Home - FAQ - Search - Memberlist - Usergroups - Register - Profile - Log in to check your private messages - Log in

Jel mi može netko objasniti..

Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bobo
Mini Owner

Mini: MK3 u dijelovima

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 1:41 pm    Post subject: Jel mi može netko objasniti.. Reply with quote

.. èemu služi onaj šerafiæ na kojeg se naslanja polugica kuplunga kada pedala (kuplunga) nije pritisnuta.
Jasno mi je da taj serafic odreduje distancu zahvata ali logicki mi nije jasno. Osim toga, primjetio sam da u mom sluèaju se èak ta polugica ni ne dotakne sa glavom vijka vec je razmak cca pol milimetra. Probao sam odserafit malo da poluga sjedne, meðutim, pojeo se navoj na vijku pa ne mogu kontra maticom to uèvrstiti.

Ajde nek mi netko rasèisti tu "misteriju"..

Druga stvar (o èemu sam veè pisao) jest sljedeèa. Kada stisnem pedalu kuplunga polugica se poène sama od sebe vrlo polako vraèati. Zakljuèujem da je otišlo brvljenje ili glavnog ili pomoènog cilindra. Sistem je odzrarèen i ulja ne manjka. Jel ima ko kakav trik da se utvrdi koji od ta dva cilindra je otišo kvragu?
Jel bi bilo dosta da repariram i stavim nove gumice ili je pametnije ièi odma na sve novo. Nije mi žao love ali ne želim ju ni bezveze bacat.

Svi prijedlozi i rijeèi podrške dobrodošli!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

Zbog samog dizajna i izvedbe zamašnjaka/lamele/potisne ploèe, taj mali šarafiæ odreðuje donju granicu hoda kuplunga. Tojest kada æe lamela sasvim primiti kada se pusti pedala kuplunga. Kada je sve novo razmak izmeðu ruèice i glave šarafa treba biti 0.5mm. Odšarafljivanjem se poluga mièe prema van i time je potreban manji hod pedale da bi se odpustila lamela. Ako je poluga previše razmaknuta dolazi do proklizavanja lamele. Najbolje je da prisloniš glavu šarafa na samu polugu kuplunga.
Teško je to objasniti, trebao bi ti nacrtati i onda objašnjavati.

A što se tièe drugog pitanja riknuo je ili glavni ili pomoæni.
Po meni je najbolje da oba repariraš te zamjeniš gumeni lajtung i problem rješen. Ako su cilindri bili veæ reparirani ili su stari preko 25 godina, kupi nove.
Mini Owner

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Fakin wrote:
Zbog samog dizajna i izvedbe zamašnjaka/lamele/potisne ploèe, taj mali šarafiæ odreðuje donju granicu hoda kuplunga. Tojest kada æe lamela sasvim primiti kada se pusti pedala kuplunga. Kada je sve novo razmak izmeðu ruèice i glave šarafa treba biti 0.5mm. Odšarafljivanjem se poluga mièe prema van i time je potreban manji hod pedale da bi se odpustila lamela. Ako je poluga previše razmaknuta dolazi do proklizavanja lamele. Najbolje je da prisloniš glavu šarafa na samu polugu kuplunga.
Teško je to objasniti, trebao bi ti nacrtati i onda objašnjavati.

A što se tièe drugog pitanja riknuo je ili glavni ili pomoæni.
Po meni je najbolje da oba repariraš te zamjeniš gumeni lajtung i problem rješen. Ako su cilindri bili veæ reparirani ili su stari preko 25 godina, kupi nove.

Cek malo? Jesu li Fakin i El Presidente ista osoba?
Uglavnom hvala na odgovoru. Lamela je (navodno) skoro nova pa po tome ne smeta da se poluga i glava vijka ne dodiruju!?
Sto se tice ovog drugog sve je to staro valjda koliko i sam auto pa mi valjda ne gine kupovina novog.
Jel bolje kupovati preko mini sparesa ili vi imate neke druge (povoljnije) kanale?
Jos za kraj bi bilo idealno da me neko savjetuje koje konkretno djelove.. mislim .. znam ja koje djelove ali za svaki sluèaj. Radi se o onoj staroj spojci...ne verto...
Back to top
Fakin
Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

Je, promjenio sam Username.

Ovdje je objašnjenje.
http://www.miniclubzagreb.hr/Forum/viewtopic.php?t=25

A u vezi minija, ah, vidim da te još štošta moramo nauèiti ....
Mini Owner

PostPosted: Thu Jan 03, 2008 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

Fakin wrote:
Je, promjenio sam Username.

Ovdje je objašnjenje.
http://www.miniclubzagreb.hr/Forum/viewtopic.php?t=25

A u vezi minija, ah, vidim da te još štošta moramo nauèiti ....

Nazalost, nisam se rodio obdaren znanjem... drugim stvarima DA, ali znanjem ipak nisam..
Back to top
Post new topic   Reply to topic    mini club zagreb Forum Index -> Problemi All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum