak mi mirisi da cu uzet mehanik od prezident...nemrem cekat tak dugo bez voznje!
a recite prezidente kak je uscuvana ta pumpicica ? _________________ Još samo to složim i onda je to to. |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 10:41 am Post subject: |
|
|
| El Presidente wrote: | | Najjaèi minus mehanièke pumpe je to to ju pokreæe bregasta pa se direktno koristi snaga motora za njeno pokretanje, oko 1 konja. |
Taj dio je zanemariv dok nije u pitanju motor preko 100 konja... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

|
Posted: Tue Oct 02, 2007 11:26 am Post subject: |
|
|
Kao to rekoh, pumpa je skinuta sa A+ motora 90-to godite, motor je navodno preao 100 000 km. Motor i pumpa su radili prije nego su odvojeni jedno od drugog.
Dakle rabljena pumpa .... Istu takvu imam ja na motoru veæ tri godine i zasad nema problema.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 11:35 am Post subject: |
|
|
Mislim da ce i Lignjun potvrditi da su pouzdanije stare iliti rabljene pumpe nego nove...  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
|