| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 9:58 am Post subject: malo mini eksotike. |
|
|
ovaj vikend sam ponovo proivjeo kod starog mini prijatelja Harija poznatog pod imenom TurboHarry. ludi austrijanac koji ivi kod beèa veè godinama se bavi minijima. njegov turbo mini je u poslednjih nekoliko godina velika inspiracija meni i mojim projektima ali Harry je toliko naprjedovao, da ga vie i englezi nemogu sustizati. trenutno zavrava projekat BMW K1100 glave od motora, koju je montirao na A+ blok od minija. izvanredan rad, kojeg èe podupirati injection sistem i naravno turbina- bez toga kod njega ne ide. mislim, da se tu veè govori oko 240 KS, moda i vie.
to to je najljepe kod njega..... je da svoje ideje i rjeenja nikada ne sakriva. englezi koji se bave tuningom i preradama se èak i ljute na njega, jer odkriva previe informacija javnosti. uvjek pomae sa savjetima i tekom pet godina uvjek sam od njega dobio odgovor na sva pitanja.
neta od trikova je podjelio i na njegovoj internet stranici:
http://www.minifreunde.at/harry/projects.htm
nemojte zaboraviti pogledati njegovu izradu felgi, prerade koènica, zamajca, kuplung lamele, lsd diferencijala da bi prihvatio 3,11 zubèanike,.... i najbitnija prerada gdje kot tuninga motora trpi getriba- njegova ideja o podmazivanju primarnih zubèanika. prole dvije sezone sa tim sistemom vozio je oko 200ks sa standardnim helikalnim zubèanicima i to bez najmanjeg problema (govorim o drop gears naravno).
i malo klasike.... Harry je vlastnik Cooper 1275 S MK II, kojeg je èlanak auto èasopisa vozio i sam Niki Lauda. doma ima jo i neto project minija, npr. GTA mini sa zadnjim pogonom, Inno cooper, itd.
nadam se da èete uivati i dobiti dovoljno inspiracije za novu 2008.
uivajte,
Gregor _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 10:27 am Post subject: |
|
|
Harry stvarno nije normalan...
On i njegovi projekti me uvjek impresioniraju!!!
Dodje na neke bolesne ideje i onda ih jos i realizira...
Inace neki od nas tu su ga i imali priliku upoznati na IMMu u Italiji...bio nam je susjed sa satorom  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 1:43 pm Post subject: |
|
|
| harry je super... èime se on inaèe bavi? jako puno vremena provodi u dotjerivanju i eksperimentiranju sa miniæima pa me zanima jel... |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Mon Dec 24, 2007 1:45 pm Post subject: |
|
|
| isuse kaj on radi sa getribom!! u to se on uputa...! |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Dec 24, 2007 2:13 pm Post subject: |
|
|
Njegov zeleni karavan (turbo) sa kockicama s kojim je bio na IMM-u 2003, bio je inspiracija meni za mojeg Green stuff-a  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Tue Dec 25, 2007 8:42 pm Post subject: |
|
|
drago mi je da ste se sjetili njegovog karavana.
Filip, pita èime se bavi? to je bilo moje prvo pitanje, kada sam ga posjetio prije nekoliko godina. Harry je kemièar. radio je 12 godina u pivovari (vidi mu se, jer oboava piva i svaki put mu trebam donjeti po koje Lako pivce) a poslednje èetiri godine u nekoj kemièkoj tvornici i puno poslovno putuje u kazakstan, HR, Srbiju, rumuniju,.......
inaèe stan mu je prepun knjiga o tuning minija, automobila, postera iz ezdesetih godina- vezano uz minija. i ono to je najsladze, je da èitavo vrijeme moe sa njim razgovarati samo o minijima i to bez pauze. hvala bogu sa takvim prijateljima vidi da nisi samo ti lud. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

|
Posted: Tue Dec 25, 2007 8:44 pm Post subject: |
|
|
| gregor.tm wrote: | | i ono to je najsladze, je da èitavo vrijeme moe sa njim razgovarati samo o minijima i to bez pauze. hvala bogu sa takvim prijateljima vidi da nisi samo ti lud. |
Mislim da nas je vise takvih  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Dec 26, 2007 9:59 pm Post subject: |
|
|
da, pogotovo kad se dobijemo kod Filipa i brbljamo i gledamo slike minièa do jutra, sve dok moja ena ne pokvari na zanos. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

|
Posted: Wed Dec 26, 2007 11:47 pm Post subject: |
|
|
Pa nisam bas siguran da je ona nesto pokvarila...zamolila nas je da idemo spavat kao svi normalni ljudi...  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

|
Posted: Thu Dec 27, 2007 12:54 am Post subject: |
|
|
hm da.... kada cemo opet? |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Thu Dec 27, 2007 9:17 am Post subject: |
|
|
ako mene pita, moglih bi veè danas ,... zato èekati na sutra? molim te pomozi i reci da danas zaista nemate vrijemena, ni sutra, ni prekosutra, pa se dobijemo poslije nove godine? _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

|
Posted: Thu Dec 27, 2007 9:36 am Post subject: |
|
|
Da se mene pita jos bi i nasao nesto vremena ali radje poslje nove godine pa da odradimo to posteno  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 12:49 pm Post subject: |
|
|
baj d vej....... Harry je prije nekoliko dana dobio bebu.
nadam se da èe mu jo ostati vrijemena za mini projekte. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
|