| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Thu Aug 21, 2008 6:17 pm Post subject: Koja bregasta?? |
|
|
Stavio bi shpitz bregastu u Minijev motor pa me zanima koja bi bila najbolja. Motor je A serija, allegro 1300 a uzima bi i freeflow ispunu granu.
Jeli pae ova bregasta?
http://minispares.com/SearchResults.aspx?area=0&text=md286spm&method=0&cats=0&excl=&pgsz=&type=Simple&ty=fi&rt=1
Sad na minisparesovoj stranici pie da je za Aplus motore a u katalogu da je za A seriju.
Je li se sa njom dobije uljna pumpa ili triba vidit kakva je u mene pa prema njoj vidit bregastu?
Imaju dva tipa hi lift klackalica ventila, dvostruka razlika je u cijeni, je li se isplati uzimat skuplju?
I jo jedno pitanje za karburatore, sad je standardni, ima li smisla uzimat dupli jer mi je nekoliko ljudi reklo da s malo igranja s diznama auto ide ko s duplim??
Imam majstora koji æe to sloit, prije 20ak god je nabrijava coopera tako da to nije neki problem.
Hvala unaprijed  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Thu Aug 21, 2008 8:49 pm Post subject: |
|
|
286 je malo previe extrem za standardni motor pogotovo allegro. Uzmi bolje 266 (fast road) idealna za po gradu i obavezno nove podizaèe inaèe èe sjb bregastu. 276 je za rally. Cooper freeflow je za nadrkavanje hiljadarke a za 1275 bolje je uzeti LCB. Nove bregaste su uglavnom slot drive tako da æe trebati staviti i novu pumpu (slot drive).
Klackalice preporuèam roller tip rocker, one full roller (skuplje) su samo za trkaèe maine.
A u vezi frgiæa, uzmi raðe HIFF 44. Lako ga je za ugraditi i natelati. Puno je bolji od HS modela i lake ga je za odravati. Ja unatoè svim tim èinjenicama ipak imam dupljake jer to elim  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 9:12 pm Post subject: |
|
|
OK hval!! Do koliko obrtaja bi se triba vrtit motor s takvom specifikacijom. TRibam vidit kakvu uljnu pumpu imam
I jo jedno pitanje, prijatelj od prijanjeg vlasnika koji je dosta èesto vozio Minija kae da je taj motor dosta lo, da Mini nema krajnje, da mu je ubrzanje do 100 oko 10 s i da s èetvoricom unutra uz jednu dosta veliku uzbrdicu ide 120 a niz najveæi pravac na Makarskoj rivijeri nije moga priko 130-135!
Difrencijal je 3.44
Zato sam ja napisa da mi auto vrhunski ubrzava jer mi je u 2. uzbrdo lajfa
Istina da su dupljaci puno atraktivniji i da se dobije na snazi s njima, ali ih triba svako malo utelavat, a vama to nije problem jer vam je Mini "u malom prstu"!
Nisam skuio ovo podizaèe, to podizaèe ventila?? |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Thu Aug 21, 2008 9:57 pm Post subject: |
|
|
Fakin je sve lijepo napisao. 266 ili ja navijam za 265 (MG metro) su idealne za svaki dan vonju. npr. 275 ti je skoro bez veze i daje skoro neprimetno jaèinu. ali ako hoèe ipak malo vie snage onda je puno bolje imati 286. ali tu veè malo trpi gradska vonja, potronja...
kod eèe bregaste èe se trebati igrati sa frtajlerom.... instant varijanta ti je aldon itd. ili ako naðe ftajler od npr. Mg metro koji ima najbliu krivinu... svaka najmanja promjena na motoru ti potakne hrpu drugih promena. jednom kada poène, nema kraja. mislim da èe mi svi sa tim iskustvom to potvrditi. _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Thu Aug 21, 2008 10:02 pm Post subject: |
|
|
Pa zato sam i pita vas struènjake za savjete  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Aug 22, 2008 8:34 am Post subject: |
|
|
Podizaèi iliti cam followers http://www.minispares.com/Product.aspx?pid=35431
Proèitaj text ispod slike.
Inaèe, previe oèekuje od starog motora. Puuuno vie æe dobiti ako napravi malo opseniju generalku (pogotovo glave) nego ugradnjom "jaèe" bregaste.
Naravno tu treba paziti i na konaèni iznos kompresije nakon generalke. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Fri Aug 22, 2008 1:26 pm Post subject: |
|
|
Pa radi se generalna na motoru, doli su novi 71.2 mm AF Hepolite klipovi, semerinzi, leajevi, ventili, duplex.
