| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
trq7 Mini Owner

Mini: Mini Rover May Fair Posts: 400 Location: Zagreb
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 9:57 pm Post subject: odlazak na malo dalji put!! |
|
|
Dragi forumai!
iako ova tema nema ama bas nikakve veze s onim zbog èega smo u biti svi tu,zato je i otvaram u krèmi jer ne bi bilo zgoreg æuti pokoji savjet i od vas.vjerujem pametan ,a moda se i ne mogu nadat tome .
e ovako ...kako vec duze vrijeme planiram otiæi na to due i to dalje s ovih prostora,jer mi je pun kujac svega,taj je trenutak dosao...
u sljedecih par dana kreæem na put s motorom... R serije, !,koliko god to nekom zvuèalo suludo!
e sad...kako je ostalo jos malo topliijih dana da zbriem i dokopam se toplijih krajeva moram krenut to prije,a ostala mi je jedina dvojba kuda krenuti!
dva su plana puta...
1.kroz europu,monaco,francuska,panjolska,portugal,pa na maroko i tunis...
2.kroz srbiju,makedoniju,grèku,pa kroz tursku,na siriju i do egipta...
stvarno se ne zahebavam! ja krecem za koji dan pa kud koji mili moji!
eto,pa bi bilo zanimljivo æuti imali iko kakvih iskustava,prijedloga,komentara...
imam dvojbe jer se ima puno toga vidjet i simo i tamo.
eto...  |
|
| Back to top |
|
 |
majmum Mini Owner
Mini: nema vise Posts: 297 Location: split
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 11:10 pm Post subject: |
|
|
| #2 |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Fri Oct 10, 2008 11:54 pm Post subject: |
|
|
i ja sam blize tome  |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Sat Oct 11, 2008 12:13 am Post subject: |
|
|
Sretno ali pazi na Alir tamo se nemoe ...
Nemoj imati Izraeski peèat u pasou je neæe moæi dalje ...
Skupi puno love ili jebene sponzore jer taj je put skup ....
Bolje svu tu lovu i resorse potroi na neke realnije stvari ... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Sat Oct 11, 2008 12:39 am Post subject: |
|
|
| Fakin wrote: | Sretno ali pazi na Alir tamo se nemoe ...
Nemoj imati Izraeski peèat u pasou je neæe moæi dalje ...
Skupi puno love ili jebene sponzore jer taj je put skup ....
Bolje svu tu lovu i resorse potroi na neke realnije stvari ... |
znam za Alir,izraelski peèat nemam .
da ti iskreno velim i bjeim od tih svih "realnih stvari".
benzin mi je najveæa stavka,a klopa mi je najmanji problem.jeo bi i doma .spavat cu po hostelima koji su relativno jeftini,a i u arapskom svijetu je lake za putnike a i benza je jeftinija .pa ta koji dan donese.
mozda i nije pametno sve to,al imam neku potrebu pobjeæi od svega...
prekomplicirano za objasnit...
u svakom sluèaju hvala na savjetima  |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
Posted: Sat Oct 11, 2008 12:49 am Post subject: |
|
|
Ja bi od ove dvi opcije radije otia do francuske, monte karla, u okolici ima odliènih cesta, samo u tom sluèaju je problem prevelika cijena hrane i smjetaja!
Moje miljenje je da se moe sasvim lipo provozat i balkanom, spusti se do Crne Gore, Kotor, Budva itd, onda Dubrovnik, Mljet, Korèula i ostali otoci, Dalmacija, pa do Vukovara i nazad prema Sarajevu preko Zenice. Cijene su dosta jeftinije, moe lipo uivat, oprosti ako san falija rutu bila je burna noæ
U svakom sluèaju, sretan put i dobra cesta!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Sat Oct 11, 2008 1:41 am Post subject: |
|
|
| Darjan wrote: | Ja bi od ove dvi opcije radije otia do francuske, monte karla, u okolici ima odliènih cesta, samo u tom sluèaju je problem prevelika cijena hrane i smjetaja!
Moje miljenje je da se moe sasvim lipo provozat i balkanom, spusti se do Crne Gore, Kotor, Budva itd, onda Dubrovnik, Mljet, Korèula i ostali otoci, Dalmacija, pa do Vukovara i nazad prema Sarajevu preko Zenice. Cijene su dosta jeftinije, moe lipo uivat, oprosti ako san falija rutu bila je burna noæ
U svakom sluèaju, sretan put i dobra cesta!!!!!!!!!!!!!!!  |
nisi falija rutu .sve sam to proao.i kroz albaniju do ohrida.cijelu hrvatsku naravno...i u pravu si jako je lijep balkan.
a ovo si pogodio sta me malo odbija od ove 1.rute.do Maroka ne moe popit kavu ispod 5 eura...
hvala ti Darjane! |
|
| Back to top |
|
 |
mean Mini Owner
Mini: Bitanga :) Posts: 288 Location: Novi Sad
|
Posted: Sat Oct 11, 2008 9:19 am Post subject: |
|
|
Bravo legendo
Ako krenes kroz Srbiju,prodji kroz Novi Sad......ja te vodim na pivo i cevape  |
|
| Back to top |
|
 |
Brutalac Mini Owner

