Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

BROJ SHASIJE
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hrc
Mini Owner

Mini: narancasti, pa crveni

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 2:34 pm    Post subject: BROJ SHASIJE Reply with quote

sad imam jos jedan problem Smile....
ovak.
meni je broj sasije na suvozackom podu...tam negdje di on drzi noge recimo.
sad, kad idem mjenjat taj pod...dal neko zna koja je procedura sa prijavljivanjem tog da micem taj dio i jedini broj sasije na autu...

ukratko...dal je neko to proso do sad pa sukladno tome zna kaj se radi i koja je procedura sa policijom i svim ostalim ??
Back to top
View user's profile Send private message
Brutalac
Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Odi su svoju policijsku postaju i kazi im to kaj si napisao oni ce ti najbolje znat rec...ja se ne bi bas pouzdao u ostale savjete tu na forumu...ovo je ipak komuna remember Evil or Very Mad
Rolipop
Mini Owner

Mini: Mini 1000

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

ja ti mogu samo usmeno reæi što bih ja napravio, nije za forum, hehehehe.
Osim toga imao sam jako jako loših iskustava kad sam od policije tražio da legalno prekucaju brojeve, nije skupo ali ih se èeka nekoliko mjeseci da se zadovolji sva birokracija. Ukratko put je sljedeæi:
1. odeš sa autom na stanicu za tehnièki pregled.
Tamo kažeš da bi htio limariti auto i mjenjati lim na kojem je originalan
broj. Oni to sve lijepo poslikaju, pregledaju i daju ti uputnicu za mup u
heinzlovoj.
2. Sa tim papirom se javiš u Heinzlovu u MUP. Policajci sada ponovo to sve pregledaju i poslikaju i onda uzmu tvoje
podatke, pa ti lijepo èekaš i ne smiješ ništa raditi oko tih brojeva. Onda
te zovu po neko nazovimo to riješenje za zamjenskim brojevima.
Dobiš taj papir i onda radiš auto.
3. Kad napraviš auto onda odeš na tehnièki sa tim papirom koji ti je dao
MUP i tamo ti lupnu brojeve koje je odredio MUP na mjesto koje je odredio
MUP.
Ja radio na jednom motoru prije nekoliko godina, trajalo je oko 8 mjeseci....
Još jedna napomena, nekoliko poznanika je to isto radilo i svi smo imali drugaèije puteve, što samo ide u prilog slaboj organiziranosti organa vlasti Sad Sad Sad Sad
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
hrc
Mini Owner

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

e super....hvala na savjetu...ma morat cu to prije ili kasnije rjesavat...mjenjo bi pod ovak i onak...
Back to top
Luka
Mini Owner

Mini: 1979, 1000 SDL

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 5:23 pm    Post subject: Re: BROJ SHASIJE Reply with quote

Riješenje je jednostavno ali nije za forum. Kod nas u Imotskom ili preko granice to rijese vrlo jednostavno i nema nikakvih problema na mijesto koje ti odgovara
hrc
Mini Owner

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 1:47 am    Post subject: Reply with quote

hvala Smile...ma ja bi to stol legalnije rjesil jer je sve ok sa brojem i papirima, a neda mi se jednog dana opet jebat s tim i izmisljat kaj opet Smile
tak da mislim da budem predo papire i molbe i budem priceko...pa kolko traje..traje..a osim to ga ne zuri mi se ... imam cajta do proljeca...
Back to top
Rolipop
Mini Owner

Mini: Mini 1000

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 11:29 pm    Post subject: Reply with quote

proljeæe je veæ tu.... znam iz iskustva
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Se7en
Mini Owner

Mini: njema

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 11:24 am    Post subject: Reply with quote

Da al ti ne znas Prca Laughing
Back to top
pava'oe
Mini Owner

Mini: 1000 '77

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Se7en wrote:
Da al ti ne znas Prca Laughing

