| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 4:03 pm Post subject: |
|
|
Jedan lik u Dubrovniku ima 1.3 motor iz Marine u Miniju...
Marina nema getribu ispod motora kao Mini tako da treba zamijeniti i radilicu da bi se moglo pripasati na Minija...
Jedino sto je cudno na kraju je filter ulja koji stoji cudno postavljen...nisam siguran dal se moze i to pripasati kao na Miniju...  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 8:49 am Post subject: |
|
|
ako me pamèenje ne vara, filter ulja je ugradjen u blok slièno kao kod MPI minija. skandinavci su èuveni po tim preradama, jer su imali dosta marina i jako malo minièa sa 1,3 motorima i bez metroja, pa je dosta 1,3 motora od marina pripasano za minija. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 10:12 am Post subject: |
|
|
Pa da, nesto slicno kao kod MPia ali mislim da bi se ovo sa Marine dalo napraviti kao na Miniju...na Marini je filter ulja spojen tamo di na Miniju izlazi cijev prema filteru ulja...tako da mislim da je tamo neki adapter da se filter moze zasarafiti, samo ne kuzim kamo onda ulje dalje odlazi...
Valjda su blokovi drukcije ljevani...barem sto se uljnih kanala tice... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 12:12 pm Post subject: |
|
|
mislim, da su kanali u bloku drugaèe lijevani. koliko ja znam moe marina uljni filter tamo i ostati jer ne smeta. zato bi uopte preradjivao? neka bude malo drugaèiji kada se hauba otvori. trebam pronaèi na eninom kompjuteru fotke sa marina motorima u miniju, ali siguran sam da imam na kameri snimljene detalje. trebali bi samo uzet koji dan ili noè slobodnu, sjesti, neta grickati, neta za popiti i prepustiti se gledanju mini arhiva fotki itd....... bilo bi to pouèno oputanje. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Wed Jan 16, 2008 11:35 am Post subject: |
|
|
Naao sam gdje se jo moe naæi A-serija motor od minija, za minija.
Eto, da se ne zajebavate sa marinama, starim austinima ili metroima.
Peta reèenica daje info.
http://en.wikipedia.org/wiki/BMC_A-Series_engine
To su sigurno bili kuperovi motori.
|
 |
gregor.tm Mini Owner

|
Posted: Wed Jan 16, 2008 12:47 pm Post subject: |
|
|
evo, cijeli ivot uèim...... pa nisam znao, da ima A motor veze sa nissanom.
Filipe- Lilihip obavezno to proèitaj i vidjet èe logiku zato mog Nissana zovemu Austin. e sad je i meni jasno. idem mu natrag staviti znaèku od austina  _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|