Mini: Ljubo Custom 12'75, GT/XE Posts: 2172 Location: Novi Zagreb
|
Posted: Sat Oct 11, 2008 10:48 am Post subject: |
|
|
Sto god odlucio mene zanimaju tvoja iskustva a htio bi vidjeti i slike naravno...sretno  _________________ Might have 16 valves but still a mini! |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Sat Oct 11, 2008 3:12 pm Post subject: Re: odlazak na malo dalji put!! |
|
|
| trq7 wrote: | Dragi forumai!
iako ova tema nema ama bas nikakve veze s onim zbog èega smo u biti svi tu,zato je i otvaram u krèmi jer ne bi bilo zgoreg æuti pokoji savjet i od vas.vjerujem pametan ,a moda se i ne mogu nadat tome .
e ovako ...kako vec duze vrijeme planiram otiæi na to due i to dalje s ovih prostora,jer mi je pun kujac svega,taj je trenutak dosao...
u sljedecih par dana kreæem na put s motorom... R serije, !,koliko god to nekom zvuèalo suludo!
e sad...kako je ostalo jos malo topliijih dana da zbriem i dokopam se toplijih krajeva moram krenut to prije,a ostala mi je jedina dvojba kuda krenuti!
dva su plana puta...
1.kroz europu,monaco,francuska,panjolska,portugal,pa na maroko i tunis...
2.kroz srbiju,makedoniju,grèku,pa kroz tursku,na siriju i do egipta...
stvarno se ne zahebavam! ja krecem za koji dan pa kud koji mili moji!
eto,pa bi bilo zanimljivo æuti imali iko kakvih iskustava,prijedloga,komentara...
imam dvojbe jer se ima puno toga vidjet i simo i tamo.
eto...  |
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ti si lud majke mi, na R-u ides na put, svaka ti dala masau
Ako ti treba brdo dodatnih info javi se na mail, a sad nesto info: ima caka i da udjes i Izrael i opet ides dalje. Benga ti je najskuplja u Turkise(uzas od cijene). u Egiptu se spremi za najgoru birokraciju u zivotu, i na mito bez kraja
Za dvoje ljudi je racun od 60-100 injak eura ak si skroman i ne previse rastrosan po danu. A moze to i vise ici.
Iz Maroka u Tunis ne mozes uci, jer preko Alira ne mozes ici, tj postoji nacin ali samo sa specijalnim vodicem i pratnjom i tolko je skupo da je to bolesno.
Ili odi na rutu 1 al skrati put kroz europu pa budi vise vremena u spanjolskoj i portugalu i maroku. Ako oces ic u Mali to bas sad i nije za preporucit zbog pada vlade u Mauritaniji.
Ruta 2 je isto odlicna, samo i za jednu i drugu ispod 3 tjedna vremena je jurnjava,
pozdrav sarajevu  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Sat Oct 11, 2008 4:58 pm Post subject: |
|
|
Svaka èast se7en legendo.
hvala ti za hrpu informacija.za turski benzin znam ,iz maroka za tunis sam mislio brodom,ak postoji moguænost.pa na egipat.zaobiæi Alir.ovo za Izrael mi je zanimljivo,al ne elim njihov peèat zbog arapskih zemalja.ne isplati se.pa ak mogu na tu neku caku,da se mogu vratit u arapske zemlje volio bih znat kako!?(' ')
na put idem solo i na vie mjeseci tak da ne mislim juriti ne mislim zivjet nekim lagodnim turistièkim stilom .ovo za Mali nisam imao u planu ,al opet ko zna.moda zabrijem puno dalje ak me ne popusti ludilo
.
iako mislim da je ruta 2 bolja... na Makedoniju,Grcku,pa kroz Tursku do Sirije,pa na Jordan i Libanon.
tj.mislim da sam se veæ i odluèio za tu rutu.malo problema ima s vizama.za jordan dobijes na granici 15 ak eura,za liban isto....
hajde bas ti se javim na mail ovaj dan dva
2 Brut:javljanje æe biti redovno ako Bogda,i slike naravno,pogotovo ak s minijem ima veze.
2 mean:do Beograda cu sigurno zbog sirijske vize.N,Sad mi je nekak van puta,al ako budem obavezno se javim... |
|
| Back to top |
|
 |
Darjan Mini Owner