...ili znaš, ali on je sad odluæio i... *MOIL*
mislim da je zadnji to Ignor radio na svom tirkiju i da su malo
ubrzali proces svega, ali obrati se njem u pa... Unknown Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
nebkv
Mini Owner

Mini: 1000

PostPosted: Fri Nov 16, 2007 8:14 pm    Post subject: Re: BROJ SHASIJE Reply with quote

hrc wrote:
sad imam jos jedan problem Smile....
ovak.
meni je broj sasije na suvozackom podu...tam negdje di on drzi noge recimo.
sad, kad idem mjenjat taj pod...dal neko zna koja je procedura sa prijavljivanjem tog da micem taj dio i jedini broj sasije na autu...

ukratko...dal je neko to proso do sad pa sukladno tome zna kaj se radi i koja je procedura sa policijom i svim ostalim ??

Taj broj na podu je fabricki?ako jeste,da li je utiskivan na sve minije?Ja sam skojlku zavrsio,ono sto je ostalo od starog poda bacio,i nisam uocio nigde taj broj.Broj iz knjizice sam nasao na plocici desno(ne one dve nitnovane levo vec ona punktovana sto pocinje sa B...)kada se otvori poklopac motora na gredi gde bravi poklopac.Cuo sam i za broj na poprecnom tunelu,u kanalu ispred suvozacevog brisaca...Medjutim u uputstvu koje se dobija uz auto nigde ne pominju ikakav broj utisnut na skoljci sem onih koji se nalaze na plocicama.Prijatelj koji je zavrsio minija ima problem.Na tehnickom mu ne priznaju broj na jednoj od one dve plocice levo kada se podigne poklopac motora(a on mu je u saobracajnoj),tip sa pregleda kaze "ne znam gde treba da bude broj,ali taj na plocici ne priznajem").Takodje tvrdi kako se te dve plocice nikako ne nitnuju sa tri nitne!Kako bilo mini je komplet odradjen,i sada cami u garazi neregistrovan Sad .
Back to top
pava'oe
Mini Owner

Mini: 1000 '77

PostPosted: Sat Nov 17, 2007 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

da... *SCRATCH*
na tehnickom ti ne priznaju broj na ploæici jer ga možeš selit sa auta na auto, pa je i logièno da ga ne priznaju Smile
moraš imat broj nakucan na šasiju, na 99% starijih minia taj broj nalazi
se na trokutu s lijeve ili desne strane...(Cuo sam i za broj na poprecnom tunelu,u kanalu ispred suvozacevog brisaca...)

i to bi trebalo funkcionirat na tehnièkom...
Smile
Back to top
majmum
Mini Owner

Mini: nema vise

PostPosted: Sat Nov 17, 2007 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

Evil or Very Mad rjesenje je samo ponudjeno!lipo ti je tip reka da ne zna di bi triba bit taj broj pa ga lipo sam ukucaj negdi na prednji most,šasiju,ili bilo di.ako te se slucajno siti samo reces da si na internetu vidia di taj broj bude i da ga do tada nisi ni sam vidia.pravi se glup i to je to Confused .meni je jedan mini ima u knjizici dva slova p koja nisu bila na autu i ja sam mu nesto izmislia pa me pustia(bez 100kn).posli mi je neko reka da ta dva slova p znace "ponovo prekucano" i da to pandurija upisuje u knjizice nakon ponovnog prekucavanja.nije neko moralno rjesenje ali nije ni moralno od njih da te zajebavaju nakon silnog truda.procedura ti je preduga i prebolna ako ces ic po zakonu pa ti to lipo udri!!
Back to top
ignore
Član MCZ

Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80

PostPosted: Sat Nov 17, 2007 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ovak...niti jedan mini do 80. nema otisnuti broj šasije... tvornièki... ima samo ploèice.Nakon 80. je donesen zakon da se prije tehnièkog u lokalnoj policijskoj postaji odobrava ukucavanje novog PP broja na samu školjku minia... iiiii onda su poèeli lupat brojeve...na trokute kod motora za brisaèe,na prednji vezni lim,na grede ispod haube(tam di ulaze crijeva za grijanje u kabinu),na prednje podove,podnicu gepeka pa èak i u sam žljeb otvora gepeka. Denifitivno najgore mjesto je pod i to još kadica gdi se skuplja voda!!!!! *SUICIDE* To su najèešèe 78. i 79. god ... SDL i Speciali.
Nakon 80. se broj šasije tvornièki kuca i to u žljeb izmedju suvozaèkog brisaèa i haube!!! Ak ste bacili lim sa brojem imate problem... ali živimo na brdovitom Balkanu paaa...
SAVIJET: Idite kod ovlaštenog limara i tražite raèun *RUSSIAN* *SUICIDE*
HRRRRC!!!!
Promjeni kadicu i stavi broj kod ovlaštenog limara a ostalo limari gdi si i planiral!!!
ignore
Član MCZ

Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80

PostPosted: Sat Nov 17, 2007 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

Još jedna ....glupost.... Broj ŠASIJE je broj koji piše na samoj šasiji . Jel tak?! I on je apsolutan i jedini bitan za regularnost svega kaj je vezano za taj auto. Jel tak?! I sad pazite!!!!! Šasija na recimo Golfu je sam Golf a na Miniju ili Renaultu 4 je šasija... šasija na koju se stavlja karoserija!!!!!! Što znaèi da mini broj šasije treba imati na prednjem ili zadnjem mostu jer to je šasija!!!!! Drinks or Beer Tak imaju neki Splitski miniji!!! I to je u biti zakonki ispravno!!!Ali u ZG neki put nije a u biti je i ko tu koga jebe!!!!!! Confused Confused Confused BLUM BLUM BLUM Oslobodimo minije !!!! Kakvi brojevi !!!! Nismo u Auschwitzu!!!
Vratimo minije u njihovo prirodno stanište na Asfalt da nabijaju drugoma komplekse jer.....MINI TO NAJBOLJE ZNA!!!! Evil or Very Mad BLUM Confused *TRUCK*
nebkv
Mini Owner

Mini: 1000

PostPosted: Sat Nov 17, 2007 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

ignore wrote:
Još jedna ....glupost.... Broj ŠASIJE je broj koji piše na samoj šasiji . Jel tak?! I on je apsolutan i jedini bitan za regularnost svega kaj je vezano za taj auto. Jel tak?! I sad pazite!!!!! Šasija na recimo Golfu je sam Golf a na Miniju ili Renaultu 4 je šasija... šasija na koju se stavlja karoserija!!!!!! Što znaèi da mini broj šasije treba imati na prednjem ili zadnjem mostu jer to je šasija!!!!! Drinks or Beer Tak imaju neki Splitski miniji!!! I to je u biti zakonki ispravno!!!Ali u ZG neki put nije a u biti je i ko tu koga jebe!!!!!! Confused Confused Confused BLUM BLUM BLUM Oslobodimo minije !!!! Kakvi brojevi !!!! Nismo u Auschwitzu!!!
Vratimo minije u njihovo prirodno stanište na Asfalt da nabijaju drugoma komplekse jer.....MINI TO NAJBOLJE ZNA!!!! Evil or Very Mad BLUM Confused *TRUCK*

Da,na vw bubi broj je na tunelu sasije.s obzirom da se skoljka srafi na sasiju mozes je menjati ko carape,i nikom nista Confused .U pravu ste,s obzirom da je ovo Balkan propisi se razlicito tumace od SUP-a do SUP-a,od tehnickog pregleda do tehnickog pregleda,nesto ce se vec izmuvati.Ludo,ali na ovim prostorima se i legalno moze izmuvati kakvi su nam zakoni Confused
Back to top
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum