| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Jun 19, 2007 12:01 am Post subject: Ulje za minija |
|
|
Meni vie nita nije jasno.
veæ par dana kopam po netu, forumima i Mini Worldovima i traim èlanke o motornim uljima za minija.
uglavnom, svodi se na to da je za stare minije (ajmo reæi do Mk5-6) najbolje mineralno ulje gradacije 20W50.
Visoko preporuèuje ekipa iz mini Worlda Unipartovo 20w50 ulje za sve minije sa frgiæima.
e, a za injection minije najbolje ulje je POLUSINTETIÈKI Castrol GTX Magnatec 10W40!!! - kaj fakat? kaj sam ja godinama u zabludi i AC Dodd brije kada kae da je za injection najbolji mineralni 20w50? ne znam, nisam pametan... èekam odgovor od AC-a. |
|
| Back to top |
|
 |
Kramer Mini Owner

Mini: Mk3 1969, Special Mk4 1979, Cooper Sport Mk7 2000 Posts: 679 Location: Zagreb
|
Posted: Tue Jun 19, 2007 1:25 pm Post subject: |
|
|
Kui ono ne!
Ja sam kupovao "KUPUJMO 'RVACKO" èitavo vrijeme INA DELTA 5, kad ono Mini vrld kae Kastrol Magnatek taj kaj si napisao, ko tu koga beje!?!?
Ono Ne fakat!?!? _________________ Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali  |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Jun 20, 2007 1:10 am Post subject: |
|
|
AC Dodd kae:
Duckhams Q 20W/50, change it & filter every 3,000miles.
i kaj sad, koga da ja sluam? |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Jun 20, 2007 6:48 pm Post subject: |
|
|
Ne BIH znao.
Samo znam da je za dobro sloene stare, frgiæ, makine najbolji, I say najbolji Castrol GTX Protection +, dakle mineralno ulje. toèka .
A za stare krame ina delta, najguæe i najjeftinije ulje  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kramer Mini Owner

Mini: Mk3 1969, Special Mk4 1979, Cooper Sport Mk7 2000 Posts: 679 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Jun 21, 2007 11:12 am Post subject: |
|
|
A kej sem ti rekao, A!?!?!?
Vi da je dvajsetWpejset!!
I interval svakih jebenih cca 5000Km!
Pa jebate nevozim poreja, u koji BTW skoro ide manje ula nego u MINIJAJAJ!!! _________________ Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali  |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

Mini: Mini Rover May Fair Posts: 400 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Dec 08, 2007 11:24 pm Post subject: |
|
|
| ljudi ako vas zanima,dobar sam prijatelj s uvoznikom BLENDZALL ulja za hr.to su najkvalitetnija USA ulja,koja postoje od 1954.i koriste se na utrkama,pa ako vas zanima ima ulje na bazi ricinusa koje je predvidjeno za oldtimere i automobile staijeg tipa jel u potpunosti stiti motor,oslobadja ga od garezi,naslaga grafita i jedino je ulje koje se koristi u avionskoj industriji.takodjer ima ulja mineralnog porijekla s gradacijom 20W50 EXCELL SB.mogu ga nabaviti po brutalnim cijenama naspram drugih ulja,a vrhunske su kvalitete,ja ga trosim i u svom autu i hondi cbr 1000 i nakon 5000km boja mu je ista ko kad sam ga usuo.adresa da vidite o cemu se radi je www.bledzall.nl. |
|
| Back to top |
|
 |
Luka Mini Owner
Mini: 1979, 1000 SDL Posts: 76 Location: Imotski
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 10:59 pm Post subject: |
|
|
Za starije motore ne ide sintetièko ni polusintetièko ulje, imaju aditive koji tete motor pogotovo gumice glave propadnu. Previe ispiru getribu, loe podmazuje leaje itd. Preporuka je 20W 50 mineralno ulje, auto program. Najveæa greka kad uzima ulje pa pokuaju ti pod 20w 50 gradacijom prodati moto program, sintetièko ulje koje pogotovo ne odgovara za minia. Ja uzimam elfino mineralno ulje 20w 50 i cijena je ok _________________ Pozdrav |
|
| Back to top |
|
 |
Kramer Mini Owner