Mini: 1293 '70 Posts: 1246 Location: tamo di je more...
|
|
| Back to top |
|
 |
trq7 Mini Owner

|
Posted: Sat Oct 11, 2008 10:50 pm Post subject: |
|
|
Motor je veèeras sloen,tj.vraæen u relativno tvornièko stanje,jer je inaèe u principu sloen i podeen za stazu.znaèi,vraæen ovjes,jer bi s trkaæim umro ,koènice,oklopi,i jos neke stvari.Promijenio ulje,filtere itd.stavljene su gume bridgestone batllax stree race,koje bi trebale izdrat nekih 8000 km,a i drale bi cestu po ovom hladnijem vremenu u sluèaju malo eæe vonje.
znaèi malac je spreman,jo samo da ja prelomim i ono malo dvojbe i to je to
evo par slika ....
 |
|
| Back to top |
|
 |
Se7en Mini Owner
Mini: njema Posts: 589 Location: ZG
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 9:41 am Post subject: |
|
|
| trq7 wrote: | Svaka èast se7en legendo.
hvala ti za hrpu informacija.za turski benzin znam ,iz maroka za tunis sam mislio brodom,ak postoji moguænost.pa na egipat.zaobiæi Alir.ovo za Izrael mi je zanimljivo,al ne elim njihov peèat zbog arapskih zemalja.ne isplati se.pa ak mogu na tu neku caku,da se mogu vratit u arapske zemlje volio bih znat kako!?(' ')
na put idem solo i na vie mjeseci tak da ne mislim juriti ne mislim zivjet nekim lagodnim turistièkim stilom .ovo za Mali nisam imao u planu ,al opet ko zna.moda zabrijem puno dalje ak me ne popusti ludilo
.
iako mislim da je ruta 2 bolja... na Makedoniju,Grcku,pa kroz Tursku do Sirije,pa na Jordan i Libanon.
tj.mislim da sam se veæ i odluèio za tu rutu.malo problema ima s vizama.za jordan dobijes na granici 15 ak eura,za liban isto....
hajde bas ti se javim na mail ovaj dan dva
2 Brut:javljanje æe biti redovno ako Bogda,i slike naravno,pogotovo ak s minijem ima veze.
2 mean:do Beograda cu sigurno zbog sirijske vize.N,Sad mi je nekak van puta,al ako budem obavezno se javim... |
No frx, Maroko-Tunis brod ne postoji kolko znam. Mozes is spanjolske, sa Sicilije ili iz Francuske ima dosta linija. Ako ides trajektom uzimaj lezaj na palubi tj ne treba ti buksa/soba jer mozes komotno spavati u separeu, i jeftinije prodjes.
Pitaj za carnet dal ti treba ako te strefi neka luda pa krenes dalje da budes spreman i sretno  _________________ If You wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu |
|
| Back to top |
|
 |
Fakin Mini Owner

Mini: 1000 '71, 1000 '76, Cooper S '71 Posts: 2034 Location: Zagreb
|
Posted: Mon Oct 13, 2008 9:55 am Post subject: |
|
|
Èek', èek' malo. Ti sa jurilicom misli iæi na taj put ??!!  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|