Napravljeni su novi dosjedi ventila i glava je sreðena u Splitu u jednog lika, radilica i blok su isto bili na strojnoj obradi
To su èaice podizaèa ventila, jelda? I njih imam nove  |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Wed Aug 27, 2008 9:52 pm Post subject: |
|
|
Pitanje za Gregora, Fakina, Vlatka i ostale Mini struènjake!!
to bi vi napravili??
Ja razmiljam ovako napravit! 1.5 klackalice podizaèa ventila, LCB ispuna grana, HIF 44, i RC40 zadnji lonac.
E sad, dali uzet 265 bregastu od Metroa?? Motor je s duplexom, objanjavali ste neto u vezi s Renatovom bregastom i duplexom.
Veliko hvala!! |
|
| Back to top |
|
 |
gregor.tm Mini Owner

Mini: MK1 traveller 66, mini turbo, ženin mini ;-), Elf, Spity,... Posts: 998 Location: Maribor SLO
|
Posted: Thu Aug 28, 2008 7:41 am Post subject: |
|
|
uf, jako nezahvalno pitanje.... jer kod minija nema puno kompromisa. mini uvjek najlepe ide dok je standard. èim poène neta radit na njemu to povuèe i ostale stvari i nikada nema kraja, pogotovo kod nas jer nemamo rolling roada i dosta stvari se radi od oka.
moda se isplati da pokleda kitove bregastih kod swiftune ili morspeed. imaju prekrasne bregaste.... nekako kompromisne. obavezno razmiljaj o podeavanju bregaste na zahtjevane stupnjeve, to jest nabavku seta offset keys- kajlica ili podeavajuèi lanac. i naravno frtajler drugi....
inaèe treba prvo reèi èemu èe ti mini sluiti? za svaki dan? gradska vonja? izvangradska vonja? dali ima teku nogu?..... ja bih ipak iao na eèu bregastu npr. 286.... a za vonju svaki dan i gradsku na ekonomièniju 265, pronaðe polovni frtajler od metroja i uiva.
i nemoj zaboraviti.... ako èe menjati bregastu.... onda razmisli o kojem veèem ventilu i barem malo rada na glavi. pozabavi se kanalima i grlu ventila. gledaj knjigu npr. utu bibliju -vizard.
i dali si veè kada radio na iglama fergazera? standarda ti nikako neèe vie odgovarati. obavezno knjigu u ruke... npr. how to tune SU. ali i tamo ti na kraju kau... to ti je samo do rolling roada gdje èe vam natelovati do kraja  _________________ www.miniforum.si |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Thu Aug 28, 2008 12:13 pm Post subject: |
|
|
| Darjan wrote: | Pitanje za Gregora, Fakina, Vlatka i ostale Mini struènjake!!
to bi vi napravili??
Ja razmiljam ovako napravit! 1.5 klackalice podizaèa ventila, LCB ispuna grana, HIF 44, i RC40 zadnji lonac.
E sad, dali uzet 265 bregastu od Metroa?? Motor je s duplexom, objanjavali ste neto u vezi s Renatovom bregastom i duplexom.
Veliko hvala!! |
| gregor.tm wrote: | | uf, jako nezahvalno pitanje.... jer kod minija nema puno kompromisa. mini uvjek najlepe ide dok je standard. èim poène neta radit na njemu to povuèe i ostale stvari i nikada nema kraja, pogotovo kod nas jer nemamo rolling roada i dosta stvari se radi od oka. |
Evo Gregor ti je sve rekao...kolko znam ti nisi neki strucnjak za Minije (bez uvrede, znas na kaj mislim)...i mislim da ako krenes nesto "NABRIJAVAT" nikad se neces moci posteno voziti...
NIKADA nisi vozi Minija sa standardnim 1275 motorom i jos nisi dosao do zakljucka da ti je to presporo...
Napravi standardni 1.3 motor i kad ti dosadi ili kad ti postane prespor kreni sa nabrijavanjem...
Ako ces se voziti SVAKI dan ostavi ga standard!!!
Od ovoga kaj si ti nabrojao ja bi stavio HIF44, LCB, RC40...jer to nije nabrijavanje... _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

|
Posted: Thu Aug 28, 2008 9:24 pm Post subject: |
|
|
Hvala svima na savjetima zakon ste!! " border="0" />
Èini mi se da æu posluat Brutalca |
|
| Back to top |
|
 |
|