| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
rusimir Mini Owner

Mini: Estate Posts: 290 Location: Zadar <-> Zagreb
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 1:44 pm Post subject: Poluosovina???? |
|
|
Zanima me da li poluosovina, kako sam prikazao na slici, radi lijevo desno ili mora stajati potpuno fiksno u svakom polozaju, bilo da se auto spustio maksimalno do zemlje ili dignuo toliko da gume ne dodiruju podlogu??
Hvala!!
By sestan _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
Knot
Mini: RAJNGLICA 71 i sinovi... Posts: 36
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 2:57 pm Post subject: |
|
|
Hod unutarnjeg homokinetièkog zgloba: poluosovina je zegerom fiksirana za njegov pokretni dio, koji se, leeæi na kuglicama, nalazi unutar kuèita(zeleno na slici) fiksiranog na izlaz iz diferencijala. On MINIMALNIM lijevo-desnim pokretanjem (kuglice ipak obave veæi dio posla) unutar kuèita osigurava kontinuirani prijenos snage na kotaè pri razlièitim visinama vozila (nagibima poluosovine u odnosu na fiksno kuèite zgloba) tijekom vonje. Tako se, sa slobodnim vanjskim homokinetikom, a bez manete na unutarnjem, uzglobljena poluosovina skupa sa pokretnim dijelom unutarnjeg zgloba rukom lagano moe izvuæi iz kuèita (paziti na rasipavanje kuglica kod starih zglobova!). Strelica koju si nacrtao tako se MORA odnositi na zbivanja unutar zgloba, a ako nisi siguran u ispravnost dviju gorenavedenih fiksnih toèaka, preporuka glasi: raskopati i provjeriti!
Pozdrav _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 3:20 pm Post subject: |
|
|
Nisi me skuzio, to sto si mi opisao mi je jasno, nego da li poluosovina radi unutar kucista homokinetika (zeleno naslikano). Na kraju (blize diferencijalu) zelenog kucista se nalazi komad plastike na koji se nasloni poluosovina. E sad mene zanima da li se pri gibanju auta gore dolje, giba poluosovina lijevo desno, tj. odmice od te plastike ili poluosovina ako je sve uredu, mora uvijek biti prislonjena na tu plastiku??
Sad jasnije??? _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
riki88888888 Mini Owner
Mini: Mk3 1000 1972 Posts: 278
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 3:35 pm Post subject: |
|
|
nema pjesmice knot  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 9:56 pm Post subject: |
|
|
U homokinetiku NEMA plastike. Poluosovina sjeda u "krunu" homokinetika na kojem se nalaze kuglice. Poluosovina je fixna naspram krune.
Sve to skupa klizi unutar vanjskog djela homiæa
|
 |
Knot
Mini: RAJNGLICA 71 i sinovi... Posts: 36
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 10:32 pm Post subject: |
|
|
Do sudnjeg dana 'vako èinit' æemo ðir;
raskopaj jednu staru, pa æe biti mir ! _________________ Pa, kak ti fali ulja...?! |
|
| Back to top |
|
 |
Lilihip Mini Owner

Mini: 1964 Morris 850 Posts: 2157 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 11:55 pm Post subject: |
|
|
i od svih fotki ti stavi Hondin homokinetik!  |
|
| Back to top |
|
 |
rusimir Mini Owner

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 3:54 pm Post subject: |
|
|
jedino sam njega imao na slici !
Knot, raskopo sam vec, ali me nitko ne kuzi sta sam pitao pa necu odugovlacit kad nadjem neku sliku kojom mogu bolje predocit stavit cu, tj nastavit s diskusijom, bez ljutnje ekipa, hvala i na ovim odgovorima!! _________________
|
|
| Back to top |
|
 |
|