|
Posted: Sun Dec 09, 2007 11:06 pm Post subject: |
|
|
Spomenu si moto program!?!?
Pa dobra veæina nas vozi na moto ulje MOTUL-a 15W 40 za 4T motore, kolko znam mineralno  _________________ Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali  |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Mon Dec 10, 2007 2:15 am Post subject: |
|
|
pola tih ulja,npr motul,valvoline,itd nema svoju rafineriju,i kod nas dolazi 2 klasa ulja.pa ga pogledaj nakon par hiljada i sve ce ti bit jasno.nedaj boze skrenut s brendova u nesto novo...reklama je cudo..napisao sam excell sb izato sam i spomenuo da ga koristim u motoru,jer je super bike ulje.a rade 20 w 50 mineralno za aute.a ovo na bazi ricinusa je iskljucivo za oldtimere.ma nebitno,meni ni iz dzepa ni u dzep.ja znam da je vrhunsko,jer ga ja trosim,a i puno drugih kaze da je vrhunsko.vozi ga mnogi u polo cupu,honda i fabia cupu i pola kartingasa u PH.nebitno,ja sam se samo ponudio kao uslugu ako ko zna sta je to ulje,pa da mu sredim cijenu.jbg.treba se informirat...  |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Mon Dec 10, 2007 12:37 pm Post subject: |
|
|
| Kramer wrote: | Spomenu si moto program!?!?
Pa dobra veæina nas vozi na moto ulje MOTUL-a 15W 40 za 4T motore, kolko znam mineralno  |
Ako je Motul 3100 i gradacije 15/40 onda je to polusintetika koju si stavljam u Stroma, najbolje ulje koje sam do sad stavljao u motor  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
Bandit Mini Owner
Mini: Austin Mini 1000 78 Posts: 64 Location: ZG-Samobor
|
Posted: Mon Dec 10, 2007 12:52 pm Post subject: |
|
|
| Se7en wrote: | Ako je Motul 3100 i gradacije 15/40 onda je to polusintetika koju si stavljam u Stroma, najbolje ulje koje sam do sad stavljao u motor  |
Suzuki preporuèuje za DL/SV, te zraèno hlaðene pogonske agregate mineralna ili polusintetièka ulja. Nikako sintetiku. èak je preporuka da se GSX-R serija razraðuje sa mineralnim uljima...pa nadalje...
Mineralno ulje koje se propisuje za motocikl, moglo bi biti izvrsno ulje i za minija, no morao bih pitati nekog struènjaka. Problem bi mogli biti aditivi u samom ulju. |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Mon Dec 10, 2007 2:06 pm Post subject: |
|
|
| MA SVAKO ULJE JE DOBRO DOK JE NOVO.PITANJE JE STA SE DESAVA NEKON PAR HILJADA.U PRINCIPU SVE JE TO U DLAKU SAMO SE PUNO FILOZOFIRA O TOME. |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Mon Dec 10, 2007 2:15 pm Post subject: |
|
|
| Se7en wrote: | | Kramer wrote: | Spomenu si moto program!?!?
Pa dobra veæina nas vozi na moto ulje MOTUL-a 15W 40 za 4T motore, kolko znam mineralno  |
Ako je Motul 3100 i gradacije 15/40 onda je to polusintetika koju si stavljam u Stroma, najbolje ulje koje sam do sad stavljao u motor  |
DUBRAVKO JA KORISTIM OVO EXCELL sb bas iz razloga sto je mineralno,a sintetika i polusintetika samo znaci jel ima manje ili vise deterdzenta u sebi koji ispire motor,i dulje moze bit u motoru.po meni treba trosit mineralna ulja i cesto ih mijenjat i to je sve.sint.i polusintetika nikako.to je sve reklama.svaki proizvodjac motora ili auti gura svoje,i preporucuje,jer ima takav ugovor s tim proiy.ulja. |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
|
Posted: Mon Dec 10, 2007 4:44 pm Post subject: |
|
|
| Bandit wrote: | | Se7en wrote: | Ako je Motul 3100 i gradacije 15/40 onda je to polusintetika koju si stavljam u Stroma, najbolje ulje koje sam do sad stavljao u motor  |
Suzuki preporuèuje za DL/SV, te zraèno hlaðene pogonske agregate mineralna ili polusintetièka ulja. Nikako sintetiku. èak je preporuka da se GSX-R serija razraðuje sa mineralnim uljima...pa nadalje...
Mineralno ulje koje se propisuje za motocikl, moglo bi biti izvrsno ulje i za minija, no morao bih pitati nekog struènjaka. Problem bi mogli biti aditivi u samom ulju. |
Sve se zna ali hvala na komentaru . U minjaru stavljam Castrol 15/40 protection a u Stroma ide ova gore navedena polusintetika od Motula _________________ If You wish to be out front,
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
|
Posted: Mon Dec 10, 2007 4:48 pm Post subject: |
|
|
| trq7 wrote: | | Se7en wrote: | | Kramer wrote: | Spomenu si moto program!?!?
Ako je Motul 3100 i gradacije 15/40 onda je to polusintetika koju si stavljam u Stroma, najbolje ulje koje sam do sad stavljao u motor  |
DUBRAVKO JA KORISTIM OVO EXCELL sb bas iz razloga sto je mineralno,a sintetika i polusintetika samo znaci jel ima manje ili vise deterdzenta u sebi koji ispire motor,i dulje moze bit u motoru.po meni treba trosit mineralna ulja i cesto ih mijenjat i to je sve.sint.i polusintetika nikako.to je sve reklama.svaki proizvodjac motora ili auti gura svoje,i preporucuje,jer ima takav ugovor s tim proiy.ulja. |
Hm nisam bas neki ekspert iako mi je sve kaj se tice ulja, gradacija i opterecenja jasno. Za pistu i to bi trebao koristiti full sint a za po gradu polusint. U minija ide mineralie ali meni je ova gradacija 20/50 malo tu maè jer to koriste kamioni, mislim da je malèice pregusto. Doduse i za moj motor(Strom) je bilo prièa da bi bilo dobro stavljati 20/50 ali ja to ne radim jer je ovo koje koristim odlicno. Inace isprika na ovim gore postovima gdje sam napisao da u motoru koristim 15/40, malo sam zabrijao, jer nije ta gradacija nego 15/50 idem malo na jer sam vec lud od svega  _________________ If You wish to be out front,
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
|