| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
hrc Mini Owner
Mini: narancasti, pa crveni Posts: 318 Location: zagreb
|
Posted: Thu Oct 18, 2007 2:34 pm Post subject: BROJ SHASIJE |
|
|
sad imam jos jedan problem ....
ovak.
meni je broj sasije na suvozackom podu...tam negdje di on drzi noge recimo.
sad, kad idem mjenjat taj pod...dal neko zna koja je procedura sa prijavljivanjem tog da micem taj dio i jedini broj sasije na autu...
ukratko...dal je neko to proso do sad pa sukladno tome zna kaj se radi i koja je procedura sa policijom i svim ostalim ?? |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Fri Oct 19, 2007 11:10 am Post subject: |
|
|
Odi su svoju policijsku postaju i kazi im to kaj si napisao oni ce ti najbolje znat rec...ja se ne bi bas pouzdao u ostale savjete tu na forumu...ovo je ipak komuna remember  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Fri Oct 19, 2007 1:12 pm Post subject: |
|
|
ja ti mogu samo usmeno reæi to bih ja napravio, nije za forum, hehehehe.
Osim toga imao sam jako jako loih iskustava kad sam od policije traio da legalno prekucaju brojeve, nije skupo ali ih se èeka nekoliko mjeseci da se zadovolji sva birokracija. Ukratko put je sljedeæi:
1. ode sa autom na stanicu za tehnièki pregled.
Tamo kae da bi htio limariti auto i mjenjati lim na kojem je originalan
broj. Oni to sve lijepo poslikaju, pregledaju i daju ti uputnicu za mup u
heinzlovoj.
2. Sa tim papirom se javi u Heinzlovu u MUP. Policajci sada ponovo to sve pregledaju i poslikaju i onda uzmu tvoje
podatke, pa ti lijepo èeka i ne smije nita raditi oko tih brojeva. Onda
te zovu po neko nazovimo to rijeenje za zamjenskim brojevima.
Dobi taj papir i onda radi auto.
3. Kad napravi auto onda ode na tehnièki sa tim papirom koji ti je dao
MUP i tamo ti lupnu brojeve koje je odredio MUP na mjesto koje je odredio
MUP.
Ja radio na jednom motoru prije nekoliko godina, trajalo je oko 8 mjeseci....
Jo jedna napomena, nekoliko poznanika je to isto radilo i svi smo imali drugaèije puteve, to samo ide u prilog slaboj organiziranosti organa vlasti  _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
hrc Mini Owner
|
Posted: Fri Oct 19, 2007 2:58 pm Post subject: |
|
|
| e super....hvala na savjetu...ma morat cu to prije ili kasnije rjesavat...mjenjo bi pod ovak i onak... |
|
| Back to top |
|
 |
Luka Mini Owner
Mini: 1979, 1000 SDL Posts: 76 Location: Imotski
|
Posted: Sat Oct 27, 2007 5:23 pm Post subject: Re: BROJ SHASIJE |
|
|
Rijeenje je jednostavno ali nije za forum. Kod nas u Imotskom ili preko granice to rijese vrlo jednostavno i nema nikakvih problema na mijesto koje ti odgovara _________________ Pozdrav |
|
| Back to top |
|
 |
hrc Mini Owner
|
Posted: Sun Oct 28, 2007 1:47 am Post subject: |
|
|
hvala ...ma ja bi to stol legalnije rjesil jer je sve ok sa brojem i papirima, a neda mi se jednog dana opet jebat s tim i izmisljat kaj opet
tak da mislim da budem predo papire i molbe i budem priceko...pa kolko traje..traje..a osim to ga ne zuri mi se ... imam cajta do proljeca... |
|
| Back to top |
|
 |
Rolipop Mini Owner

Mini: Mini 1000 Posts: 215
|
Posted: Sun Oct 28, 2007 11:29 pm Post subject: |
|
|
proljeæe je veæ tu.... znam iz iskustva _________________ Nemam više minca i nekako mi nedostaje taj odreðini dio problematike koju mi je nesebièno davao dugi niz godina...
Nema minca zapravo uopæe više! |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Mon Oct 29, 2007 11:24 am Post subject: |
|
|
Da al ti ne znas Prca  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
pava'oe Mini Owner

Mini: 1000 '77 Posts: 362 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 29, 2007 3:53 pm Post subject: |
|
|
| Se7en wrote: | Da al ti ne znas Prca  |
...ili zna, ali on je sad odluæio i...
mislim da je zadnji to Ignor radio na svom tirkiju i da su malo
ubrzali proces svega, ali obrati se njem u pa...  |
|
| Back to top |
|
 |
nebkv Mini Owner
Mini: 1000 Posts: 27 Location: Kraljevo
|
Posted: Fri Nov 16, 2007 8:14 pm Post subject: Re: BROJ SHASIJE |
|
|
| hrc wrote: | sad imam jos jedan problem ....
ovak.
meni je broj sasije na suvozackom podu...tam negdje di on drzi noge recimo.
sad, kad idem mjenjat taj pod...dal neko zna koja je procedura sa prijavljivanjem tog da micem taj dio i jedini broj sasije na autu...
ukratko...dal je neko to proso do sad pa sukladno tome zna kaj se radi i koja je procedura sa policijom i svim ostalim ?? |
Taj broj na podu je fabricki?ako jeste,da li je utiskivan na sve minije?Ja sam skojlku zavrsio,ono sto je ostalo od starog poda bacio,i nisam uocio nigde taj broj.Broj iz knjizice sam nasao na plocici desno(ne one dve nitnovane levo vec ona punktovana sto pocinje sa B...)kada se otvori poklopac motora na gredi gde bravi poklopac.Cuo sam i za broj na poprecnom tunelu,u kanalu ispred suvozacevog brisaca...Medjutim u uputstvu koje se dobija uz auto nigde ne pominju ikakav broj utisnut na skoljci sem onih koji se nalaze na plocicama.Prijatelj koji je zavrsio minija ima problem.Na tehnickom mu ne priznaju broj na jednoj od one dve plocice levo kada se podigne poklopac motora(a on mu je u saobracajnoj),tip sa pregleda kaze "ne znam gde treba da bude broj,ali taj na plocici ne priznajem").Takodje tvrdi kako se te dve plocice nikako ne nitnuju sa tri nitne!Kako bilo mini je komplet odradjen,i sada cami u garazi neregistrovan . |
|
| Back to top |
|
 |
pava'oe Mini Owner

Mini: 1000 '77 Posts: 362 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 12:28 pm Post subject: |
|
|
da...
na tehnickom ti ne priznaju broj na ploæici jer ga moe selit sa auta na auto, pa je i logièno da ga ne priznaju
mora imat broj nakucan na asiju, na 99% starijih minia taj broj nalazi
se na trokutu s lijeve ili desne strane...(Cuo sam i za broj na poprecnom tunelu,u kanalu ispred suvozacevog brisaca...)
i to bi trebalo funkcionirat na tehnièkom...
 |
|
| Back to top |
|
 |
majmum Mini Owner
Mini: nema vise Posts: 297 Location: split
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 12:38 pm Post subject: |
|
|
rjesenje je samo ponudjeno!lipo ti je tip reka da ne zna di bi triba bit taj broj pa ga lipo sam ukucaj negdi na prednji most,asiju,ili bilo di.ako te se slucajno siti samo reces da si na internetu vidia di taj broj bude i da ga do tada nisi ni sam vidia.pravi se glup i to je to .meni je jedan mini ima u knjizici dva slova p koja nisu bila na autu i ja sam mu nesto izmislia pa me pustia(bez 100kn).posli mi je neko reka da ta dva slova p znace "ponovo prekucano" i da to pandurija upisuje u knjizice nakon ponovnog prekucavanja.nije neko moralno rjesenje ali nije ni moralno od njih da te zajebavaju nakon silnog truda.procedura ti je preduga i prebolna ako ces ic po zakonu pa ti to lipo udri!! |
|
| Back to top |
|
 |
ignore Član MCZ
Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80 Posts: 1034 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 12:41 pm Post subject: |
|
|
Ovak...niti jedan mini do 80. nema otisnuti broj asije... tvornièki... ima samo ploèice.Nakon 80. je donesen zakon da se prije tehnièkog u lokalnoj policijskoj postaji odobrava ukucavanje novog PP broja na samu koljku minia... iiiii onda su poèeli lupat brojeve...na trokute kod motora za brisaèe,na prednji vezni lim,na grede ispod haube(tam di ulaze crijeva za grijanje u kabinu),na prednje podove,podnicu gepeka pa èak i u sam ljeb otvora gepeka. Denifitivno najgore mjesto je pod i to jo kadica gdi se skuplja voda!!!!! To su najèeèe 78. i 79. god ... SDL i Speciali.
Nakon 80. se broj asije tvornièki kuca i to u ljeb izmedju suvozaèkog brisaèa i haube!!! Ak ste bacili lim sa brojem imate problem... ali ivimo na brdovitom Balkanu paaa...
SAVIJET: Idite kod ovlatenog limara i traite raèun
HRRRRC!!!!
Promjeni kadicu i stavi broj kod ovlatenog limara a ostalo limari gdi si i planiral!!! _________________ ?piC gEtriBA i sTrAigHt cUt kLipi ! |
|
| Back to top |
|
 |
ignore Član MCZ
Mini: minor 850 '68, clubman 1000 '72, estate 1000 '80 Posts: 1034 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 1:10 pm Post subject: |
|
|
Jo jedna ....glupost.... Broj ASIJE je broj koji pie na samoj asiji . Jel tak?! I on je apsolutan i jedini bitan za regularnost svega kaj je vezano za taj auto. Jel tak?! I sad pazite!!!!! asija na recimo Golfu je sam Golf a na Miniju ili Renaultu 4 je asija... asija na koju se stavlja karoserija!!!!!! to znaèi da mini broj asije treba imati na prednjem ili zadnjem mostu jer to je asija!!!!! Tak imaju neki Splitski miniji!!! I to je u biti zakonki ispravno!!!Ali u ZG neki put nije a u biti je i ko tu koga jebe!!!!!! Oslobodimo minije !!!! Kakvi brojevi !!!! Nismo u Auschwitzu!!!
Vratimo minije u njihovo prirodno stanite na Asfalt da nabijaju drugoma komplekse jer.....MINI TO NAJBOLJE ZNA!!!!  _________________ ?piC gEtriBA i sTrAigHt cUt kLipi ! |
|
| Back to top |
|
 |
nebkv Mini Owner
Mini: 1000 Posts: 27 Location: Kraljevo
|
Posted: Sat Nov 17, 2007 2:30 pm Post subject: |
|
|
| ignore wrote: | Jo jedna ....glupost.... Broj ASIJE je broj koji pie na samoj asiji . Jel tak?! I on je apsolutan i jedini bitan za regularnost svega kaj je vezano za taj auto. Jel tak?! I sad pazite!!!!! asija na recimo Golfu je sam Golf a na Miniju ili Renaultu 4 je asija... asija na koju se stavlja karoserija!!!!!! to znaèi da mini broj asije treba imati na prednjem ili zadnjem mostu jer to je asija!!!!! Tak imaju neki Splitski miniji!!! I to je u biti zakonki ispravno!!!Ali u ZG neki put nije a u biti je i ko tu koga jebe!!!!!! Oslobodimo minije !!!! Kakvi brojevi !!!! Nismo u Auschwitzu!!!
Vratimo minije u njihovo prirodno stanite na Asfalt da nabijaju drugoma komplekse jer.....MINI TO NAJBOLJE ZNA!!!!  |
Da,na vw bubi broj je na tunelu sasije.s obzirom da se skoljka srafi na sasiju mozes je menjati ko carape,i nikom nista .U pravu ste,s obzirom da je ovo Balkan propisi se razlicito tumace od SUP-a do SUP-a,od tehnickog pregleda do tehnickog pregleda,nesto ce se vec izmuvati.Ludo,ali na ovim prostorima se i legalno moze izmuvati kakvi su nam zakoni  |
|
| Back to top |
|
 |
|